Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DCD 960 czy Marantz CD-48 jako transport.

Kriss83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Prosba o szybka porade ktory cd wybrac jako transport. Mam je u siebie w okolicy i nie szukam nic drozszego na tą chwilę.

Denon za 120 zl.

Marantz z pilotem i pudełkiem za 150 zl.

Oba od pierwszych właścicieli.

Chodzi również o ewentualna przyszla wymiane lasera i jego koszt oraz dostępność.

Z gory dzieki za odp.

• Moderatorzy

Witam,

Prosba o szybka porade ktory cd wybrac jako transport. Mam je u siebie w okolicy i nie szukam nic drozszego na tą chwilę.

Denon za 120 zl.

Marantz z pilotem i pudełkiem za 150 zl.

Oba od pierwszych właścicieli.

Chodzi również o ewentualna przyszla wymiane lasera i jego koszt oraz dostępność.

Z gory dzieki za odp.

Wez ten do którego da sie laser dokupić. W Denonie masz kss240 za 40zł, a w marantzie CDM12.1 już niedostępny. Klasa sprzętu podobna.

-----------------

Kupiłem denona sprzedawca to mily 70 letni pan i okazalo sie znalazł jednak pilota dorzucil mi go w cenie. Sprzet w stanie idealnym od 3 lat lezal w szafie. Jestem mega zadowolny :)

• Moderatorzy

Kupiłem denona sprzedawca to mily 70 letni pan i okazalo sie znalazł jednak pilota dorzucil mi go w cenie. Sprzet w stanie idealnym od 3 lat lezal w szafie. Jestem mega zadowolny :)

za tą cenę, jeśli w dobrym stanie to na prawdę warto było kupić.

-----------------

• Moderatorzy

Tam jest 150A, a nie 240.

faktycznie, mój błąd. Grunt że są dostępne nadal w cenie flaszki ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-----------------

I grają przeciętnie też tak długo, ile trwa opróżnienie tejże flaszki... ;)

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?”

- Friedrich Nietzsche

DCD 960 jak i całą serię x60 uważam za bardzo dobrą. Lepszą jak większość czterocyfrowych modeli. Kosztują grosze, a często grają lepiej jak nie które playery po 1000zl.

?👈

O to miło mi to czytać, w sumie kupiłem troche na ślepo ale wiadomo ze z takim budżetem nie liczyłem na zbyt wiele. Płytka się kreci i gra całkiem całkiem jak za taki pieniądz:)

Po dłuższej chwili słuchania stwierdzam , że tak jak planowałem, potraktuje Denona jako transport. Przez CA DacMagic100 jest jednak większa przestrzeń i dynamika.

Natomiast wiem ze to słaby DAC i zaczynam się zastanawiać nad zmianą.. np. Audiolab Q-DAC jest w zasięgu moich $$$.

Pytanie, czy to będzie na tyle odczuwalna różnica by sprzedać DacMagic100 i dopłacić te 500 zł do Q-DACa ???.. w sumie to pytanie na oddzielny temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.