Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo TX 8150 vs Pioneer N-50A...

marian.ch

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Tak się złożyło, że obecnie amplituner stereo Onkyo TX 8150 służy mi wyłącznie jako odtwarzacz sieciowy ( Spotify premium, radio internetowe), transport plików muzycznych z pendriva przez USB i DAC ( komputer, tv, dvd).

Rolę wzmacniacza przejął Nad 375bee.

Do jakości dźwięku nie mam żadnych zastrzeżeń ( jest tak jak lubię), ale...ciekawi mnie, czy zamiana tego amplitunera na klasyczny odtwarzacz sieciowy - na oku mam Pioneer N-50A , wniesie istotną poprawę brzmienia, jeśli tak to jaką ? Czy gra jest warta świeczki ?

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

https://www.audiostereo.pl/topic/133566-onkyo-tx-8150-vs-pioneer-n-50a/

Miałem podobnie ale z ampli do KD , które KD obslugiwało sporadycznie za to usługi sieciowe często...

Przede wszystkim wygoda i szybkość obsługi w N-50A stały sie o wiele lepsze niż z amplitunera.

Dźwiękowo to już temat rzeka , każdy uszami postrzega inaczej.

Witaj

Tak jak koledzy piszą, wygoda obsługi będzie na pewno lepsza, dźwiękowo musisz przekonać się sam choć powinno być lepiej.

Zestawienie Pioneer / NAD możesz odsłuchać w naszym salonie w Poznaniu.

http://www.tophifi.pl/stereo/odtwarzacze-sieciowe/pioneer-n-50a.html

http://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/nad-c375bee.html

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Nie wiem czy ta wygoda będzie taka oczywista. Aplikacja onkyo działa na prawdę płynnie. Chyba że chodzi ci o eyglad i odczyt informacji z samego urzadzenia.

Kwestia dźwiękowa.

Teoretycznie powinno być lepiej ale nie chodzi o to aby cię naciągnąć. Po prostu sprawdź. Może być różnie.

Tak się złożyło, że obecnie amplituner stereo Onkyo TX 8150 służy mi wyłącznie jako odtwarzacz sieciowy ( Spotify premium, radio internetowe),

Jak ty to połączyłeś z 375?Z amplitunera wyjściem LineOut,to napewno,ale chodzi mi o wejścia w 375.Czy dowolne,czy może Line In?Pytam ponieważ myślę przejściowo wykorzystać 8150 jako odtwarzacz sieciowy i dokupujac do niego wzmacniacz.

Jak ty to połączyłeś z 375?Z amplitunera wyjściem LineOut,to napewno,ale chodzi mi o wejścia w 375.Czy dowolne,czy może Line In?Pytam ponieważ myślę przejściowo wykorzystać 8150 jako odtwarzacz sieciowy i dokupujac do niego wzmacniacz.

/Line out/ Onkyo połączyłem z / CD in/ Nada i już tak zostanie. Funkcjonalność TX 8150 zupełnie mi wystarcza, a dokładanie kasy do czegoś co niekoniecznie będzie lepsze...zresztą amplituner znalazł dodatkowe zastosowanie w sypialni jako druga strefa - sterowana całkowicie aplikacją Onkyo Remote 3 z telefonu :)

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

/Line out/ Onkyo połączyłem z / CD in/ Nada i już tak zostanie. Funkcjonalność TX 8150 zupełnie mi wystarcza, a dokładanie kasy do czegoś co niekoniecznie będzie lepsze...zresztą amplituner znalazł dodatkowe zastosowanie w sypialni jako druga strefa - sterowana całkowicie aplikacją Onkyo Remote 3 z telefonu :)

Też chyba pójdę tym tropem.Ale najpierw testy wzmacniaczy.Na początek chciałem potestować NAD-a 356bee i Cambridge Audio CX60.Ale to po urlopie.

• Moderatorzy

dziwne kombinacje jak dla mnie. Kupować amplituner, żeby łączyć go ze wzmacniaczem.

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Też chyba pójdę tym tropem.Ale najpierw testy wzmacniaczy.Na początek chciałem potestować NAD-a 356bee i Cambridge Audio CX60.Ale to po urlopie.

Zapraszamy

Nad 356 jest na wykończeniu jeśli szukasz nowego. Nie będzie już tego modelu

dziwne kombinacje jak dla mnie. Kupować amplituner, żeby łączyć go ze wzmacniaczem.

To nie jest dziwne!

Kiedyś był tu temat w dziale kino domowe. Jak spiąć amplituner denona z soundbarem Lg.

Padło pytanie po co?

Bo soundbar Lg nie miał radia FM

Jeśli nie wiadomo o co xhodzi to chodzi o pieniądze.Najpierw amplituner wystarczył,ale apetyt rośnie w miarę jedzenia a zakup dobrego wzmacniacza i strumieniowca to wydatek 5iu klocków.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.