Skocz do zawartości
IGNORED

Części samochodowe

fox733

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie zakupiłem piastę z łożyskami firmy ABS gdyż akurat taką mieli w sklepie, a potrzeba wymiany była natychmiastowa, że tak powiem, bo szumiało mi już od 2tkm:) Konkretnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zna ktoś tą markę? Bo w necie niewiele o niej.

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

https://www.audiostereo.pl/topic/132016-cz%C4%99%C5%9Bci-samochodowe/

Założenie i odsłuch we własnym systemie dopiero w sobotę :( Ale w sklepie brzmiało bez zarzutu:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Właśnie zakupiłem piastę z łożyskami firmy ABS gdyż akurat taką mieli w sklepie, a potrzeba wymiany była natychmiastowa, że tak powiem, bo szumiało mi już od 2tkm:) Konkretnie https://www.abs-bv.nl/product-detail/200880.html

Zna ktoś tą markę? Bo w necie niewiele o niej.

Kiedyś też mi w sklepie wcisnęli jakąś piastę no-name.

Dobre łożysko i do tego byle jaką piasta bo innej nie mieli ale gwarantowali że ta jest rewelacyjna.

Po miesiącu dostałem od nich nowe łożysko, nową piastę tym razem już dobrej firmy i zwrot za mechanika.

Ja kupiłem toto w Holandii i kosztowało niewiele mniej od SKF czy FAG ale akurat tylko to mieli na stanie.

I z tego co widzę na ich www to są holenderską firmą działającą od 1978r.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Może jest O.K.

Tylko w przypadku takich firm zawsze jest odrobina niepewności.

I niestety czasami kończy się ponownym zakupem i wywaloną kasą na mechanika raz jeszcze. No i niepotrzebne zamieszanie i brak auta.

Myślę, ze tu raczej chodzi o nonejmy za 100 zeta z aledrogo(notabene najtańszy skf do mojej skodziny to 215 zeta), myślę, że w Holandii raczej w dużych branżowych sklepach nie sprzedają byle czego gdyż jak już wspomniałem oferowali tylko te trzy marki. Podobnie było gdy sprawdzałem sklepy internetowe.

Założenie i odsłuch we własnym systemie dopiero w sobotę :( Ale w sklepie brzmiało bez zarzutu:)

To co się przejmujesz. Jak co będzie nie tak to więcej nie skorzystasz z usług tej firmy.

I z tego co widzę na ich www to są holenderską firmą działającą od 1978r.

Jeżeli na opakowaniu było napisane Made in Holland to wszystko powinno być w porządku. Inne napisy mogą wzbudzać wątpliwości, ale nie koniecznie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

O...

To już rozumiem dlaczego kable słyszycie...

Jak każdą spośród tysięcy części byle samochodu trzeba zidentyfikować co do pochodzenia, ba przesłuchać...

Fox.

Żyjemy w globalnej wiosce. Wszystko wyprodukowali Chińczycy.

A jak nie to tym gorzej...

... bo nie będzie kompatybilne z resztą.

Jeżeli na opakowaniu było napisane Made in Holland to wszystko powinno być w porządku. Inne napisy mogą wzbudzać wątpliwości, ale nie koniecznie.

Nima żannego Made in... tylko kod kreskowy Holandii i www producenta.

Wszystko wyprodukowali Chińczycy.

To akurat wiadomo, istotne jest jednak dla kogo...

Ja zamawiam tu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale w moim przypadku to tylko klocki, tarcze, ewentualnie wycieraczki i filtry, a wlasciwie filtr kabinowy. Filtr powietrza kupilem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i juz nie musze wymieniac.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Ja zaplacilem 49 Euro do Hondy do tego za jakis czas potrzebne sa dwa plyny w sprayu za 15 Euro (za dwa) jeden do czyszczenia, drugi do nasaczenia filtra. Nadmienie, ze wystarcza na kilka razy, a nie na jedno psikniecie.

Po zamontowaniu od razu slychac inna prace silnika.

Uwazam, ze warto w moim przypadku tzw. jednorazowka to koszt ok. 20 Euro, a wymienialem mnie wiecej co 6-10 miesiecy zaleznie od zabrudzenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Nima żannego Made in... tylko kod kreskowy Holandii i www producenta.

Kod kreskowy to tylko dystrybucja.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Wiem. Mam nadzieję, że wytrzyma ze sto tysi. Orginał wytrzymał 250tysi. Z drugiej strony jest wciąż OK ale tamta miała spotkanie z krawężnikem przy prędkości ok 40km/h, być może dlatego padło?

Ale w moim przypadku to tylko klocki, tarcze, ewentualnie wycieraczki i filtry, a wlasciwie filtr kabinowy. Filtr powietrza kupilem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i juz nie musze wymieniac.

Nie wiem czy to dobre dla fabrycznego auta. Te filtry maja duża przepustowośc powietrza, można tym narobic więcej biedy jak pożytku. Szczególnie w silnikach z turbem, przepływomierz to samo. Te nasączanie olejem nie jest do końca takie bezpieczne i dobre, a oszczędności w sumie mizerne.

Ukryta Zawartość

?👈

Mnostwo ludzi jezdzi cywilnymi autami uzywajac filtrow K&N i nic sie nie dzieje, nie slyszalem, nie czytalem zadnych negatywnych opinii. To jest zwykly filtr tekstylny. Sa tez specjane kity K&N i mozna sobie przerobic prawie w kazdym aucie filtr plaski na stozkowy - co skutkuje podobno niewielkim przyrostem mocy. Tego nie wiem nie znam sie jestem lajkonikiem.

Poza tym Honda dopiero w marcu rusza ze sprzedaza silnikow z turbina w Europie. Ja jezdze 1,8 iVtec wolnossacym. Samochod kupiony nowy z salonu w lipcu 2015 do tej pory przejechane 42 tys i nic sie nie dzieje. ASO tez nie ma zastrzezen podczas inspekcji auta.

W necie zdania są podzielone nt stosowania tych filtrów. Sam się zastanawiałem, ale dałem se luz. Sam fakt nasączania olejem nie jest zbyt optymistyczny biorąc pod uwagę przepływkę na której może to osiadac.

?👈

Ale przeciez tym olejem nasaczasz i czekasz do wyschniecia filtra, zreszta nie moczysz filtra w "glebokim oleju" tylko lekko spryskujesz - wiec co tam bedzie osiadac?

Ok nie ma co kruszyc kopii, ja jestem zadwolony - sam przetestowalem, jest dobrze, podbnie jak opony caloroczne michelin crossclimate i dla mnie nie ma powrotu do zimowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.