Skocz do zawartości
IGNORED

FiiO D3 pod wejście phono w Rega Bro-R.

fido920

Rekomendowane odpowiedzi

Zadawałem już kiedyś to pytanie (czy mogę podpiąć przetwornik Fiio D3) na forum i odpowiedź brzmiała "nie" ponieważ mogę zepsuć wzmaka...Ale tak sobie zgłębiam temat, chociaż niestety nie mam wykształcenia technicznego.Czytam, jaki sygnał może przyjmować wejście gramofonowe we wzmacniaczu, a jaki poziom sygnału wyjściowego ma FIIo...No i wyszło mi, że taki sygnał może spokojnie przyjąć wejście phono...;) No ale ja inżynierem nie jestem. Chodzi mi o to, żeby nie tylko głośność była lepsza z FIIO (to co prawda rozwiązanie tymczasowe, zanim kupię dobry DAC, ale czemu nie wykorzystać sprzęt, jeśli mogą być możliwości; jest podłączony do netiaplayer, który nie ma wyjścia analogowego, tylko optyk), ale czy przy okazji dźwięk się choć trochę nie poprawi. W tej chwili naprawdę nędza. Sprzęt towarzyszący: Rega Brio-R i Audio Physic Yara. Wiem na co stać te kolumny, nawet z tym wzmacniaczem, więc... Konkretne pytanie:

Czy jak podepnę FIOO D3 do wejścia phono we wzmacniaczu Rega BRIO-R czy nie zrobię mu kuku...?

Czy da to jakieś lepsze wrażenie słuchowe dam znać, tylko nie sp******cie mi wzmacniacza "dobrą radą", więc o odpowiedź proszę naprawdę kompetentne osoby...

To dane wejściowe Regi ze strony:

Specifications

Input sensitivities for rated output level:

Input 1 (phono) input sensitivity = 2.1mV at 47KΩ in parallel with 220pF

.

Maximum Input 1 (phono) input level = 100mV

Input 2-5 (line) input sensitivity = 210mV at 47kΩ

Maximum input 2-5 (line) input level = 10.25V

A to dane chińskiego Fiio:

Dane techniczne:

• Zasilanie : DC 5V
  • Amplituda wyjścia : 1.5V(0dB Fs)
  • Zasięg częstotliwości : 20Hz~20KHz
  • Stosunek sygnału do szumu : ≥90dB
  • Crosstalk : 75dB
  • THD : <0.01%(10mW)

Wychodzi mi, że 100mV to 0,1V, więc chyba zbyt wiele dla wejścia o całe 1,4V...?

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

Nie poprawisz nic w ten sposób bo poza innym wzmocnieniem jest jeszcze korekcja charakterystyki.

Wejście PHONO jest tylko i wyłącznie przeznaczone do podłączania Gramofonu bez wbudowanego PRE.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Głośność na zero , wejście przełączone na inne zródło , podłącz cyfrę przełącz na phono i zacznij stopniowo głośniej robić to kuku nie będzie . Jeden na miliard że zagra lepiej niż przez normalne wejście .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.