Skocz do zawartości
IGNORED

Pierwszy zestaw stereo do 1500zł

UwagaCyjanki

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry! :)

Od tygodni rozglądam się po forach szukając odpowiedzi na pytanie: co wybrać na pierwszy zestaw stereo? Niestety, żadnych konkretów. Dlatego piszę tutaj, zwracając się z prośbą o podpowiedź.

Czego szukam: zestaw wzmacniacz + 2 kolumny stojące

Preferencje: zestaw do oglądania filmów, grania w gry wideo i muzyki (też często)- przez jazz, rock, hard rock, heavy metal.

Źródło dźwięku: PC z dobrą kartą dźwiękową.

Moje ucho: żaden ze mnie audiofil. Dla mnie moje głośniki Logitech 2.1 Z-2300 grają dobrze :) ale szukam lepszych, pełniejszych, głębszych wrażeń z odsłuchu.

Pomieszczenie: 18m2, prawie kwadrat

Budżet: chciałbym się zmieścić w 1500zł, nie jestem wymagającym użytkownikiem (po Z-2300 łatwo stwierdzić..) i wiem, że za 5000zł moża "już czegoś poszukać" albo "dokładając 10000zł coś się znajdzie", ale ja bardzo dziękuję. Szukam do 1500zł :)

Bardzo proszę o pomoc, linki na OLX albo Allegro bardzo mile widziane.

Pozdrawiam serdecznie!

https://www.audiostereo.pl/topic/132657-pierwszy-zestaw-stereo-do-1500z%C5%82/

Audiostereo/stereo/start/zestaw do 1500zł tam temat od 2006 roku się ciągnie po dziś dzień. Wystarczy dobrze forum przejrzeć niż co chwile zakładać nowy temat o tej samej tematyce.

Skoro inne fora wskazówek nie dały to i tu nie znajdziesz ich. Chcesz i do filmów i do gier i do muzyki czyli do wszystkiego.

Kup Onkyo 8270 ono ma hdmi czyli konsole jak i pc podłączyć można czy bluray, jest to amp stereo czyli do muzyki też dobry.

Za 1500zł to szału nie ma niestety i jeśli to ma być pierwszy zestaw to odłóż drugie tyle samo i mniej już na parenaście lat i ciesz się z dźwięku jak i funkcjonalności z zestawu.

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Brać lepszy wzmak żeby to psuć kablem jack na chinch? No i po co skoro wzmak i tak nie zagra dobrze. Weź coś tańszego a koniecznie kolejny element dac musi się znaleźć w twoim systemie.

Pozdrawiam

Weź sobie takie coś :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I takie coś :

Ukryta Zawartość

Albo takie coś :

Ukryta Zawartość

I do gier i filmów jak i do muzy 100Xlepsze niż te Twoje Logitechy. I jeszcze kasa Ci zostanie:-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i masz wszystko czego potrzebujesz :) do 1500 zl :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Potarguj się. I masz swój pierwszy dobry zestaw stereo. Potem skoro wzmacniacz masz już dobry uzbieraj na używany DAC np. DAC Magic100 z czasem uzbieraj na lepsze kolumny. I nie kupuj więcej żadnych plastykowych gówien.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mógłbyś jeszcze zapolować na te Bowersy ale raczej przy Rotelu będzie za ostro chyba do tych kolumn raczej ciemny i ciepły wzmak. :

Ukryta Zawartość

Tutaj właśnie nikt nie odpowie Ci co mógłbyś kupić, bo każdy ma inne preferencje jeśli chodzi o słuch. Albo kupujesz wzmacniacz i szukasz kolumn odsłuchując je albo kupujesz kolumny i szukasz wzmacniacza. I tyle.

Ukryta Zawartość

Satori widzę że się rozkreciles :)

Kiedyś byłem w podobnej sytuacji i nie widzę powodu by komuś nie pomóc :)

I nie lubię cwaniackich wpisów typu ale to już było :)

Tu nie chodzi o cwaniactwo :) zobacz na wpisy na forum z ostatnich 2tyg, to z 5-6 podobnych tematów powstało.

Jeśli to ma być pierwszy zestaw autora to nie lepiej się wstrzymać i odłożyć kasę niż coś używanego co za chwile będzie sprzedane.

Takie jest moje zdanie bo raz ja miałem kiedyś podobnie, a dwa jak ludzie piszą iż coś kupili w ciemno a za miesiąc twierdzą iż to nie jest to.

Autor pisze iż nie jest wymagający ale to nie oznacza aby mu wcisnąć buble, niech też się cieszy muzyką :)

Jeśli dla Ciebie Rotel to bubel to nie mamy o czym dyskutować. A tak a propos połączenie tego Rotela z Tannoy to akurat bezpieczne połączenie. Może nie ma z czego uskładać? Zastanowiłeś się nad tym? Bo ja takich ludzi akurat znam. I znam też takich (między innymi siebie) którzy nowy sprzęt po odsłuchach sprzedawali już po miesiącu. Na to nie ma reguły. Słyszałeś kiedyś o gonieniu króliczka? Niestety tak jest w świecie audio. A niestety za 1500zł w salonie niczego dobrego się nie kupi. Więc nie pozostaje takim ludziom nic innego jak tylko pytać na forach. I nie napisałem tego postu złośliwie ;)

Pzdr.

Jeśli dla Ciebie Rotel to bubel to nie mamy o czym dyskutować. A tak a propos połączenie tego Rotela z Tannoy to akurat bezpieczne połączenie. Może nie ma z czego uskładać? Zastanowiłeś się nad tym? Bo ja takich ludzi akurat znam. I znam też takich (między innymi siebie) którzy nowy sprzęt po odsłuchach sprzedawali już po miesiącu. Na to nie ma reguły. Słyszałeś kiedyś o gonieniu króliczka? Niestety tak jest w świecie audio. A niestety za 1500zł w salonie niczego dobrego się nie kupi. Więc nie pozostaje takim ludziom nic innego jak tylko pytać na forach. I nie napisałem tego postu złośliwie ;)

Pzdr.

Spokojnie :) trochę się nie zrozumieliśmy. Ja wiem że są mądrzejsi ludzie tu co mają pojęcie co z czym i za ile....pewnie też do nich należysz, ja niestety nie po tym jak właśnie coś kiedyś starego kupiłem i po miesiącu sprzedałem ze stratą :(

Gonienie królicza hehe wiem coś o tym....kiedy powiedzieć dość....

Heh gdybym ja miał wymienić wszystkie elementy systemu, za które kiedyś płaciłem i sprzedawałem ze stratą to uzbierałoby się na super zestaw :))) A króliczka i tak nigdy nie złapiesz ;)

Króliczka nie da się złapać ale...ale trzeba wiedzieć kiedy się zatrzymać :) i przestać gonić, chociaż nie powiem jeszcze jeden lub dwa klocuszki jak i inne kolumny.

Trza w totka grać hehe :)

Króliczka nie da się złapać ale...ale trzeba wiedzieć kiedy się zatrzymać :) i przestać gonić, chociaż nie powiem jeszcze jeden lub dwa klocuszki jak i inne kolumny.

Trza w totka grać hehe :)

Oczywiście podatek od złudzeń koniecznie, koniecznie :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.