Skocz do zawartości
IGNORED

Ciepłe kolumny do 2000

lazzy

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat katuję Ushery V-601 i nie powiedziałbym, że grają ciepło choć basu, jak na monitory mają sporo. Ich brzmienie określiłbym takie loudnessowe z podkręconymi i niskimi i wysokimi ale w najlepszym tego słowa znaczeniu. Ich dźwięk ma przepiękną, jak dla mnie, barwę i doskonale nadają się przede wszystkim do rocka, popu.

Padło bardzo dużo propozycji, dziękuję.

Czy ktoś wie, gdzie w Lublinie mógłbym udać się na odsłuch?

W Melomanie mają Chario i Castle. Posłuchaj może się spodobają, grają ciepło z łagodną górą.

Tak wlasciwie nie widze wiekszej roznicy w temperaturze roznych kolumn nawet po dlugiej pracy. Nie nagrzewaja sie zbyt mocno. Raczej prawie wogole. Co innego kolumny aktywne! Wydaje mi sie ze wsrod takich powinienes poszukac. Wbudowany wzmacniacz po jakims czasie i przy glosnym sluchaniu bardzo milo ociepla kolumienki. Musisz tylko sprawdzic czy obie sa aktywne czy wzmacniacz jest tylko w jednej. Wtedy ta druga bedzie niestety zimniejsza. Najczesciej monitory studyjne maja wzmacniacze w obu kolumnach. Warto tez wybierac wzmacniacze pracujace w klasie A lub AB, te nowsze cyfrowe pracujace w klasie D nie nagrzewaja sie zbyt mocno.

Tak wlasciwie nie widze wiekszej roznicy w temperaturze roznych kolumn nawet po dlugiej pracy. Nie nagrzewaja sie zbyt mocno. Raczej prawie wogole. Co innego kolumny aktywne! Wydaje mi sie ze wsrod takich powinienes poszukac. Wbudowany wzmacniacz po jakims czasie i przy glosnym sluchaniu bardzo milo ociepla kolumienki. Musisz tylko sprawdzic czy obie sa aktywne czy wzmacniacz jest tylko w jednej. Wtedy ta druga bedzie niestety zimniejsza. Najczesciej monitory studyjne maja wzmacniacze w obu kolumnach. Warto tez wybierac wzmacniacze pracujace w klasie A lub AB, te nowsze cyfrowe pracujace w klasie D nie nagrzewaja sie zbyt mocno.

Ha ha ha ... bardzo śmieszne ...

A tak serio, jesli uzywane kolumny w cenie ok. 2000 zl graja "cieplo" to znaczy ze to nie jest zbyt udana konstrukcja. Polecam uzywane Epos, Acoustic Energy, Wharfedale lub Mordaunt Short.

Cześć!

Szukam kolumn o ciepłym charakterze. Słucham głównie klasyki i jazzu, dlatego instrumenty (skrzypce, fortepian, saksofon) i wokale są dla mnie najistotniejsze. Bas najlepiej gdyby był zwarty i solidny, dobrze zaznaczony. Góra - wolę ciemniejszą niż cięcie po uszach. Zależy mi na dużej muzykalności.

Grać to będzie w pokoju ok. 20 m2

Byłeś w jakimś salonie? Słuchałeś jakiś kolumn?

Sam słucham podobnej muzyki w podobnym metrażu dlatego poleciłem Chario, które również posiadam ...

Ciekawy jestem jak wrażenia i czy coś już wybrałeś?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.