Skocz do zawartości
IGNORED

Czy jeszcze słucha ktoś radia?

krzychu9667

Rekomendowane odpowiedzi

Absolute Radio nadaje tylko w UK, a o D-dur pisałem wcześniej.

Tuner którego używam oparty o podzespoły firmy Frontier Silicon też ma w zestawie oferowanych stacji "Absolute Radio" (kilka pozycji), ale wszystkie są 128 kbps. Niestety.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Wpisz mu adresy strumieni FLAC Absolute Radio, ciekawe czy je odtworzy?

Niestety nie otwiera.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Ja w zdecydowanej większości radio.

W domu obecnie już tylko internetowe ze streamera, sprzedałem niedawno ST-S770ES bo wszystko mam w sieci i gra dobrze.

W samochodach w 100% radio.

A czy odtwarza inne strumienie FLAC?

Sprawdź te, u mnie grają.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

sprzedałem niedawno ST-S770ES

Ja też pozbyłem się tunera radiowego.

W Polsce radio analogowe umarło, odkąd do nadajników jest dostarczany sygnał 128 kbps (ew. 192 dla PR2).

Nie wierzę, że stacje komercyjne nadają w lepszej jakości.

Nawet najlepszy tuner na świecie nie zapewni wysokiej jakości odbioru.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W Polsce radio analogowe umarło, odkąd do nadajników jest dostarczany sygnał 128 kbps (ew. 192 dla PR2).

Szczerze to mnie tym zszokowałeś. Mógłbyś coś więcej napisać?

Hej :-)

A ja od lat słucham RMF Classic, w domu na Sony SA3ES, a w pracy na Kenwood KT5300 MkII.

I tak po kilkanaście godzin dziennie.

Nie licząc wzmacniacza, tuner jest najbardziej eksploatowanym elementem audio.

Takie zboczenie :-)

A czy odtwarza inne strumienie FLAC?

Tak, do 16/48.

Szczerze to mnie tym zszokowałeś. Mógłbyś coś więcej napisać?

To prawda. Niestety. Trzeba iść w stronę Tidala.

Jaki to tuner?

Hama DIT2010.

Ja niestety mam w pobilźu ponad 50 aktywnych sieci WiFi i nawet z anteną zewnętrzną w jakotakiej jakości odbieram tylko RMF fm, którego się nie da słuchać.

3 jest z przewagą szumów.

Teraz słucham z internetu via XiaaLive Radio Linn jest fajne.

Kiedyś szukałem bezstratnego radia internetowego i były dostępne takowe jedynie w Paryżu - 324 kbps. Ale przenosin nie planuję :).

Radio jest fajne do poznawania nowych wykonawców chociaz sugerowane utwory w Tidal Spotify tez daja rade.

W samochodzie, tylko sie nie śmiejcie mam kaseciaka i gram na okrągło Hendrixa. . . Już sie znajomi śmieją.

Radia tak. Eskarock, Antyradio, TokFm, Złote przeboje, Dwójka,

ale nie radiowęzłów typu 1, 3, czy RDC :-(

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Czekam z niecierpliwością na Spotify HiFi.

Będzie tylko płatne tak jak Tidal. To oczywiście portale nie zaliczające się do kategorii "Radio".

Osobiście wolę słuchać Tidala niż radia, sam wybieram co słucham.

Jak będzie Spotify HiFi to zrezygnuję z Tidala.

Powodem jest obsługa Spotify przez Stream Magic 6.

Będzie tylko płatne tak jak Tidal. To oczywiście portale nie zaliczające się do kategorii "Radio".

I bardzo dobrze że płatne. Ja spokojnie będę płacił za jakość hifi lub master. A niby dlaczego spotify to nie radio? Bo nie ma idiotycznych reklam bo nie każą co co minute wysyłać imię po 7223 szybko wyślij szybko już wygrałeś.

Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

A niby dlaczego spotify to nie radio? Bo nie ma idiotycznych reklam bo nie każą co co minute wysyłać imię po 7223 szybko wyślij szybko już wygrałeś.

Radia internetowe których słucham nie mają reklam ani tych idiotycznych konkursów. Przez radio ja rozumiem szereg utworów z różnych płyt różnych wykonawców emitowanych bez naszej ingerencji. To coś w rodzaju samplera. Włączamy i cały dzień coś gra. Oczywiście mogą być też klasyczne formy takie jak na fm-ie. Spotify i Tidal to portale oferujący całe płyty. Oczywiście też można ułożyć sobie swoje play listy i mieć coś w rodzaju radia, ale to wymaga pracy ;-). Oczywiście w sumie różnic wielkich nie ma. Poza jakością oczywiście choć obecne Spotify to też mp3-320 jak najlepsze stacje "radiowe". Jak wprowadzą wersję Hi-Fi to jakość wzrośnie do CD.

Co Wy macie z tą trójka nudna jak flaki z olejem. Ja natomiast nagminnie radio Kraków. Bez natarczywym reklam konkursów. Radio tylko w pracy w domu Spotify sama muzyka

Radio Kraków? A co to jest? :)

Jeżeli radio to głównie Trójka z auralica mini.

Jak ględzą głupoty to wtedy Tidal hifi lub Masters

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

radio tylko z amplitunera, kabelek antenowy wetknięty w doniczkę na parapecie. słucham Trójki i czasem Radio Mercury. czasami tez coś w aucie posłucham w trasie. jak jestem w mieście to antyradio czy inne z metalem.

Kiedyś ok 35 lat temu to była Trójka teraz ... :-)

Mono..:)

Ja nie wiem ale u mnie jest naprawde dobra jakość mowie o Trojce ale tez innych publicznych, zlote przeboje wawa chili zet jak jeszcze było to tez... ...fakt rmf i zetki sluchac sie nie da...

Radio Denon TU-S10 ...:)

Posłuchał bym trójki ale naczelny odmówił koncertu stinga ze względu na słaby warsztat muzyczny jegomościa ;)

Jakby tego mało podobno z akt IPN wynika że był agentem SB ! :)

Ciekawe jaki miał pseudonim , może staś .....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mono..:)

Ja nie wiem ale u mnie jest naprawde dobra jakość mowie o Trojce ale tez innych publicznych, zlote przeboje wawa chili zet jak jeszcze było to tez... ...fakt rmf i zetki sluchac sie nie da...

Radio Denon TU-S10 ...:)

Jak sie tunerek spisuje masz porownanie z innymi denonami ?

Pamiętam jak Listę Przebojów PR3 w sobotnie wieczory prowadził Marek Niedzwiedzki a ja z słuchawkami na uszach i z palcem na magnetofonie polowałem na ulubione utwory

Ja tam wolę posłuchać radia Maryja .

I zastanawiam się czemu nie Maria bo przecież poprawnie jest na przykład Najświętszej Marii Panny

Fajne komentarze nadają i pogadanki umoralniające i oczywiście modlitwy ale to mnie nie rajcuje bo wolę się pośmiać z morałów i komentarzy ,

Pamiętam jak Listę Przebojów PR3 w sobotnie wieczory prowadził Marek Niedzwiedzki a ja z słuchawkami na uszach i z palcem na magnetofonie polowałem na ulubione utwory

Młode nygusy nie wiedzą o czym piszesz. Ja polowałem na magnetofon Kapral :-) Ech to były czasy.

pośmiać

Ale śmiejesz się z Radia i ich audycji czy z komentarzy na temat radia?

Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.