Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Zwolenników Przewodów Firmy Harmonix / Hijiri

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Klubowiczów ;

Mam dwa pytania :

Czy znacie salon (w okolicy Katowice- Kraków) w którym można wypożyczyć kable Hijiri na odsłuch ?

Czy Ktoś porównywał w swoim systemie Hijiri HCIi RCA i głośnikowe HCS z Cardasem Clearem Sky lub Clearem Reflectionem ?  

Pozdrawiam

Czy ma ktoś wiedzę jak brzmi ten kabel. Jak on się ma do HS 101 Improved S lub GP? I czy wg. Was będzie to oryginał? Pozdr. 🙂 

https://www.olx.pl/d/oferta/harmonix-hs-101-rca-0-7m-CID99-ID12y3ZM.html

• 2 tygodnie później...

Witam. Gdyby ktoś szukał mam do sprzedania Harmonix HS 101 rca, 0,75m. W komplecie oryginalne drewniane pudełko. Wystawiłem za ok. 2250 ale wiadomo dla klubu taniej:)

W dniu 7.11.2024 o 15:00, kaziu106 napisał:

Witam. Gdyby ktoś szukał mam do sprzedania Harmonix HS 101 rca, 0,75m. W komplecie oryginalne drewniane pudełko. Wystawiłem za ok. 2250 ale wiadomo dla klubu taniej:)

Nie wiedziałem, że ten kabel był sprzedawany w drewnianych pudełkach. Ciekawe.

W dniu 7.11.2024 o 15:00, kaziu106 napisał:

To jest ten co kupiłeś  po 22 pażdziernika?

8 godzin temu, obcymars napisał:

To jest ten co kupiłeś  po 22 pażdziernika?

Tak. Wstępnie sprzedałem dzielonke i będę kupował wzmacniacz zintegrowany więc jeden rca będzie mi zbędny. Więc muszę coś sprzedać... choć prędzej czy później chcę wrócić do GP....wiem, że droższy ale jednak lepszy...

18 godzin temu, W_Waw napisał:

Nie wiedziałem, że ten kabel był sprzedawany w drewnianych pudełkach. Ciekawe.

No mam nadzieję, że tak. Kiedyś widziałem w takim pudełku drewnianym na aukcji w Niemczech i w archiwum allegro. Porównywałem wygląd kabla z tymi, które są sprzedawane na aukcjach w Japonii i wyglądają identycznie więc myślę, że kabel jest oryginalny. Jego brzmienie określiłbym jako lekko ocieplone i dobrze wypełnione. Ale jeśli ktoś z szanownych klubowiczów posiada wiedzę, że może to być podróbka to dajcie znać wtedy wycofam aukcję i będę prosił o wyjaśnienie osobę, która mi to sprzedała. Postaram się wrzucić fotkę kabli i opakowania tutaj na forum. Jak widać na ostatniej fotce jest jeszcze widoczny napis Harmonix na wtyku. Reszta się wytarła.

Fotki przewodów IMG_20241111_180707.thumb.jpg.056081252e504f79ce2666a3a2db4fc1.jpg

IMG_20241111_180646.jpg

IMG_20241111_181034.jpg

Edytowane przez kaziu106

Nie neguję tego, że kabel jest oryginalny, ale według mnie żaden model Harmonixa nie był sprzedawany w drewnianym pudełku, nawet ten najwyższy. Dodatkowo ta kartka wygląda jak wydrukowana na drukarce. 

p.s. nie jestem zainteresowany kupnem

Edytowane przez W_Waw
1 minutę temu, W_Waw napisał:

Nie neguję tego, że kabel jest oryginalny, ale według mnie żaden model Harmonixa nie był sprzedawany w drewnianym pudełku, nawet ten najwyższy. Dodatkowo ta kartka wygląda jak wydrukowana na drukarce. 

p.s. nie jestem zainteresowany kupnem

Osobiście widziałem na wielu aukcjach w Japonii ten kabelek wraz z tym samym drewnianym pudełkiem.100% procent oryginał 😉 wypuszczany prawdopodobnie tylko na Japoński rynek podobnie jak GP w kraju wiśni był w szarym a nie zielonym opakowaniu 😉

Akurat różne pudła GP znam bo mam właśnie z japońskiego rynku, ale drewnianego nigdy nie widziałem. Czyli dowiedziałem się czegoś nowego, może kiedyś się przyda.

• 2 tygodnie później...

Zmiany:) W przyszłym tygodniu myślę, że będę miał u siebie głośnikowe Harmonix HS101,. które zamienią CS120 oraz rca GP, który zamieni HS 101. Dam znać jak i co się zmieniło. Tak jak GP już znam tak jestem ciekaw jak zabrzmi głośnikowy 101 w stosunku do CSa..🤔

Z uwagi, że nadarzyła mi się okazja kupna zintegrowanego wzmacniacza sprzedaję moją dzielonke i przewody rca Harmonix GP 1m. ( choć nie wiem czy dobrze robię...ale muszę kilka tysięcy dołożyć do nowego wzmacniacza i potrzebuję gotówki. Moje ogłoszenia jest w dziale ogłoszenia ale oczywiście dla klubowiczów cena będzie niższa:)

• 2 tygodnie później...

Witam czy któryś z kolegów może wie dlaczego mój model kabla głośnikowego hijiry HCS 20 ma naniesiona grafikę na czarnej gumowej koszulce z napisem improved version gdzie większość jakie widzę na grafice ma szarą gumową koszulkę z nadrukiem specjal version czy ktoś sie z tym spotkał.Kabel wzięty jako nowy od dystrybutora we Wrocławiu.

Dobry wieczór,

Miło mi dołączyć do posiadaczy Hijiri.

Zostałem szczesiwym posiadaczem Hijiri Sound Matter. Naprawdę wielkie wow.

Czy ktoś nie ma w planie sprzedaży Hijiri Nagimi?

Miło mi Kuba

• 2 tygodnie później...

Mam okazję nabyć takie oto głośnikowe HS 101. Powiedźcie czy wg. Was są to oryginały ( zawsze spotykałem się z widłami X2 , a tu banan widły) Co nie ukrywam by mi nawet pasowało gdyby to był oryginał 🤔

Screenshot_2025-01-05-21-02-50-210_com.android.chrome.jpg

Dopiero teraz zauważyłem, że mi się załącznik nie wygrał 🥴....czy wg. posiadanej przez Was wiedzy to raczej oryginały? Zakończenie banan - widły.

Konfekcja była napewno zmieniana. Przy wieku kabla który był intensywnie przepinany jest to całkiem normalne. Pytanie tylko czy konfekcja jest zrobiona na czymś porządnym czy tylko na sprzedaż.

• 2 miesiące później...

Czy Ktoś z Użytkowników porównywał w swoim systemie  Hijiri HCI-RCA vs HARMONIX hs-101 imporveds ?

Hijiri HCI-RCA mam wpięty między PRE i końcówkę mocy a teraz szukam drugiego kable między źródło i PRE.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.