Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki Sennheiser hd 600

darek123br

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam słuchawki Sennheiser hd 600 i chcę wymienić pady .Na allegro są oryginały za 230 zł i jakieś inne za 90 zł.

Co sądzicie o tych tanich padach czy warto je kupić czy tylko te drogie.Ma może ktoś doświadczenie w tym temacie?

Będę wdzięczny za pomoc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/132643-s%C5%82uchawki-sennheiser-hd-600/

Co prawda nie do HD600, ale kupowałem do Shure SRH940 od sprzedającego - może być.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Jak ktoś chce super estetycznie to wiadomo wymiana na nowe, ale polecam sposób który ja zrobiłem. Co prawda mam hd650 ale to to samo. Trzeba rozpruć od srodka (można lekko rozerwać bo oryginalnie są sklejone, materiał z tą "folią"), wyjąc stara gąbkę, a w jej miejsce wyciąć nowe wkładki. Idealnie nadaje sie do tego gąbka z opakowania w którym kupujemy słuchawki. Twardość można regulować ilością wycinanej gąbki. Od jakości zszycia uzależniona jest potem estetyka. Dla samego trzymania na głowie i wygody nie wiem czy nie jest lepiej jak na oryginalnych (twardsze, mi bardziej pasuje). Materiał można przy tej operacji uprać i jest jak nówka.

Naprawa starych nie wchodzi w grę bo są zniszczone i się rozlatują.A te tańsze z allegro też mi jakoś nie wyglądają jak trzeba.

Te oryginalne są chyba grubsze tylko za kawałek szmatki z gąbką 230 zł to lekka przesada.I jeszcze by się przydała gąbka na pałąk 50 zł a cena też spora.

Jak bym chciał jeszcze wymienić kabelek 250 zł !! bo też nie jest w super formie to prawie kupić można nowe.

Pewnie Niemcy mają taniej?Porażka.

Nie wiem,jak u Niemców. We Francji oryginalny kabel do Senheiserów Momentum (uwaga! trzymajcie się!!!) to 110€, co przy cenie ~4 stówek za kompletne słuchawki jest rozbojem na prostej drodze:-)

Darek, masz świetne słuchawki HD 600 to dźwięk audiofilski, koszt nowych to prawie 1250,00 zł. Części też swoje muszą kosztować :-) Polecam stronę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - kupowałem tam części do swoich zenków, przesyłkę miałem gratis, a ceny z tego co widzę troszkę mniejsze niż na alledrogo ( ale tylko troszkę ). Na aliexpress byłoby taniej, z tego co widzę 5 do 10 $ plus 2-3 $ za piankę do pałąka ale nie wiem jak tam z jakością. Za te 40 zł myślę,że można zaryzykować jeśli masz czas na oczekiwanie aż statek przypłynie :-) Bardzo chciałem mieć kiedyś te nauszniki, jedne z lepszych jakie słyszałem. Pozdrawiam i miłego słuchania.

Ukryta Zawartość

Mam Sennheisery HD565 Ovation, gąbki są identyczne jak w HD600. Jako że słuchawki są już leciwe, zaszła konieczność wymiany gąbek. Warto było, bo wszelkie plastiki wyglądają jakby miały dwadziescia tygodni, a nie dwadzieścia lat.

Gąbkę na pałąk spokojnie można kupić n aliexpress. Nie jest identyczna z oryginałem, ale pasuje bardzo dobrze do pałąka, a różnice w wyglądzie są bez znaczenia. Gąbka jest bardzo komfortowa.

Gąbki na nauszniki z aliexpres różnią się od oryginalnych, ale dobrze pasują do muszli, są całkiem dobrze wykonane i są wygodne. Różnic w dźwięku nie stwierdziłem, zresztą to są słuchawki otwarte więc skąd różnice? Kosztuje toto grosze, więc można zaryzykować, choćby "na przetrwanie".

Nie brałem pod uwagę aliexpres muszę tam zajrzeć.Chciałem by części były oryginalne by nie popsuć sobie jakości muzyczki bo grają super.Nie bardzo lubię podróbki bo zawsze się kończy,że coś nie pasuje nie ten wymiar lub kiepsko wykonane i tak trzeba kupować oryginały.Pewnie cena jest ok tylko ja mieszkam nie w tym kraju co trzeba i zastanawiam się jak zaoszczędzić "trzy" złote.

Witam.

Mam słuchawki Sennheiser hd 600 i chcę wymienić pady .Na allegro są oryginały za 230 zł i jakieś inne za 90 zł.

Co sądzicie o tych tanich padach czy warto je kupić czy tylko te drogie.Ma może ktoś doświadczenie w tym temacie?

Będę wdzięczny za pomoc.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja po ok. 18 latach użytkowania HD580 (wcześniejsza wersja HD600) kupiłem oryginalne pady właśnie te za ponad 200zł.

Uwierz mi. Kupisz raz porządne i masz na lata. Te tańsze mogą "wyskakiwać" ze środka muszli.

Jeżeli zamierzasz tez wymienić same pianki takie:

Ukryta Zawartość

to mogę Ci sprzedać za 15 zł. łącznie z przesyłką.

Są oryginalne, mam udokumentowane. Kiedyś kupiłem ale nie używałem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja w swoich HD560 Ovation miałem przez chwilę takie naciągane pady od Superluxów, niby pasowało ale w końcu kupiłem oryginały i uwierz mi że było warto, teraz słuchawki prócz tego że grają to i wyglądają jak nowe. Bierz oryginały i ciesz się muzyką.

"cytat usunięty przez moderację" -  Bernard le Bovier de Fontenelle

Czyli mam się bawić w krawca?A jak to połączyć z plastikową nakładką?I pewnie mi wyjdą kwadratowe i wszyscy będą się ze mnie śmiali i pytali co takiego mam na głowie.A może kupić takie różowe nauszniki zimowe w biedronce i założyć sobie,nie będę musiał szyć?I ciepło będzie przy okazji w uszka.

jeśli kręcisz nosem i nie uśmiecha Ci się płacić 300 zł za fabryczne to nie pozostaje nic innego jak pobawić się w krawca.

krągłości można wykonać rozgrzewając drut oporowy prądem - ścinasz gąbkę jak nożem.

o butaprenie też pewnie słyszałeś, nie marudź tylko do roboty a satysfakcja pełna.

Czyli mam się bawić w krawca?A jak to połączyć z plastikową nakładką?I pewnie mi wyjdą kwadratowe i wszyscy będą się ze mnie śmiali i pytali co takiego mam na głowie.A może kupić takie różowe nauszniki zimowe w biedronce i założyć sobie,nie będę musiał szyć?I ciepło będzie przy okazji w uszka.

piszesz w dziale DIY i dziwisz sie ze cos trzeba zrobic samemu.

Napisz w HiEnd tam jest dział dla jeleni

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

• 3 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.