Skocz do zawartości
IGNORED

Oppo UDP 205 ( menu / wygląd zewnętrzny )

_Piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Menu...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chociaż nie pokazali za dużo na filmie, to bardzo mi się podoba. Przypomina mi menu z PlayStation 4 Pro : )

Tak ma wyglądać nowe Oppo UDP 205 ... O_O ...

Ukryta Zawartość

Przód bardzo fajnie zaprojektowany. Ale bok, i góra ( szczególnie góra ) to jakieś gówno !!! Co to jest. Tak ma wyglądać " najwyższy " model odtwarzacza Blu - ray od OPPO.

To już jest oficjalny wygląd OPPO UDP 205... boki / górna pokrywa !!! bo jakoś nie mogę uwierzyć. Górna pokrywa przypomina taki gówniany wzmacniacz z Allegro za 150 zł.

No i to bazgrolenie na stronie... Najwyższej jakości wykonanie ( górna pokrywa !!! / boki. )

Po co to kombinowanie z ilością otworków na górnej pokrywie. Nie można było zostawić tak jak jest w OPPO BDP - 105D ...

post-51219-0-18224900-1493660625_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Przód bardzo fajnie zaprojektowany. Ale bok, i góra ( szczególnie góra ) to jakieś gówno !!! Co to jest. Tak ma wyglądać " najwyższy " model odtwarzacza Blu - ray od OPPO.

To już jest oficjalny wygląd OPPO UDP 205... boki / górna pokrywa !!! bo jakoś nie mogę uwierzyć. Górna pokrywa przypomina taki gówniany wzmacniacz z Allegro za 150 zł.

Czy to jest Twoim zdaniem najważniejsze? Mój komentarz do tego co znalazłem w środku:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Czy to jest Twoim zdaniem najważniejsze?

Jak mi sprzedasz OPPO UDP 205 za 3.000 zł ( trzy tysiące złotych ) to nie. Płacę gotówką. Możesz wysyłać odtwarzacz kiedy Tobie : ) pasuję.

P.S.

A to jest moja reakcja na nowe OPPO UDP 205 w temacie... cena / wygląd zewnętrzny. ( Nie dotyczy frontu / tyłu )

giphy.gif

: )

Aaaaj zapomniałem dobazgrolić. Jak chcesz to mogę Tobie sprzedać rower. Bardzo fajny. Na pewno lepiej jest zrobiony niż OPPO UDP 205

Tylko troszku : ) więcej kosztuje niż OPPO UDP 205

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dlaczego chcesz coś ode mnie kupować i mi coś sprzedawać?

Opisujesz nowy odtwarzacz OPPO i konkluzja jest brzydka pokrywa w kontekście ceny? Gorączki czasem dzisiaj nie miałeś?

"Dlaczego chcesz coś ode mnie kupować ?"

Bo my ciebie kochamy i kochamy Twoje recki.

Ale nie aż tak jak Sam kochasz samego siebie.

OPPPO 205 nie zagra z pliku ISO.

Nie ma także OPPPO żadnej możliwości obsługi BD MENU z pliku ISO.

OPPO 205 ma ograniczenie do HDMI 2.0.

Modele z 2,1 HDMI za kilka tygodni.

Trzeba czekać kilka miesięcy.

Gorączki czasem dzisiaj nie miałeś?

Gorączkę dostałem jak zobaczyłem z czego została ulepiona obudowa. ( Nie dotyczy frontu )

P.S.

Nic do Ciebie nie mam. Luzik : )

Modele z 2,1 HDMI za kilka tygodni.

I co z tego? Większa przepustowość niż 18Gbps nie jest dzisiaj do niczego potrzebna. DV, jak pokazuje przykład Netflixa i telewizorów OLED od LG, działa na obecnym HDMI 2.0.

O ISO z BD-UHD na razie długo możesz zapomnieć. Jeszcze takiego nie ma i na razie sie nie zanosi.

A do odtwarzania ISO z BD są inne playery np. stare OPPO 93/95.

Za 3tys to można komputer złożyć do filmow UHD..Od 11 kwietnia oficjalnie Windows 10 wspiera hdr,,Pioneer ma odtwarzacz wewnetrzny uhd do kompa a power DVD 17 odtwarza filmy.. Mamy odtwarzacz ISO itd. i jeszcze możemy sobie zagrać w jakąś gierkę.. Pozdr

Za 3tys to można komputer złożyć do filmow UHD..Od 11 kwietnia oficjalnie Windows 10 wspiera hdr,,Pioneer ma odtwarzacz wewnetrzny uhd do kompa a power DVD 17 odtwarza filmy.. Mamy odtwarzacz ISO itd. i jeszcze możemy sobie zagrać w jakąś gierkę.. Pozdr

Ja zupy widelcem nie jadam.

Ja zupy widelcem nie jadam.

: )

giphy.gif

Za 3tys to można komputer złożyć do filmow UHD

Dzięki za poświęcony czas. Jednak nie interesują mnie takie gadżety ?...

i jeszcze możemy sobie zagrać w jakąś gierkę.. Pozdr

Nie dzięki. Nie interesują mnie gry na peceta. Najlepsze gry posiada PlayStation 4 Pro

Pozdro

Nie dzięki. Nie interesują mnie gry na peceta. Najlepsze gry posiada PlayStation 4 Pro

Proszę nie wkładać obcych słów w moje usta !!!

Myszator, co Ty tu robisz:D

Bazgrole na forum : )

Chciałem wypożyczyć ( za kaucją ) OPPO UDP 205. Odtwarzacz kupiłbym u Pana Marka ( Meloman ) Ogólnie już wcześniej dzwoniłem do Pana Marka, kiedy mogę wpaść po OPPO UDP 205

No i jeżeli nowe OPPO UDP 205 by mi się spodobało to bym se już zostawił : )

I wszystko było dobrze, dopóki nie zobaczyłem na stronie OPPO jak ulepili nowe OPPO UDP 205 ( Nie dotyczy frontu, i tyłu )

Niektórzy nie patrzą na to, bo wsadzą w regał odtwarzacz, i mają daleko gdzieś jak ulepiony jest za frontem Blu - ray.

Ja natomiast lubię mieć sprzęt na widoku. Nie po to wydaję tyle siana żeby chować w szpary klocek. Ma się prezentować w pokoju.

A ścierą nie mam zamiaru zasłaniać górnej obudowy, dlatego że nie umieją zaprojektować porządnej obudowy w tych pieniądzach.

Dodatkowo plus jest taki, że ma bardzo dobry dostęp do kabli, i dysków zewnętrznych. Jeden mały dysk myszowaty 64 GB. I duży dysk szczurowaty 2TB .

Aha... i szukam jakiegoś fajnego regału ( kolor czarny ) na płyty Blu - ray + gry na PlayStation 4 Pro ( Chodzi mi o to, żeby jeden regał obsługiwał pudełka Blu - ray + pudełka Blu - ray PlayStation 4 Pro. )

A co jest nie tak z tą górną obudową? Dla mnie wygląda jak każdy inny sprzęt RTV. Na pewno wiele bym dał za taki odtwarzacz, ale na tę chwilę nie mam na to funduszy, zadowalam się rewelacyjnym UDP-203 :)

A co jest nie tak z tą górną obudową? Dla mnie wygląda jak każdy inny sprzęt RTV.

O fajnie to ująłeś...

Czyli wychodzi na to że OPPO UDP 205 powinien kosztować jak każdy inny sprzęt RTV.

Czyli jakieś 1899 zł, nie różniący od innych odtwarzaczy Blu -ray które czekają sobie na klienta, w takim powiedzmy Media - Markt.

A nie przyszło ci do głowy, ze otwory mogą wynikać z ilości ciepła wygenerowanego a nie z lenistwa producenta?

Przecież highendowy procesor do kina domowego trinnov allitude 32 kosztujacy dobre ponad 120 tys. też ma u góry otwory wentylowane a chyba nie nazwiesz go badziewiem?

A nie przyszło ci do głowy, ze otwory mogą wynikać z ilości ciepła wygenerowanego a nie z lenistwa producenta?

Przyszło mi do głowy jak można ulepić za takie pieniądze, obudowę ze starych parników.

Następca powinien reprezentować wykonanie, jak i zastosowany materiał. Nie tylko front. Tak jak przystało na produkt referencyjny. Branża schodzi na psy.

U mnie OPPO BDP - 105D nagrzewa się ( jak wzmacniacz w klasie AB ) po stronie prawej. Czyli po tej stronie gdzie znajdują się wyjścia XLR

O fajnie to ująłeś...

Czyli wychodzi na to że OPPO UDP 205 powinien kosztować jak każdy inny sprzęt RTV.

Czyli jakieś 1899 zł, nie różniący od innych odtwarzaczy Blu -ray które czekają sobie na klienta, w takim powiedzmy Media - Markt.

To tak jakbyś się czepiał, że samochód ma 4 koła ;) Sprzęt się grzeje, trzeba go schłodzić. Żeby zrobić to pasywnie (a UDP-205 jest chłodzony pasywnie), ciepło musi gdzieś uciec. Według wszelkich prawideł ciepłe powietrze ucieka do góry, więc chyba normalne, że mamy perforowaną górę? Jak dla mnie czepianie się na siłę.

Według wszelkich prawideł ciepłe powietrze ucieka do góry, więc chyba normalne, że mamy perforowaną górę? Jak dla mnie czepianie się na siłę.

To nie jest wzmacniacz zintegrowany, że musi mieć po całości nasrane otworów. Po drugie... Za takie pieniądze oczekuje jak przystało na produkt referencyjny, obudowę z takiego samego materiału jak i front.

Na pieszczoty ( klienta ) trzeba sobie zasłużyć.

Czy to prawda w 203 i 205 nie ma już aplikacji Tidal?

Jeśli tak jest, może ktoś z Was mi opisać krok po kroku, jak mogę streamowac Tidala z telefonu/tabletu (jaka aplikacja), do oppo 203, który będzie widoczny w mojej sieci domowej jako DAC? Oczywiście bezstratnie w jakości hifi.

Proszę o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.