Skocz do zawartości
IGNORED

Cichszy głos z telewizora niz z kina domowego Sony BDV-E6100

Meerkat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam telewizor Samsung UE50H6400 , kupilem ostatnio kino domowe Sony BDV-E6100,niestety mam problem z głosem.

Podłaczenia kino domowe__>> telewizor-HDMI

Dekoder nc+ z telewizorem tez HDMI

ewentualnie moge podłaczyc kino domowe z telewizorwm dodatkowo kablem optycznym , ale zadnych zmian nie ma.

Kino domowe działa ladnie i głosno ja puszczam muzyke /filmy z DVI . USB lub youtube ale z przegladarki na kinie domowym.

Problem jest jak poszczam głos przez dekoder , usb podpiete do telewizora , czy youtube z przegladarki na telewizorze.

Odkryłem ze telewizor automatycznie ustawia tryb dzieku PCM .Jak zmienie na telewizorze na DTS neo 2.5 głos jest sporo mocniejszy ,niestety jakis nie ciekawy i nadal duzo słabszy niz jak idzie tylko z kina domowego.

Nie jestem w stanie zmienic na inne tryby np. dolby digital bo sie nie podswietlaja i ogólnie na telewizorze jest to jedyna modyfikacja dźwięku.

Nie znalazłem mozliwosci podgłosnienia telewizora dodatkowo. , bo automatycznie podnosi sie dzwiek kina domowego .

Ma ktos jakis pomysl co jest problemem i jak zwiększyc ten głos?

aaa, zaznacze jeszcze ze jak idzie film z usb wpietym w kino domowe , to nagle w ustawieniach dzwieku telewizora poswietla sie dolby digital i moge je wybrac.

Może ktoś by Ci pomógł jakby można było zrozumieć o co chodzi. Ogólnie zasada jest taka, że wszystko podłączasz pod amplituner a z amplitunera wychodzisz na TV.

Nie wiem do końca w czym jest problem, ale może przełącz w tv na wielokanałowe wyjście dźwięku. TV nie powinien wszystkiego jak leci przełączać na PCM. Jeśli tak się dzieje to wygląda mi to właśnie na źle skonfigurowane wyjście dźwięku.

Druga sprawa, to co już napisał kolega peritus: wszystko powinno przechodzić najpierw przez amplituner, a nie bezpośrednio do tv.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Jeśli dźwiękiem wychodzisz z TV a nie urządzeń towarzyszących to jest to normalne. Nie jest to nowość. Tv mają po prostu słabe wyjście cyfrowe dźwięku. Ciche. To nie tylko twój model tak ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.