Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Note UK

Gość Diogenes

Rekomendowane odpowiedzi

PS. No jest tam kto z w miare nowym wzmacniaczem OTO SE albo koncowka P1 kto nie boi sie otworzyc obudowy i wykonac kilka pomiarow elementow:?)

Kolega miniabyr ma z tego co pamietam OTO SE. Urzeduje na audiomaniacy.pl.

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Za drogi gramofon kupiłeś :)

Szkoda , źe 2 razy droższe CD nie chcą tak grać ...

Inna sprawa , że trza umieć negocjować ...ja stargowałem 500 zł i jestem dumny ;)

Nawet phono nie dotykam...ciekawe gdzie byłby DCS Vivaldi gdybym takiego Manleya Steelheda zapiął ...

Nawet phono nie dotykam...ciekawe gdzie byłby DCS Vivaldi gdybym takiego Manleya Steelheda zapiął .

Masza ma czy miał, to się go zapytaj czy już Pana Boga za nogi złapał :)

Z tego co mi wiadomo, to i tak do płyt Lectora kupował a pliki z AN:) Niby dużo nowych wynalazków a i tak się często wraca do pewnych i sprawdzonych sprzętów :)

<br /> Zastosowanie E182CC wymusi zapewne inne wartości elementów i inny układ analogowego stopnia wyjściowego.<br />
Nie "zapewne" tylko na sto procent wymusi. A take inne napięcie anodowe, co może spowodować konieczność zastosowania innego trafa zasilającego. W przeciwnym razie byłaby to partyzantka, amatorszczyzna i dyletanctwo. Ponadto E182CC ma zupełnie inny pinout od 6922 co wymusza także zastosowanie innej płytki drukowanej.

To musisz poprosić jakiegoś poetę audiofila poprosić o recenzję ;)

Ja nie umiem tego tak opisywać ...moźe dam Nagrę do Kaimu ?

Polubiliśmy się ostatnio z chłopakami , to pewnie będą chętni . Przyjedziemy z Szymonem , hi, hi .

A poważnie ...żadne CD jakiego dotychczas słuchałem nie dorównuje mojemu analogowi w aspektach muzykalności i magii .

W DAC AN3 pojawiły się pewne aspekty ...ale tylko pewne .

Tor analogowy mam OK , ale jest inny problem ...nie mam odpowiedniej kolekcji płyt ..za młody jestem ;)

Nie mam już ochoty na wyszukiwanie płyt i poważnie zastawiam się nad wymianą gramofonu na DAC grający w sposób zbliżony do analogowego . Nagra i tak pozostanie .

Na CD mam ponad 1000 tytułów i tylko kilkadziesiąt sensownych płyt winylowych .

Nowe tłoczone z CD mnie nie interesują , a oryginały ...szkoda gadać ...Polska to trzeci świat ..albo szroty w stanie "near mint" albo zupełnie chore ceny .

Kolejny problem jest taki , że pracuję dużo w domu i słucham równocześnie muzyki ...i odbieram kilkdziedziąt telefonów dziennie .

W CD jest taki magiczny przycisk Pause..a do gramofonu jakieś 12 metrów tam i z powrotem ..

Można się zdenerwować jak w ciągu 5 minut musisz 6 razy podnosić ramię w gramofonie .

Masz ochotę na analogowe brzmienie to spróbuj tego:https://veracityaudio.com/ Od dwóch tygodni wreszcie mam gu u siebie i wiem,że autor tego urządzena absolutnie wie co robi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
<br /> Stalmach... <br />

STELMACH, kurna!!!

<br /> do tanich ,zielonych poliestrowych kondzi marki ERO stosowanych w przeszlosci w budzetowych urzadzeniach AN<br />
a jeszcze wceśniej w Audio Innovations.
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Masz ochotę na analogowe brzmienie to spróbuj tego:https://veracityaudio.com/ Od dwóch tygodni wreszcie mam gu u siebie i wiem,że autor tego urządzena absolutnie wie co robi.

Poproszę namiar na PW .

Pliss

STELMACH, kurna!!!

a jeszcze wceśniej w Audio Innovations.

To dobrze czy źle ;)?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Że Qvortrup po Audio Innovations zajumał panu Hiroyasu markę Audio Note to zdecydowanie źle, a przynajmniej nie fair.

Dlatego najchętniej kupiłbym Kondo , niestety nie moja półka ;(

Nienawidzę oszustów i cwaników.

Dostałem nalepkę kolegi Szymona...trudno ;) albo fajnie ...

Tymczasem jedynie Andrzej Piwowarczyk i Piotrek Machnik są dla mnie ludźmi wartymi zaufania ..w tym polskim bagienku ...

SA polecał Waldka od MPW i Wołodię i jemu wierzę .

Reszty , albo nie znam , albo się nie wypowiem ...bo zmów punkty dostanę;)

A tym od programów w których są produkty sponsorowane dziękuję .

Zbyt duźo już słuszałem .

PS. Bingant robi najpiekniejsze obudowy do glosników .

Że Qvortrup po Audio Innovations zajumał panu Hiroyasu markę Audio Note to zdecydowanie źle, a przynajmniej nie fair.

Nazwę to wprost ..;))))

To sku.....stwo .

Proszę tylko 1 pkt .plisss;)

Tymczasem jedynie Andrzej Piwowarczyk i Piotrek Machnik są dla mnie ludźmi wartymi zaufania ..w tym polskim  bagienku ...

Moim zdaniem trzeba chwalić firmy, które pomimo dobrej jakości, wręcz wysokiej nie szaleją z cenami. Niestety audiofile mają masochistyczne skłonności i poruszenie tego tematu zawsze kończy się argumentami w stylu, że się kumuś zagląda do portfela, albo, że w tej cenie jest to niewykonalne :)

Wiele firm pokazuje, że można produkt wycenić z umiarkowaną marżą. Nie mówię o byle czym, bo tego i darmo nikt nie chce :)

Amplifon ze swoją integrą to dobry przykład. Innych nie wymieniam, bo mam już i tak sporo wrogów w tym środowisku :)

Dlatego najchętniej kupiłbym Kondo , niestety nie moja półka ;(

Nienawidzę oszustów i cwaników.

Dostałem nalepkę kolegi Szymona...trudno ;) albo fajnie ...

Tymczasem jedynie Andrzej Piwowarczyk i Piotrek Machnik są dla mnie ludźmi wartymi zaufania ..w tym polskim bagienku ...

SA polecał Waldka od MPW i Wołodię i jemu wierzę .

Reszty , albo nie znam , albo się nie wypowiem ...bo zmów punkty dostanę;)

A tym od programów w których są produkty sponsorowane dziękuję .

Zbyt duźo już słuszałem .

PS. Bingant robi najpiekniejsze obudowy do glosników .

Nazwę to wprost ..;))))

To sku.....stwo .

Proszę tylko 1 pkt .plisss;)

Bez Petera Q nie byloby Audio Note i nie byloby czego komentowac ani o co sie spierac. Pan Hiroyasu Kondo sprzedawal by swoje kreacje krewnym i znajomym krolika i wiekszosc z obecnej ofery Audio Note Japan nigdy by sie nie pojawila z braku gotowki i umiejetnosci sprzedazy. Nikt Kondo nie odbierze jego slawy projektanta, ale firma Audio Note UK a takze nawet Audio Note Japan istnieje w obecnej formie tylko i wylacznie dzieki pracy , inwestycji i umiejetnosci marketingowych Petera Qvortrupa. Co zreszta znalazlo wyraz w wyroku sadu ktory Qvortropowi przyznal prawo do marki Audio Note na calym swiecie z wyjatkiem Japoni. Peter nie tylko nie "zajumal " Kondo , Audio Note , on ja stworzyl i umozliwil Kondo kontynuowanie prosperujacego biznesu jako Kondo. Jesli chodzi o poziom 5 AN UK w porownaniu do Kondo to czytalem , ze preferencje ludzi ktorzy moga sobie na te sprzeta pozwolic sa podzielone a znaczna czesc , byc moze nawet wiekszosc preferuje AN UK . Peter Q ma "wiele za uszami" i moze nie jest zbyt kochany w srodowisku, ale ma niezaprzeczalna pasje jesli chodzi o muzyke i chyba autentyczne zaangazowanie w sprawy audio a takze umie wylowic wartosciowe rozwiazania innych marek i wypromowac na nowo pod swoim logo i zarobic na tym 4x :) Pozdrawiam.

Ciekawa opcja, napisz cos wiecej. Masz chyba jakies doswiadczenia z Lampizatorami, interesujace by to bylo porownanie...

Ciekawa opcja, napisz cos wiecej. Masz chyba jakies doswiadczenia z Lampizatorami, interesujace by to bylo porownanie...

Wywód na temat j/w jest z mojego punktu widzenia absolutnie nie na miejscu.Każdy ma inny gust i smak,a przede wszystkim słyszy inaczej.Ja w moim życiu spotkałem jednego człowieka który wypełnił moją potrzebę usłyszenia dokładnie tego czego oczekuję.Chrysalis jest kontynuacją poprzez inny odcień brzmienia.Mam kilka dac-ów bo lubię i słucham w zależności od humoru.Veracity jest konstrukcyjnie b.pracochłonny i perfekcyjnie wykonany.Brzmieniowo bardzo elastyczny dzięki możliwości mieszania lampami.Jeśli do sumy dac-a dorzucić trochę drobnych na lampy to na pewno trafi w gust.Na temat Lampizatora napisałem już kiedyś i nie będę się powtarzał.
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Chłopcy, a wy wszyscy świętoszki?

Esoteric Audio ma dobre opinie , więc nie zaczynaj ;)

Wywód na temat j/w jest z mojego punktu widzenia absolutnie nie na miejscu.Każdy ma inny gust i smak,a przede wszystkim słyszy inaczej.Ja w moim życiu spotkałem jednego człowieka który wypełnił moją potrzebę usłyszenia dokładnie tego czego oczekuję.Chrysalis jest kontynuacją poprzez inny odcień brzmienia.Mam kilka dac-ów bo lubię i słucham w zależności od humoru.Veracity jest konstrukcyjnie b.pracochłonny i perfekcyjnie wykonany.Brzmieniowo bardzo elastyczny dzięki możliwości mieszania lampami.Jeśli do sumy dac-a dorzucić trochę drobnych na lampy to na pewno trafi w gust.Na temat Lampizatora napisałem już kiedyś i nie będę się powtarzał.

Można gdzieś w Polsce posłuchać ?

Nie "zapewne" tylko na sto procent wymusi. A take inne napięcie anodowe, co może spowodować konieczność zastosowania innego trafa zasilającego. W przeciwnym razie byłaby to partyzantka, amatorszczyzna i dyletanctwo. Ponadto E182CC ma zupełnie inny pinout od 6922 co wymusza także zastosowanie innej płytki drukowanej.

Zakładam, że AN UK wiedział co robi jeśli tam rzeczywiście sa takie lampy.

Zakładam, że AN UK wiedział co robi jeśli tam rzeczywiście sa takie lampy.

Jak już wcześniej wspomniałem, podmiana bezpośrednia E182CC za 12AU7 jest w ogóle niemożliwa, po prostu nie będzie działać, a i może się coś sfajczyć. Więc jeżeli zrobiono taki upgrade że zamiast 12AU7 są E182CC, i toto w ogóle działa, to na sto procent towarzyszyły temu również wyżej wymienione zmiany.

Użytkownik SZYMURA001 dnia 31.03.2017 - 17:48 napisał

Można gdzieś w Polsce posłuchać ?

Nie mam pojęcia....................Trzeba pytać u źródła.

Nie mam pojęcia....................Trzeba pytać u źródła.

Chciałem zapytać u źródła, ale niestety pan Gregor nie był dostępny,

mila pani zapisała numer i ma oddzwonić...., zobaczymy co z tego będzie. Dac wygląda na tyle ciekawie, że chciałbym go u siebie posłuchać.

Jak już wcześniej wspomniałem, podmiana bezpośrednia E182CC za 12AU7 jest w ogóle niemożliwa, po prostu nie będzie działać, a i może się coś sfajczyć. Więc jeżeli zrobiono taki upgrade że zamiast 12AU7 są E182CC, i toto w ogóle działa, to na sto procent towarzyszyły temu również wyżej wymienione zmiany.

Nie zamiast ECC82 tylko zamiast ECC88 ! W DAC4 siedzą ECC88.

Literówka.

W drugą stronę to co napisałem jest równie aktualne.

Raczej zbyt szybki skrót myslowy. Tak myslałem. Masz zbyt dużą lampową wiedzę.

Sprostowałem żeby młodzież kiedys nie wstawiła ECC82 zamiast ECC88 bo tak wyczytali na AS :).

• 1 miesiąc później...
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Troszkę oświeżę wątek ;)

Ponieważ mam u siebie w tej chwili AN DAC4 mam do panów kilka pytań .

Gram na nim z Nagrą oraz Revoxem B226 ( świetny jako transport ) i jestem bardzo zdziwiony sposobem grania .

Miałem wcześniej u siebie DAC3 , który grał w sposób zgodny z opiniami o AN , czyli ciemny , barwny dżwięk bez szczególnej przestrzeni , skupiony na środku , mało szczegółowy i mało selektywny .

Płynny i analogowy , dla mnie jednak zbyt kluchowaty ;)

Porównania przeprowadzone były do Nagry CDC oraz Transrotora LARoccia .

DAC 4 gra w zupełnie inny sposób , poza zbliżoną barwą jest rozdzielczy i bardzo dobrze buduję przestrzeń na boki , minimalnie gorzej w tył i ma lekko wypchniętą średnicę do przodu w porónaniu zarówno do Nagry jak DAC 3 .

Całościowo DAC4 to dużo lepsze granie niż 3 ..klasa grania podobna do Nagry , choć z minimalnie inaczej postawionym akcentami .

Niemniej między bajki można włożyć stwierdzenie o braku rozdzielczości tego DACa ;)

Pytanie czy to tak ma grać czy jest " zepsuty " :)?

Mój egzemparz jest absolutnie niemodyfikowany w idealnym stanie .

post-59766-0-84411600-1493889506_thumb.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.