Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz dla starego dziada

manfred1

Rekomendowane odpowiedzi

Dla każdego cos innego.

Denon PMA-1520 jest ładny. W zasadzie chyba nikt nie wybiera sprzętu dla ładności. Tylko jak gra, choć dla niektórych wygląd ma znaczenie. No i fakt że ciężko wybrać godnego konkurenta dla Nadow. :)

?👈

No i fakt że ciężko wybrać godnego konkurenta dla Nadow. :)

W graniu? Może są ale ciężko je odsłuchać w jednym miejscu.

Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Witam, nie jestem fanem nowych NAD-ów ale gratuluję wyboru, w porównaniu z firmami które brałeś pod uwagę najlepszy wybór. Świetna jest możliwość regulacji na PRE OUT, przy podłączeniu dodatkowej końcówki bardzo się przydaje i zwiększa możliwości budowania systemu. Dołączyłeś do klubu osób które porzuciły zabawkę pod nazwą KD ( już sama nazwa jest absurdalna) i tu pełen szacunek.

Do NAD-a polecam kolumny które grały , lub nadal grają u mnie z co prawda starszymi modelami NAD-ów ale się sprawdzają : B&W 685 S2; Usher S520II oraz podłogówki Dynavoice definition df-8.

W Twoim pomieszczeniu mogą jednak zagrać inaczej więc odsłuch jest niezbędny.

Stereo: WBA Blazebird + Ironbird; Pioneer N-70A CDX-1060 ; K-1020; ; JVC QL A7; YAMAHA Yp-701, RME Adi2 PRO FS R Black Edition ; Sony STR-V5 , ;kolumny: Altec Lansing Valencia, ProAc Response One SC. Kino: Yamaha RX-A3030;BC Acoustique EX-502; kolumny: Dali Grand Vocal, B&W 685 S2, Mivoc SW 1500; Raspberry Pi3 B+;DDRC-24 ; DDRC-22D

Dołączyłeś do klubu osób które porzuciły zabawkę pod nazwą KD ( już sama nazwa jest absurdalna) i tu pełen szacunek.

Ja już na drugi dzień po za kupie tego ... kina domowego byłem załamany tym co słyszałem w stereo. Wtedy to powiedziałem ze nigdy nie kupię zanim nie posłucham. Cały czas toczyła się walka pomiędzy 602 a Rotelem ale wiedziałem że w tej kasie wygra kto inny :-) Nawet jak ubieram swoje słuchawki AKG i włączam stare piosenki to inaczej z uśmiechem na twarzy je słucham. A wiem ze może być tylko lepiej idąc jedynie słuszną drogą.

Wybierając ten model nawet nie pomyślałem o jego urodzi :-) Natomiast juz głośniki o tu uroda ma też dużo do powiedzenia.

Dla mnie czarne to poezja pod względem wyglądu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem pod wrażenie dźwięków jakie lecą z tego wzmacniacza. A przecież to tylko marne jbl i może być tylko lepiej. Mike Oldfield na nowo w moim życiu.

Jestem pod wrażenie dźwięków jakie lecą z tego wzmacniacza. A przecież to tylko marne jbl i może być tylko lepiej. Mike Oldfield na nowo w moim życiu.

z tymi Es80 to nie przesadzaj do rocka wcale nie są takie złe, da się na nich słuchać nawet gorzej zrealizowane płyty których w tym gatunku jest mnóstwo, a w dużych Nadach ten pancerny wygląd to tylko zaleta

Masz rację chyba za bardzo jestem krytyczny. Lece teraz cały zestaw Metalica i jestem pod wrażeniem a przecież jak w temacie stary i trochę głuchy jestem:-)

Blaszki mam wymienić na kilkucentymetrowe kable? Dobrze rozumiem?

Żródłem nie jest jakiś cud ot BL LG BD660. Do tego kable melodika jakieś zwykłaki RCA.

S4Home no powiem Ci najbardziej odpowiadało by mi aby mi ktoś doradził najlepsze kolumny np do 5 tys zł ale odsłuch to ja bym chciał zrobić u siebie w pokoju. Bo odsłuch gdzies tam w salunie to nie ma sensu. No te es jakoś tak się do mnie uśmiechają.

Jestem pod wrażenie dźwięków jakie lecą z tego wzmacniacza. A przecież to tylko marne jbl i może być tylko lepiej.

Nawet slabe kolumny potrzebuja dobrego wzmacniacza aby w pelni pokazac co potrafia.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Blaszki mam wymienić na kilkucentymetrowe kable?

Możesz wymienić , ale jak usłyszysz różnicę to tym bardziej jesteś w lesie , ba ! jesteś udupiony na wydawanie pieniędzy na duperele , które obezwładnią twój mózg nawet na wiele lat .

PS , potem odzyskasz świadomość . :)

rydz dobrze że wylałeś kubeł zimnej wody na mój gorący "łep"

żeby dopełnić system to polecam Ci dokupić do tego zestawu cd nad c568 dedykowane do tego wzmaka i zepnij to kablami ic Audioquest Red River i głośnikowymi Audioquest Type 8 i masz max z tego systemu potem to nic innego jak tylko słuchać muzy

Blaszki mam wymienić na kilkucentymetrowe kable? Dobrze rozumiem?

Tak blaszki wyjmujesz zastępujesz je kawałkami kabelków.

Blaszki są aluminiowe prawdopodobnie pokryte miedzią.

S4Home no powiem Ci najbardziej odpowiadało by mi aby mi ktoś doradził najlepsze kolumny np do 5 tys zł ale odsłuch to ja bym chciał zrobić u siebie w pokoju.

No to przecież dajemy cały czas takie możliwości.

A ja z kolei nie polecam CD od NADa.

Z tm kablem chodź dobry także bym uważał. Po prostu krótsze odcinki zamiast blaszek wyjdą taniej.

Tylko że ja strasznie rzadko kupuję płyty CD.

to przynajmniej głośnikowy Audioquest type 8 dokup, to świetny kabel gra pełnym pasmem ma potężny nie zmulony bas i resztę na bdb poziomie do Twojego systemu jak znalazł

ma potężny nie zmulony bas

No tego akurat mam aż za dużo w swoich esach. Z tego tez względu mam jakieś klotz e :-) które ten bas miały obniżyć.

Sproboj sobie z ciekawości i wymienić blaszki. Zobaczysz czy pomoże. Spotkałem się z tym że w seri nortridge typowej E te blaszki po pewnym czasie były hmm całe zielone. Jak nie pomoże to będziesz dalej szukal.

No tego akurat mam aż za dużo w swoich esach. Z tego tez względu mam jakieś klotz e :-) które ten bas miały obniżyć.

tylko że ten bas z AQ jest twardy selektywny żadnego zlewania i mulenia i nie zachodzi na pozostałe pasma. Niestety ale klotz to słaby kabel który trochę psuje brzmienie, chudo ale dobrze brzmi qed silver anniversary do tego jest tani

Masz rację chyba za bardzo jestem krytyczny. Lece teraz cały zestaw Metalica i jestem pod wrażeniem a przecież jak w temacie stary i trochę głuchy jestem:-)

Niestety te kolumny za niedługi czas idą pod młotek. To że coś potrafi dudnić nie znaczy że umie "grać".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.