Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór kondensatorów do Pre oraz monobloków Phast Triode

matt79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zwracam się z prośbą o pomoc w doradzeniu doboru kondensatorów do monobloków Triode i preampa (starsza wersja na 6SL7).

Do preampa planuję Jantzeny Silver Gold Zcap.

Do monobloków - albo jak w/w, albo Jenseny, moze Audyn TC max lub....no właśnie proszę o sugestie.

Czego oczekuję po wymianie - na pewno nie chciałbym odchudzić basu (mam specyficzna akustykę) chciałbym zeby stał się bardziej konturowy, wieobarwny i szybszy.

Nie chciałbym też oziębienia i chłodu w stosunku do ruskich PIO.

Zalezy mi na poprawie sceny, separacji, głębi i barwy.

Z góry dzięki za sugestie

(Przeniosłem post z innego wątku bo chyba bardziej pasuje tu niz w wątku o Phastach).

Patrzysz w dobra strone, mam tu na mysli audyny, natomiast bardzo odradzam jenseny, niezla barwa na srodku natomiast tna wysokie bez litosci.

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Cześć, sugeruję zwrócić się o poradę do użytkownika Mariusz Elektronik z firmy Sinus Audio (branża). Chyba tak się nazywa użytkownik, przepraszam, jeśli przekręciłem - jednak to fachowiec, z pewnością coś Ci doradzi.

Pozdrawiam,

Ł

Witam

Zwracam się z prośbą o pomoc w doradzeniu doboru kondensatorów do monobloków Triode i preampa (starsza wersja na 6SL7).

Do preampa planuję Jantzeny Silver Gold Zcap.

Do monobloków - albo jak w/w, albo Jenseny, moze Audyn TC max lub....no właśnie proszę o sugestie.

Czego oczekuję po wymianie - na pewno nie chciałbym odchudzić basu (mam specyficzna akustykę) chciałbym zeby stał się bardziej konturowy, wieobarwny i szybszy.

Nie chciałbym też oziębienia i chłodu w stosunku do ruskich PIO.

Zalezy mi na poprawie sceny, separacji, głębi i barwy.

Z góry dzięki za sugestie

(Przeniosłem post z innego wątku bo chyba bardziej pasuje tu niz w wątku o Phastach).

Audyn true Cu max to potega na basie,

ja polecam Jupitery Wax Copper i pozamiatane" juz dalej nie szukam

Trioda na 2a3

Naprawde warto ,grzanie" >100godz

Tad

Audyn true Cu max

ja polecam Jupitery Wax Copper

Ale to są zupełnie inne półki cenowe .Polecasz jupitery 5 razy droższe od Audyn TC

Audtn TC napompowany bas i plastikowy dzwiek. Jupiter cu- jeden z najlepszych kondensatorów ever.

Ale to są zupełnie inne półki cenowe .Polecasz jupitery 5 razy droższe od Audyn TC

Audtn TC napompowany bas i plastikowy dzwiek. Jupiter cu- jeden z najlepszych kondensatorów ever.

To prawda ale naprawdę warto wydać tą kasę.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.