Skocz do zawartości
IGNORED

wybór kina domowego

Marcin Kwieciński

Rekomendowane odpowiedzi

Basz reflexu z tyłu się boisz a olbrzymich membran nie?

To że bas reflex jest z tyłu i nie można ich dosuwać do ściany to mit.

Kolumn takich jak ten STX tym bardzej

zostane chyba przy tych Magnatach supreme 2002 bo nic lepszego w tej cenie chyba nie znajde. Te STX chyba są bardziej na napierda..... i poza tym za duze na pokój 24m

Nie wiem czemu branża tak oczernia STX w swojej cenie jak kupiłem do kina jest git czytam recenzje w w swojejj cenie wypadają ok można poczytać na łamach prasy AV z testów sam posiadam i w KD podstawkowe STX sprawują się bardzo dobrze

Tak samo w stereo kolumny bardzo dobrze się spisują może braża napiszę po testach co nie pasuję w tej cenie i porównamy test z AV

I te co kupiłem z testu AV STX wszytko się sprawdza tak samo jak Amplif Yamahy 481 to co napisali wszytko się sprawdza tak samo do kolumn jak i amplifa

Super pytasz innych o pomoc,a i tak kupujesz coś zupełnie innego,nie rozumiem takich ludzi,dlaczego kupiłeś akurat takie kolumny,gdzie wiadomo że Yamaha robi kiepskie kolumny,a te to już MŚ.

Super pytasz innych o pomoc,a i tak kupujesz coś zupełnie innego,nie rozumiem takich ludzi,dlaczego kupiłeś akurat takie kolumny,gdzie wiadomo że Yamaha robi kiepskie kolumny,a te to już MŚ.

byłem ma odsłuchu i najbardziej mi sie podobały jeżeli chodzi o dzwięk w budzecie do 1400zł wiec, nie chciałem kupować w ciemno innych których bym nie słyszałem proste

zostane chyba przy tych Magnatach supreme 2002 bo nic lepszego w tej cenie chyba nie znajde. Te STX chyba są bardziej na napierda..... i poza tym za duze na pokój 24m

Napisz o ceny

Nie wiem czemu branża tak oczernia STX w swojej cenie jak kupiłem do kina jest git czytam recenzje w w swojejj cenie wypadają ok można poczytać na łamach prasy AV z testów sam posiadam i w KD podstawkowe STX sprawują się bardzo dobrze

Tak samo w stereo kolumny bardzo dobrze się spisują może braża napiszę po testach co nie pasuję w tej cenie i porównamy test z AV

I te co kupiłem z testu AV STX wszytko się sprawdza tak samo jak Amplif Yamahy 481 to co napisali wszytko się sprawdza tak samo do kolumn jak i amplifa

Nie oczernia. Sprawdź magnaty zobaczysz co uzyskujesz. Doradzalem ci 481 tak samo dobrze jak koledze te kolumny.

Byłem na odsłuchu i kupiłem

Yamaha RN 301 + Yamaha CD s 300 + kolumny Yamaha NS F 51

mam nadzieje, że w domu będzie grało równie ładnie jak w salonie :-)

Dobrze ze byłeś na odsłuchu bo wyboru nie rozumiem.

• 3 miesiące później...

Witam serdecznie jestem zainteresowny kupnem dobrego zestawu grającego kina domowego do salonu. Potrzębuję fachowej pomocy dlatego gdyż zupełnie nie mam zielonego pojęcia na jakie partametry przede wszystkim zwrócić uwagę. Potrzebny jest zestaw stero składający się z ampliturena z odtwarzaczem CD i funkcjami sieciowymi + kolumny. Zestaw ma słuzyc do odglądania filmów jak i słuchania muzyki zależy nam żeby ten dźwięk podczas oglądania tv i słuchania muzyki był jak najlepszy no i oczywiście żeby kolumny nie były za słabe. Salon ma powierzchnie 32m2. Instalacje mam pod kolumny przy tel wyciągnieta w odległości od siebie 230cm na kolumny stojące , dodatkowo mam dwa gniazda wejściowe pomiędzy nimi w listwie środkowej przy tv. Nastepnie instalacje mam na dwie kolumny wiszące na przeciwnej str w odległości od siebie 3 metry. Salon ma kształt prostokąta o wymiarze 6,50 na 4,70. Kwota jaką chce przeznaczyć to 4000zł-4500zł oczywiście n raty. Interesuje mnie sprzęt oczywiście nowy. Czy taki sprzęt muszę rozbudowywać czy starcza na lata. Proszę o fachowe doradztwo gdzie mógłbym w Poznaniu obejrzeć takie kino i posłuchać. Znalazłem taki zetaw nie wiem czy by się sprawdził AVR-X1400H + RAPTOR 7/1/VOCAL. Czy taki zestaw AVR-X1400H + RAPTOR 5.0. Pozdrawiam i czekam na państwa opinie propozycje.

Marcin proponuję ci założyć nowy temat, a tekst nieco podukładać ze spacjami - nie ciągiem- bo się nieco gorze czyta :)

informacja jakiego rodzaju muzyki słuchacie, pomogła by też osom które będą chciały pomóc

czy kwota 5tyś, to kwota na ampli, cd, zestaw kolumn 5.1 czy 5.0?

Witam ponownie 5 tys to jest max co mogę wydać na cały zestaw. Otóż cO dO głośników nie mam pojęcia jakie będą lepsze 5.1 czy 5.0. Muzyki jakiej słuchamy to wszystkiego oprócz rocka, metalu.

Raptor ?? Ktoś zna te kolumny? Wolałbym już kupić coś, co choć trochę wiadomo jak gra. Moje pierwsze kino to też był taki sklepowy zestaw ampli + kolumny i grało to fatalnie.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

<br /> Moje pierwsze kino to też był taki sklepowy zestaw ampli + kolumny i grało to fatalnie.<br /> <br /> <br />

I z tym będzie podobnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W tym budżecie daj sobie spokój z kinem , idź w kierunku stereo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Stereo: WBA Blazebird + Ironbird; Pioneer N-70A CDX-1060 ; K-1020; ; JVC QL A7; YAMAHA Yp-701, RME Adi2 PRO FS R Black Edition ; Sony STR-V5 , ;kolumny: Altec Lansing Valencia, ProAc Response One SC. Kino: Yamaha RX-A3030;BC Acoustique EX-502; kolumny: Dali Grand Vocal, B&W 685 S2, Mivoc SW 1500; Raspberry Pi3 B+;DDRC-24 ; DDRC-22D

Jak wyżej ,+ dodam iż za 5tysi to można kupić jako taki ampli do kd + subwoofer , który to robi największą robotę przy oglądaniu filmów. Nie chodzi nawet o wybuchy ,ale skrzypnięcia , burza , itp. - bez subwoofera tego nie poczujesz.

Oczywiście można kupić jakiś zestaw tylko będzie to mocno nisko-średnie i bez potencjału na rozwój.

300B DualMono SingleEnded by SinusAudio

Cześć i czołem!

Melduję się na forum:)

Kilka miesięcy temu szukałem totalnie budżetowego kina. Jako, że to moje pierwsze, chyba tak poważne kino to latałem po sklepach jak niemądry.

Trafiłem w końcu do salonu denona. Tam dali mi posłuchać konfiguracji 5.0 i 5.1 na ampli denona i marantza. Podpieli to z Wilsonami Raptorami, a później z dali, chyba seria zensor czy jakoś tak. Fajnie zagrało, ale nie przeskoczyłem budżetu.

To jak te Raptory tam zagrały tak mnie nakręciło, że kupiłem. Chciałem system 5.0 bo gram w 27metrach i wydawało mi sie, że dołu będzie akurat, ale jak posłuchałem zestawu z subem to musiałem wyskrobać nieco więcej.

Oglądam bardzo duzo filmów scifi i sensacyjnych. A tam subwoofer ma co robić:)

Z amplitunerów wybrałem najprostszy model denona avrx1300. I jest okej, chociaż zaraz pojawił się nowszy model.

Bawiłem się też tym mikrofonem do kalibracji z amplitunera. Zmienia to dźwięk więc polecam. Ale da się zrobić coś jeszcze albo coś inaczej?

Doczytałem też, że można dołączyć jeszcze dwa głośniki, ale co to da? Warto?

Pozdrawiam!

Marcin Kams proponuje jednak coś innego.

Setuy Na Quantum 675, Heco 500, Tesi 560 teraz już 561 czy rodzimą Melodike BL40 i fajne BLS na tyły.

Zagra to na prawdę lepiej.

Podjedź na odsłuch albo wyślę sprzet na testy.

Piotrek

Marcin Kams proponuje jednak coś innego.

Setuy Na Quantum 675, Heco 500, Tesi 560 teraz już 561 czy rodzimą Melodike BL40 i fajne BLS na tyły.

Zagra to na prawdę lepiej.

Podjedź na odsłuch albo wyślę sprzet na testy.

Piotrek

Teraz to już pozamiatane bo wybrałem Wilsony. Oglądam całe mnóstwo filmów i codziennie chcę więcej. Tak to jest jak człowiek ciułał każdy grosz żeby zrobić sobie trochę przyjemności i w końcu jej dostąpił;)

Zdaję sobie sprawę, że pewnie mógłbym wybrać inaczej. Ale jestem piekielnie zadowolony z zestawu.

A czas potrzebny na dokonanie innego wyboru teraz przeznaczam na wieczorne seanse.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.