Skocz do zawartości
IGNORED

Do znawców - Krell KAV 300i

gressi

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedaję ww. wzmacniacz i spotkałem się z opinią , iż mój jest w starszej wersji , ponieważ trafo ma z lewej strony , a nowsza wersja ma pośrodku . Do tej pory myślałem , że jest na odwrót . Jak jest naprawdę ? Pisałem do Krella podając numer - 8700026619 i odpowiedziano mi , że to urządzenie z lutego 2000r.

https://www.audiostereo.pl/topic/133978-do-znawc%C3%B3w-krell-kav-300i/

Bardzo łatwo odczytać rok produkcji, czytając od trzeciego numeru 0002, rok 2000 luty, mój był 2008 i miał trafo po środku, widziałem z 2006 i miał trafo z boku.

Mój też pośrodku, trochę dziwne, że takie zmiany w jednym modelu w tak krótkim czasie.

Jak wspomniałem pisałem do Krella podając numer seryjny , to dostałem :

W dniu 2016-04-12 17:15:38 użytkownik Patrick Bresnahan <[email protected]> napisał:

> This is a February 2000 vintage unit, the last year they were made.

>

> Patrick Bresnahan

> Sales, Technical Support, Service

> Krell Industries LLC

> 45 Connair Road, Orange, CT 06477 - USA

> [email protected]

> P - 203-298-4017 | F - 203-799-9796

Czyli rok 2000 , to ostatni rok produkcji Krell'a KAV 300i . ? Słabo znam angielski , ale ...

I właśnie o to chodzi , potencjalny kupiec zarzucił mi ( nie wprost ) , że wprowadzam go w błąd , pisząc o ostatnim roku produkcji . Już zgłupiałem :(

Pozdrawiam !

To że trafo na boku to jeszcze żadna zmiana, ale cały preamp po "liftingu" ma inne rezystory i większe (gabarytowo) kondensatory

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

ZTCP w KAV-300i nie było wersji US i EU.

Masz zwykłe selektory napięcia po lewej. Wszystko.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

aqs

Wydaje mi się , że odczytując numer , to 1 i 2 cyfra - rodzaj urządzenia , 3,4 - rok produkcji , 5,6 - miesiąc , pozostałe , może kolejne egzemplarze ? Naoglądałem się zdjęć nalepek i na to mi wygląda . Według tego wszystko się zgadza : numer 8700026619 i tak : 87 -pewnie wzmacniacz , 00- rok 2000 , 02 - luty tego roku . Jaki jest numer twojego wzmacniacza ? Strzelam , że 87..08.... (rok ..-? ,sierpień).

Pozdrawiam !

Gość aqs

(Konto usunięte)

aqs

Wydaje mi się , że odczytując numer , to 1 i 2 cyfra - rodzaj urządzenia , 3,4 - rok produkcji , 5,6 - miesiąc , pozostałe , może kolejne egzemplarze ? Naoglądałem się zdjęć nalepek i na to mi wygląda . Według tego wszystko się zgadza : numer 8700026619 i tak : 87 -pewnie wzmacniacz , 00- rok 2000 , 02 - luty tego roku . Jaki jest numer twojego wzmacniacza ? Strzelam , że 87..08.... (rok ..-? ,sierpień).

Pozdrawiam !

post-40227-0-77745200-1500576820_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Czyli jest z sierpnia 1998 r . jest to starsza wersja i ma trafo w środku , a nie z boku , jak z końca produkcji ( 1996 - 2000 r ) .

I to chyba rozstrzyga .

Pozdrawiam !

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.