Skocz do zawartości
IGNORED

Fajny preamp MM z Chin

Linnfan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zamówiłem na ebayu preamp Gramofonowy do wkładki MM taki jak w linku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Dzisiaj dotarł, solidnie zapakowany w kartonowe pudełko wypełnione w styropianowe wkładki. Preamp składa się z dwóch modułów, zasilacza i preampu połączonych kablem do przesyłania napięć z zakręcanymi końcówkami. Obudowy wykonane z aluminium z grubym płatem na froncie w kolorze srebrnym, reszta w kolorze czarnym, oba moduły postawione na trzech nóżkach z gumy. W zasilaczu włącznik, w preampie dioda informująca o włączeniu urządzenia.

W środku wygląda wszystko bardzo dobrze, montaż czysty, płytki pełna profeska, elementy bardzo dobrej jakości. Preamp ma trzy stopnie wzmocnienia na wzmacniaczach operacyjnych po kolei JRC 5534 dalej BB 627AU i na koncu LME 49990. Jest regulacja czułości na dip switchu cztero pozycyjnym co daje razem 13 możliwości od 150x (43,5db) do 2000x (66db), drugim dip switchem można regulować impedancję wejścia też 13 możliwości standardowa 47kΩ i od 44Ω do 1kΩ.

Zasilacz przewymiarowany na potrzeby preampa, bateria kondensatorów Nichicona 24sztuki po 2200uf też jak do wzmacniacza.

Pierwsze dźwięki dają radość, teraz trzeba poczekać żeby się wygrzał ale już pierwsze płyty pokazują spory potencjał. Brzmienie jest pełne, nasycone, równe bez podbić, góra błyszczy jestem w szoku , że z winyla tak może zagrać, nigdy wcześniej moja wkładka (Ortofon M2 Bronze) jeszcze tak nie grała a miałem po kolei Arcama A75, potem Ahaję pierwszy forumowy projekt, Linna Kairna to było bardzo dobre granie z winyla, no i potem Sony zasilany bateryjnie też fajne granie no i w między czasie Pro-Jecta Phono Box słabe granie jak dla mnie.

Teraz czas na słuchanie winyli przyszedł.

Zamieszczam jeszcze kilka zdjęć.

Dzisiaj nie mogę się oderwać od gramofonu.

post-66309-0-99493000-1506616214_thumb.jpg

post-66309-0-71443900-1506616229_thumb.jpg

post-66309-0-48091300-1506616244_thumb.jpg

post-66309-0-04908500-1506616256_thumb.jpg

post-66309-0-61884100-1506616267_thumb.jpg

post-66309-0-59167700-1506616278_thumb.jpg

post-66309-0-11948400-1506616290_thumb.jpg

post-66309-0-29543100-1506616302_thumb.jpg

post-66309-0-28506600-1506616317_thumb.jpg

post-66309-0-63813900-1506616328_thumb.jpg

post-66309-0-63838700-1506616338_thumb.jpg

post-66309-0-63874900-1506616349_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/134968-fajny-preamp-mm-z-chin/

Link nie działa podaję aktualny:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Link nie działa podaję aktualny:

Ukryta Zawartość

Zmień tytuł. To jest mm/mc. Fajny jest...

Ukryta Zawartość

Nie wiem czy się da. Ja chyba nie umiem.

Jello napiszę tak za 1100 zł. to nie mam pytań, trudno mi sobie wyobrazić urządzenie zrobione na takich częściach i wten sposób, oddzielne zasilanie w tej cenie.

Gram co prawda dopiero drugi dzień, na razie nie wyłączam niech się dociera, już na tym etapie jest świetnie, oczywiście cały czas piszę w odniesieniu do ceny, ja nie miałem do czynienia nigdy z preampami z wysokiej półki i lampowymi więc wielkiego doświadczenia nie mam. Do Pro-Jecta Phono Boxa MM/MC nie ma co porównywać to zupełnie inna galaktyka, P-J przy nim brzmi jak zepsuty, ale to też inna półka cenowa. Mam Sonego z lat 80 zasilany bateryjnie to też nie ta klasa.

Musiałbym porównać do jakiejś konstrukcji uznanego producenta w podobnych pieniądzach.

Mam wrażeńie , że trudno by było znaleźć godnego rywala w tych pieniądzach.

Celny się tym razem nie przyczepił.

Dipy są od spodu, jak będę w domu strzelę fotkę

Bolo jeżeli uważasz, że drogo to poprosiłbym o propozycję urządzenia grającego na podobnym poziomie za mniejsze pieniądze. Rozumiem, że wiesz jak gra mój preamp i możesz się merytorycznie odnieść z fajną propozycją.

Bolo jeżeli uważasz, że drogo to poprosiłbym o propozycję urządzenia grającego na podobnym poziomie za mniejsze pieniądze. Rozumiem, że wiesz jak gra mój preamp i możesz się merytorycznie odnieść z fajną propozycją.

Ja też, ja też poproszę..

Swoją drogą jestem ciekawy jak gra w porównaniu Nudy.

Piszesz,że tym razem UC się nie przyczepił,ale jakby to zrobił.... cło + vat , to cena wzrasta do 2 tys zł.

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

nie napisałem , że drogo - napisałem średnio , a każdy czyta co myśli ;) . Po doliczeniu cła i podatku cena zbliży się do ceny lar-a , ear-a , Lehmanna , project-a tube i jeszcze kilku ciekawych "zawodników" . W tym segmencie porównanie nie koniecznie wypadło by tak różowo .

Bolo jeżeli uważasz, że drogo to poprosiłbym o propozycję urządzenia grającego na podobnym poziomie za mniejsze pieniądze.

A czemu za mniejsze i lepiej grające , a nie lepiej grające , za tyle samo ? :)

Każdy ma swoje preferencje co do grania - więc to trochę bez sensu , bo mogę tu napisać , że np. vitalco gra według mnie lepiej i będzie jatka :) .

A tak serio , to jasne , że nie wiem jak on gra (choć cs blue mi przypomina) i cieszę się , że tobie się podoba , jak na chińczyka to cena jest dość wysoka i d... nie urywa . Tylko do tego się ustosunkowałem w poprzedniej wypowiedzi.

Bolo ma racje, wystarczy kupic kilka lamp za wielka woda i juz Cie maja za importera, ostatnio mnie nawet za obudowe skroili na cle. Po doliczeniu oplat to juz mozna znalezc cos uznanego, co nie dosc ze gra to przy ewentualnej odsprzedazy nie wiele sie traci. oczywiscie nie neguje wartosci sonicznych gdyz nie dane mi bylo posluchac, ale biorac pod uwtego age to wszystko to cena tego chinczyka juz nie jest tak atrakcyjna

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Piszesz,że tym razem UC się nie przyczepił,ale jakby to zrobił.... cło + vat , to cena wzrasta do 2 tys zł.

Nie bardzo wiem jak to liczysz ale mi wyjdzie z górką 1300, No ale ja się nie znam.

Ludziska gdzie ja napisałem , że kupiłem okazję roku.

Pochwaliłem się zakupem, który uważam za udany, nie piszę nigdzie że tanio było.

Rozumiem , że na rynku pełno jest urządzeń za powiedzmy 1400 złotych (liczę już z cłem i podatkiem) z oddzielnym zasilaniem liniowym,zrobionych na porządnych częściach, w solidnych obudowach z solidnymi gniazdami.

Wiem że odsprzedawalność będzie problematyczna, ale to moje ryzyko.

Post jest dla tych co się nie boją zakupu z Chin, jeżeli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na odsłuch. Można przywieźć coś do porównań.

Nie bardzo wiem jak to liczysz ale mi wyjdzie z górką 1300, No ale ja się nie znam.

Pochwaliłem się zakupem, który uważam za udany, nie piszę nigdzie że tanio było.

Rozumiem , że na rynku pełno jest urządzeń za powiedzmy 1400 złotych (liczę już z cłem i podatkiem) z oddzielnym zasilaniem liniowym,zrobionych na porządnych częściach, w solidnych obudowach z solidnymi gniazdami.

Post jest dla tych co się nie boją zakupu z Chin, jeżeli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na odsłuch. Można przywieźć coś do porównań.

300 $ x 60 % cło =480 $ + VAT 23% =590 $

Nie wiem tylko,czy w tym przypadku też będzie 60% cła.Kolega dwa tygodnie temu dostał z alliexpres rejestrator do monitoringu o wartości 138 $ i naliczyli mu właśnie 60% cła :(

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Nie ma sie co nerwowac, wlasnie dlatego, ze kupiles i ze moze sie to okazac niezla okazja to z tego powodu wywiazala sie dyskusja z argumentami za i przeciw. Bardzo dobrze, ze ludziska decyduja sie na takie kroki i przecieraja szlaki.

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

• Moderatorzy

300 $ x 60 % cło =480 $ + VAT 23% =590 $

Nie wiem tylko,czy w tym przypadku też będzie 60% cła.Kolega dwa tygodnie temu dostał z alliexpres rejestrator do monitoringu o wartości 138 $ i naliczyli mu właśnie 60% cła :(

Ja zawsze dostawałem cło 8% i od wartości oclonej i kosztu przesyłki doliczony VAT. Wychodzi to zwykle 30-40% więcej od kwoty wylicytowania na aukcji. W większości przypadków UC sie przypierdoli, a jak zamawia sie czesto to prawie każda paczka przelatuje przez kontrole. Przynajmniej jamtak mialem (zreszta paru znajomych potwierdziło ta obserwacje tez) ze na początek kilka paczek przechodzi, później raz Cie złapią i każda koleją juz przechodzi przez celników.

Tak czy siak w cło 60% raczej nie uwierzę...

-----------------

• 3 tygodnie później...

Rezystory Dale w preampie za 1200zł? Szok!. Nawet jak za dwa to szok. Tylko ten opa jakoś dziwnie oznaczony. Sporo przekładałem BB i zawsze inaczej były oznaczane. Ale skoro znakomicie gra: nie ma się co czepiać. Pozdro.

Nie mam na tą chwilę punktu odniesienia w urządzeniu z podobnego pułapu cenowego, ale jest szansa, że będę mógł porównać do bodo_z acidamp4 tak to się chyba pisze i wtedy zdam relację jak ich granie się ma.

Trudno mi się wypowiadać czy zastosowane elementy wewnątrz to oryginalne części czy chińskie podróbki, ktoś wcześniej zwracał uwagę na oznaczenia BB możliwe że to jakaś lipa jest ale według mnie gra dobrze.

• 2 tygodnie później...

Preamp jest już ze mną miesiąc wiec czas na podsumowanie i jakiś opis.

Jedno wyjaśnienie, gramofon w moim systemie nie jest głównym źródłem i nigdy nie miał być, traktuję go bardziej jako sentyment do czasów młodości i winyli które wtedy zbierałem, oczywiście płyty kupuję nadal sporadycznie, głównie używane.

Teraz o preampie, spełnił moje oczekiwania w 100% oczywiście nie mam jakiś wygórowanych bo gramofon i cała reszta nie jest przecież najwyższych lotów, ale to co słyszę teraz z czarnych placków daje bardzo dużą przyjemność z obcowaniem misterium jakim jest słuchanie z analogu.

Preamp jest przede wszystkim rozdzielczy, buduje ładną scenę nic się nie zlewa nie gubi wszystko słychać dokładnie, instrumenty maja należytą separację i barwę, wypełnienie jest też na bardzo przyzwoitym poziomie.

Bas dosyć głęboki i należycie dociążony, nic się nie ciągnie ani nie wzbudza.

Średnica akuratna takie mi przychodzi słowo , które ją należycie opisuje.

Jak się ma granie chińczyka do preampu Bodo_z Acidampa wer.4 ano w mojej opinii i w moim systemie chinczyk gra lepiej w każdym aspekcie, jest też droższy wiec łaski nie robi.

Na tą chwilę nie udało mi się zdobyć bardziej renomowanego zawodnika do porównań wiec musi taka recenzja wystarczyć.

Ja mogę ten preamp z czystym sumieniem polecić, mnie się to jak gra podoba i w stosunku do ceny jest moim zdaniem bardzo dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.