Skocz do zawartości
IGNORED

BluRay z PC kontra xBox ONE

Neonix

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad inwestycją w xbox one jako odtwarzacza materiałów video.

Mam obecnie PC z MPC-HC z MadVR podłaczony pod 46" TV.

Jak wypada jakość xboxa one względem PC?

"Kiedy wszystko się zmienia, muzyka piękną zawsze pozostaje."

https://www.audiostereo.pl/topic/131607-bluray-z-pc-kontra-xbox-one/

Używasz madVR i pytasz o jakość z Xbox one?

Tak, bo chcę kupić większy TV 4k i wsadzić go do salony gdzie nie będzie PC.

mam xbox one s, nie mam madvr, moge tylko powiedziec ze 4k wyglada super na xbox one ale nie mam tez porownania

Właśnie chodzi mi o to porównanie, czy xbox da radę.

Jak nie będzie w salonie PC to nie ma o czym gadać. madVR da ci najlepszy obraz ale z xboxem nie będzie zle.

Jeżeli jakość będzie bardzo duża na korzyść PC to dam mini PC zamiast xbox!

Stąd moje pytanie w jakim kierunku warto pójść.\

A może jakiś inny player?

Pamiętaj że do płyt UHD 4k musi być one,, s,, i nie puszcza on Dolbytruhd, czy dts hd master.. Czyli jak podłączysz pod amplituner to masz PCM. Wracając do jakości to syn ma Xboxa one i jakość obrazu jest bardzo dobra z płyt blueray . Odnośnie madvr i nowej wtyczki,, ngu,, to muszę przyznać że jest ona bardzo dobra i jestem w fazie testów odnośnie porównania z np powerdvd 16 z którego korzystałem na codzień.

darulok co ty gadasz ze nie puszcza jak mi puszcza wsio i to bardzo ladnie czy to w filmie czy tez w grze, nie mam porownania jakosci obrazu bo to moj 1wszy odtwarzacz 4k ale obraz jest super i nie ma co narzekac jak na cos w tej cenie na czym mozna jeszcze zagrac

ehh nie wiem jak ci opisac ladny obraz a nie bede uzywal porownan z tych od dzwieku bo bym musial cos zapodac hehe

jest ostro, szczegolowo i kolorowo hahaha, za tv robi mi 65js8500, po prostu nie mam sie do czego doczepic

Materiały wideo to jakieś swoje pliki a nie BD UHD? Póki co nie da się odtwarzać BD UHD na PC więc jeśli Ci na tym zależy to bez wahania Xbox one s, tym bardziej że jak już cyberlink wypuści soft współgrający z zapezpieczeniami Play ready 3.0 to będziesz potrzebował całego łańcucha podzespołów współpracujących z nim.

darulok co ty gadasz ze nie puszcza jak mi puszcza wsio i to bardzo ladnie czy to w filmie czy tez w grze, nie mam porownania jakosci obrazu bo to moj 1wszy odtwarzacz 4k ale obraz jest super i nie ma co narzekac jak na cos w tej cenie na czym mozna jeszcze zagrac

Jeśli tak to musiała być jakaś aktualizacja.. Rozumiem że na amplitunerze z płyty masz HDMASTER lub Dolbytruehd? Wiem że z dwa miesiące temu był na 100% problem z bitstreaming i dźwiękiem hd i być może był update niedawno ?Jeśli tak, to sorry za wprowadzenie autora w błąd.

teraz wlasnie czytam ze w 2016 byl problem

ja mam xboxa od 2 miechow i od tego czasu smiga hd, mozliwe ze dzieki aktualizacji... nie wiem czy jest atmos bo nie mam jak tego sprawdzic.... jak masz zamiar uzywac go tez do gier to nie bierz z dyskiem 500g bo raz dwa go zapelnisz

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Panowie co wy macie z tym 4K z Xbox-a One S przecierz tam nie ma 4K jest tylko dodane pare klatek do roździelczości I nic po za tym!!! Prawdziwe 4K to ma Play Station 4Pro a Xbox dopiero wyprowadzi konsole która bedzie w pełni obsługiwała 4K. Profanacja. Zapraszam do poczytania testów jak i na strone Microsoft!

I obsługuje już Dolby Atmos. Ps4 pro nawet w grach nie obsługuje 4k to maksymalnie 1440 p uspcalowane do 2160 p. Gpu o wydajności 4gflop nie ma szans pociągnąć natywnie Uhd nawet w 30 klatkach. Jeżeli komuś zależy na filmach Uhd, netflix to xkloc jest zdecydowanie lepszą propozycją

Prawda ta, że mamy problem w lutym 2017 za wskazaniem treści video rejestrowanych w 4K ...

Na dzień dzisiejszy:

- fajne jakościowo materiały 1080 linii pochodzą tak na prawdę tylko od producentów video dokumentarnych,

żadne filmy z Hollywood nie mają najmniejszych pretensji co do jakości 4K. Jest total olewka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.