Skocz do zawartości
IGNORED

Przedwzmacniacz gramofonowy 7-8 tyś

Capricorn44

Rekomendowane odpowiedzi

Stałem się kilka tygodni temu właścicielem Husarii i jestem bardzo zadowolony. Dzięki za wszystkie podpowiedzi.

Świetne pre!będziesz bardzo zadowolony. Jest tam ogrom regulacji i można nią obsłużyć każdą wkładkę na ziemi.

Naprawdę dobre pre.

Miałem go na odsłuchach .

Zapytam, czy masz w nim sekcję symetryczną?

W czsie gdy Husaria gościła u mnie to niestety symetria jeszcze była nie gotowa ,a szkoda bo wiele sobie po niej obiecywałem

Będziesz bardzo zadowolony,poza tym jak znam Krzyśka to zawsze udzieli Ci bezinteresownego wsparcia. Miałem to pre dwa tygodnie w domu i uważam za wybitne i tylko ówczesny brak gotówki przesądził,że musiałem je oddać. Teraz gram na pięknej Nudzie i choć słyszę,że do Husarii trochę brakuje,to słyszę też,że ahaja wie co robi :)

Zapytam, czy masz w nim sekcję symetryczną?

Czy to chodzi o tą płytkę z pasywną korekcją czy Krzysztof jeszcze coś mienił?

Nowa obudowa tez jest świetna.

Wstaw jakieś zdjęcie jak to teraz wygląda.

Chodzi o wyjścia symetryczne xlr

A czyli o najnowszy model ten, który odbył turnie testowe po Audiomaniakach.

Fajne pre u mnie wprawdzie nie przebiło Sensora na tyle bym go nim zastąpił ale wiem, że Krzysztof pracuje nad jego rozbudową.

Poza tym w nowej konfiguracji mojego systemu mogło by wypaść inaczej.

Tak - w czasie owego tourne nie dostałem na czas DRV134, stąd wyjście symetryczne nie funkcjonowało.

Znacznie lepiej korzystać z wejścia symetrycznego z gramofonu/wkładki.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Tak - w czasie owego tourne nie dostałem na czas DRV134, stąd wyjście symetryczne nie funkcjonowało.

Znacznie lepiej korzystać z wejścia symetrycznego z gramofonu/wkładki.

Krysztof, a jak jest na chywilę obecną ? jest symetria?

Jest.

Na wejściu i na wyjściu. Do wyboru.

O to świetnie .

A czy jakieś tourne jest w planie?

A może planujesz coś zupełnie nowego , jeszcze bardziej wyrafinowanego , może jakaś Husariaa MK II?

Pozdrawiam Cię gorąco.

• 4 miesiące później...

Od kilku dni dzięki uprzejmości Krzyśka ( Ahaji) mam okazję słuchanie Husarii w swoim systemie.

Sprzęt dostałem z możliwością zastosowania układów do pasywnej lub aktywnej korekcji RIAA i na tym chciałbym się przede wszystkim skupić, opisując wrażenia. Husariaa w standardzie miała zastosowaną aktywną korekcję. Po podłączeniu przedwzmacniacza i wysłuchania pierwszej płyty byłem lekko zdezorientowany. Wszędzie czytałem zachwyty, pohwały na temat pre a tu taki zonk – nic mi nie urwało z zachwytu wręcz przeciwnie pierwsza myśl – to nie mój dźwięk. Posłuchałem jeszcze kilkanaście płyt , żeby się oswoić; ale nic nie było w stanie zmienić pierwszego wrażenia. Było zbyt lekko, zwiewnie bez natarcia i masy. Jedynie Miles Davis brzmiał spektakularnie, urzekająco, ale to nie jest jednak mój gatunek ;)

Następnego dnia zmieniłem układy z aktywnych na pasywne i to było TO! Siedziałem z opadem szczeny i nie mogłem uwierzyć, że zmiana dokona takiej rewolucji w sprzęcie. Dźwięk stał sie dynamiczny z mocnym wypełnieniem zachowując krystaliczną górę. Jakby tego było mało to w bonusie dostajemy jeszcze dużo większą muzykalność :) Nogi i głowa same chodziły w rytm muzyki. Totalne zaskoczenie, że tak mała zmiana może dokonać tak diametralnej zmiany brzmienia. W zależności od zastosowanej korekcji otrzymujemy dwa różne produkty. Jak dla mnie wersja aktywna mogłaby nie istnieć ;) Pewnie w systemch o ciemniejszej barwie może sprawdzić sie znakomicie ze swoją lekkością i powietrzem. U mnie idealnie brzmieniowo wpasowałą sie opcja pasywnej korekcji. Pre współpracował z wkładkami MC jak i MM. W moim odczuciu zmiana na plus była bardziej słyszalna z wkładką MM.

Z tego co wiem, Husariaa która jeżdziła w zeszłym roku, była wyposażona w układy korekcji aktywnej ( standard który otrzymałem na starcie ). Aktualnie przy zastosowniu pasywnych układów to całkowicie inne brzmienie.

Dzisiaj pokusiłem się jeszcze wykorzystać zbalansowane wyjście z pre i tu kolejny zaskok na + . Po podłączeniu dostajemy więcej przestrzeni i dynamiki. Dzwięk stał się bardziej aksamitny. Ze względu na to że rca i xlr na wyjsciu preamp'a pracują jednocześnie wyraźna zmiana jest słyszalna na "żywo" po przełączeniu wejścia we wzmacniaczu.

Jedyną przewagę korekcji aktywnej nad pasywną osobiście zauważyłem tylko w sposobie budowania sceny – szerszej z wiekszą swobodą i detalicznością.

Z informacji otrzymanych od Krzyśka ten sprzęt ma dużo więcej możliwości w kształtowaniu brzmienia pod własne upodobania poprzez zmianę zainstalowanych układów.

Całe te wypociny są tylko i wyłącznie moją subiektywną opinią na temat współpracy przedwzmacniacza z resztą mojego sprzętu.

Użyty sprzęt:

Wzmacniacz Emotiva XPA-2

Preamp Emotiva XSP-1

Kolumny Focal Aria 926

Denon DP-59L + Denon 103R

Micro Seiki DD40 + AT430E

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.