Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  96 członków

Auralic Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Tę Twoją dziurę na basie, myślę, że łatwo dałoby się naprawić subem. U mnie już nie było tak fajnie, bo miałem powyżej 100Hz. Wydaje mi się też, że w odsłuchu, Twoja nie byłaby dla mnie tak upierdliwa, jak była moja. Zapewne zdajesz sobie sprawę, jak ważny jest dobór muzyki. Ogromny odsetek moich ulubionych wykonawców dociążenie ma na około 100Hz.

Wiesz dobrze, że ustrojami zrobiłem, prawie co mogłem. Nie mam i nie miałem tylko ogromnych rezonatorów u siebie. 

Z "DSP" eksperymentuje już od jakiegoś czasu. To pokrętłami na kolumnach (JBL), to w Adim, to MiniDSP. Tak, teraz pocisnąłem grubo, po całym paśmie. No i tak jak mówiłem, lepiej nie grało mi nigdy. 

Edytowane przez J4Z

.

Coraz bardziej dorastam do sprzedaży swojego Aries'a G1.1. W zasadzie decyzja zapadnie na dniach, więc jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę o znak. Mogę wystawić f.vat.

@Marcin Wielgus Nie chcesz uzupełnić swojej Vegi ?

Edytowane przez k4mil3k
Coraz bardziej dorastam do sprzedaży swojego Aries'a G1.1. W zasadzie decyzja zapadnie na dniach, więc jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę o znak. Mogę wystawić f.vat.
[mention=70329]Marcin Wielgus[/mention] Nie chcesz uzupełnić swojej Vegi ?

Chcieć a móc o to jest dylemat
Ale na poważnie to VEGA S1 z zasilaczem robi świetną robotę co razem z @Mikelas76 żebyśmy testowali u niego na salonach .
Ja teraz to muszę na akustykę wyskrobać kasę bo wg mnie to jest kierunek poprawy ale dzieki Pawel za pamiec

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
2 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

teraz to muszę na akustykę wyskrobać kasę

yhm 👍

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

8 godzin temu, k4mil3k napisał:

@Marcin Wielgus Nie chcesz uzupełnić swojej Vegi ?

Mogę zapytać czemu sprzedajesz? 

1 godzinę temu, Marcin Wielgus napisał:

Chcieć a móc emoji1.png o to jest dylemat
Ale na poważnie to VEGA S1 z zasilaczem robi świetną robotę co razem z @Mikelas76 żebyśmy testowali u niego na salonach .
Ja teraz to muszę na akustykę wyskrobać kasę bo wg mnie to jest kierunek poprawy ale dzieki Pawel za pamiec

Panowie tak w miarę obiektywnie. O ile % poprawia się dźwięk z użyciem tego zasilacza ? 5? 10?   Spotkałem się też z opinia , że zasilacz zmienia dźwięk o 40% 😁😅

Tak serio.  Jest to słyszalne?  Mikołaj waha się czy kupować sama vege czy w pakiecie z zasilaczem..

7 minut temu, aryman napisał:

Tak serio.  Jest to słyszalne?  Mikołaj waha się czy kupować sama vege czy w pakiecie z zasilaczem

Spytaj Marcina jak on to ocenia. W moim salonie akustycznie podrasowanym byla roznica pomiedzy vega, a vega z zasilaczem. Ale nie tak wielka jak w pokoju Marcina, przynajmniej tak mowil. 

Ja nawet majac mniejsza roznice w moim pokoju bralbym vege w tandemie.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Miałem D2, słuchałem też T2, T3, D3, U1 mini i U2 mini. Z urządzeń w "przystępnym" budżecie najbardziej pasował mi U1 mini, ale ostatecznie wybrałem właśnie U2 mini ze względu na to że Lumin jest znany z tego że nie wprowadza nowości do urządzeń niższej serii które są już kilka lat na rynku.

Plumka sobie od 3 dni i myślę że po weekendzie zaaplikuje zasilanie i tak już pewnie zostanie. Trochę będzie mi brakować Auralic'a ze względu na fajną aplikację i natywną obsługę Amazon Music ale jakoś przeżyję ten AirPlay.
Tor mam taki że z Auraliciem brakowało trochę dociążenia, także PEQ to fajna sprawa, ale na razie przy U2 mini "dziury" które występowały w moim torze wydają się nie być tak odczuwalne. Miałem nadzieję że nowa funkcja Tone Mode zostanie zaimplementowana także do modeli Aries, ale tak się nie stało dla tego postanowiłem "cofnąć" się do znanego mi Lumin'a.

Co nie zmienia faktu że uważam Auralic'a za świetne urządzenia.

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, k4mil3k napisał:

Miałem D2, słuchałem też T2, T3, D3, U1 mini i U2 mini. Z urządzeń w "przystępnym" budżecie najbardziej pasował mi U1 mini, ale ostatecznie wybrałem właśnie U2 mini ze względu na to że Lumin jest znany z tego że nie wprowadza nowości do urządzeń niższej serii które są już kilka lat na rynku.

Plumka sobie od 3 dni i myślę że po weekendzie zaaplikuje zasilanie i tak już pewnie zostanie. Trochę będzie mi brakować Auralic'a ze względu na fajną aplikację i natywną obsługę Amazon Music ale jakoś przeżyję ten AirPlay.
Tor mam taki że z Auraliciem brakowało trochę dociążenia, także PEQ to fajna sprawa, ale na razie przy U2 mini "dziury" które występowały w moim torze wydają się nie być tak odczuwalne. Miałem nadzieję że nowa funkcja Tone Mode zostanie zaimplementowana także do modeli Aries, ale tak się nie stało dla tego postanowiłem "cofnąć" się do znanego mi Lumin'a.

Co nie zmienia faktu że uważam Auralic'a za świetne urządzenia.

A możesz napisać jak się ma D2 do D3 oraz T2 ?

W największym uproszczeniu:

D2 to dorosłe analogowe granie z barwną średnicą i mocną podstawą basową. Góra jest ale nie błyszczy, główny nacisk na detal pojawia się w średnicy.

D3 idzie już bardziej w stronę równowagi i balansu, ale nie rezygnuje w znacznym stopniu z cech wyznaczonych przez poprzednika.

T2 i T3 dokładają do tego jeszcze bardzo fajną dynamikę i nieco więcej góry, a do tego znakomicie oddają emocje muzyki.

Edytowane przez k4mil3k

Panowie Panie i Panienki
Czy słyszycie różnice Vega S1 grane przez Tidal direct Vs. Lighting DS ?

No niby powinna być ale ....? Słyszycie ?

Godzinę temu, Marcin Wielgus napisał:

Panowie Panie i Panienki emoji1.png
Czy słyszycie różnice Vega S1 grane przez Tidal direct Vs. Lighting DS ?

No niby powinna być ale ....? Słyszycie ?

A ja mam pytanie czy jest lighting ds na androida? Nigdzie nie widzę prawdę mówiąc.  Jeśli nie ma to jak sterować ustswieniami streamera z pozycji telefonu z androidem? Za chwilę pewnie  wjedzie na pokład vega s1 ...🙂

9 godzin temu, aryman napisał:

No to szkoda. Granie będzie przez tiadal Connect. Ale zabawa ustawieniami ?  Z ręki na panelu urządzenia??

Można przez przeglądarkę internetową, jako adres wpisuje się ip

12 godzin temu, aryman napisał:

No to szkoda. Granie będzie przez tiadal Connect. Ale zabawa ustawieniami ?  Z ręki na panelu urządzenia??

najlepiej zainwestuj w jakiegos starego Ipada bo ta aplikacja na appla jest bardzo dobra i wygodna. mozesz nawet komfortowo sterowac Tidal z jej poziomu po zalogowaniu na swoim koncie. wydatek niewielki a radosc jest 🙂 no i ustawienia robisz z tabletu. 

Po połączeniu z siecią na ekranie Auralica wyświetla się jego IP. ( na Areis G1.1) i wypisujesz ten ciąg liczb (cztery grupy cyfr oddzielone kropkami, prawdopodobnie coś w takiego 192.168.1.xxx) w przeglądarkę internetową. Przeglądarka i Auralic muszą być w tej samej sieci. Uruchomi się stronka www z ustawieniami.

8 minut temu, Qaz12 napisał:

Po połączeniu z siecią na ekranie Auralica wyświetla się jego IP. ( na Areis G1.1) i wypisujesz ten ciąg liczb (cztery grupy cyfr oddzielone kropkami, prawdopodobnie coś w takiego 192.168.1.xxx) w przeglądarkę internetową. Przeglądarka i Auralic muszą być w tej samej sieci. Uruchomi się stronka www z ustawieniami.

Jasne.  Teraz wiem. Dziękuję.  Dziś będę się bawił 😁

Jasne.  Teraz wiem. Dziękuję.  Dziś będę się bawił

Dawaj znać jak tam u ciebie bo w klubie będzie w takim razie druga Vega S1

Godzinę temu, Marcin Wielgus napisał:

Dawaj znać jak tam u ciebie bo w klubie będzie w takim razie druga Vega S1

Druga i to z zasilaczem 🙂

20241211_182143_copy_2040x1530.jpg

Na razie słucham w podstawowym trybie.

Wzmak - leema tucana,  kolumny xavian xn 360. Wcześniej miałem bsn2i + dac yba hertrige 100. Pierwsze wrażenie- jest więcej wszystkiego.  Większa przestrzeń, więcej powietrza , detali. Napewno piękniej błyszczą blachy w nagraniach.  

Słucham z tiadal Connect i spotify. Mordka się cieszy. Piękny, dojrzały,  wielowymiarowy dźwięk.

Jak sluchac stacji radiowych bez dedykowanej aplikacji?  Radio 357? Rockserwis. FM??

Druga i to z zasilaczem
20241211_182143_copy_2040x1530.thumb.jpg.7f2962e361ac384aa5fdb13b75004738.jpg
Na razie słucham w podstawowym trybie.
Wzmak - leema tucana,  kolumny xavian xn 360. Wcześniej miałem bsn2i + dac yba hertrige 100. Pierwsze wrażenie- jest więcej wszystkiego.  Większa przestrzeń, więcej powietrza , detali. Napewno piękniej błyszczą blachy w nagraniach.  

Brawo. Mój też z zasilaczem. A Lema Tucana II to musi być wulkan energii. Piękne te Xavian . Potężne / głębokie pewnie bas jest jak trzeba z takiej skrzyni.
Zapryjazniaj się z nim i kup tablet mówię ci inna jakość..
Co do radia zdzwonmy się to ci podpowiem - załóż siebie darmowe konto na TuneIn I pozniej dodaj je do lighting DS

7 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Brawo. Mój też z zasilaczem. A Lema Tucana II to musi być wulkan energii. Piękne te Xavian . Potężne / głębokie pewnie bas jest jak trzeba z takiej skrzyni.
Co do radia zdzwonmy się to ci podpowiem - załóż siebie darmowe konto na TuneIn I pozniej dodaj je do lighting DS

Dzięki za rade. Pytam o radio teraz bez posiadania lighting ds. Z androida chyba się nie da . ..

Tak leema ma potężnego kopa. Kolumny tez dają rade🙂.

Po dłuższych odsłuchach podtrzymuje zdanie, że streamer gra pięknie.  Muszę użyć sloganu ze ,,na nowo odkrywam plyty". 🙂

U mnie z kolei różnic pomiędzy trybami mellow, dynamic itd praktycznie nie ma...

Druga uwaga to czasami góra jednak jest zbyt ostra ..      gitara , falset parę razy ,,ciely" uszy...  pytanie czy wraz z wygrzewaniem sprzętu,,góra " będzie się zmieniać?

Z tym kupowaniem tableta to średnio... juz mam przejebane u żony za zakup aurelica😁

3 godziny temu, aryman napisał:

tym kupowaniem tableta to średnio... juz mam przejebane u żony za zakup aurelica

Ja nawet pozyczylem kase od zony na nowego ipada 🤣🤣🤣

Fajnie sie to obsluguje, choc aplikacja Silent Angel ktora mialem do transportu m1t jest szybsza i plynniejsza.

8 minut temu, piszcz4 napisał:

Auralic gra z tym samym DAC co bsn2i? Do bsn2i miałeś zasilacz liniowy?

Nieee. Aurelic gra na swoim dacu. Pokombinuje w weekend różne zestawienia i połączenia. 

Bsn2i miałem bez zasilacza.

32 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Ja nawet pozyczylem kase od zony na nowego ipada 🤣🤣🤣

Fajnie sie to obsluguje, choc aplikacja Silent Angel ktora mialem do transportu m1t jest szybsza i plynniejsza.

Może jakaś używkę kupić? Tak tylko żeby służyła do obsługi streamer. Co polecacie ?

Może jakaś używkę kupić? Tak tylko żeby służyła do obsługi streamer. Co polecacie ?

Zdecydowanie używkę i zdecydowanie starszy model. Bo będzie ci służył do tej appki w zasadzie i nie ma co kasy wywalać . Ja na ipadach się nie znam zamówiłem córce . No ale mam iPhona więc zamiennie używam .
Wydaje mi się że przez kompa po IP adresie wszystkiefo nie dasz rady ogarnąć . Sprawdzę dzisiaj w domu.
Ustawienia DAC czy stremera tak ale dodawanie serwisów jak Tidal czy radia to już chyba nie i jeszcze LDS tworzy sam fajna biblioteke jak ma NAS lub HDD podpięty no i po IP nie wiem czy to widać. Chyba nie

Auralic gra z tym samym DAC co bsn2i? Do bsn2i miałeś zasilacz liniowy?

Vega S1 to dwa w jednym tj streamer plus DAC. Bardzo fajne Combo.
Aries s1 to czysty transport cyfrowy

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.