Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy Rev. XT8F i elektronika NAD - Jazgot

sebgla

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam ich. Niemniej uważam, ze są to wspaniałe głośniki o kapitalnym brzmieniu. Do muzyki jakiej słuchasz idealne. Jeśli zdecyduję się na zmianę moich KEF-ów, Spendory są w pierwszej trójce kandydatów

• 9 miesięcy później...
On 10/27/2017 at 3:29 PM, Łukasz_62438 said:

Do Tannoy pasują wzmacniacze lampowe, słyszałem kilka takich zestawień i każde było bardzo fajne. Nawet przed tygodniem słuchałem u siebie maluchów Eyris, i grały wIęcej niż przyzwoicie, oczywiście na lampach.

Potwierdzam mam tanoye Eyris 2 sycamore z lampka kupilem te kolumny z myślą że będą u mnie tylko na chwilę a mam je już ponad 6 lat i ciągle nie mogę się nadziwić jak zgrały się z moim system ;) chociaż zerkam w stronę Tannoy Revolution XT 8F zastanawiam się na ile duża byłaby poprawa. 

5 godzin temu, SZROT napisał:

Jazgot to wina Tannoy'ow. Sprawdz na innych kolumnach.

Trafione jak kulą w płot. Te kolumny nie mają nic wspólnego z jazgotem z tych realizacji.

Jeśli się chce, żeby takie płyty jak Red Hot... czy U2   Z A G R A Ł Y   to tylko akustyka... akustyka i jeszcze raz akustyka!

Jazgot to kwestia wielu rzeczy wiem bo walczyłem z tym dość długo.. akustyka, realizacja, rca, głośnikowy, źródło, wzmacniacz, kolumny...to wszystko się nakłada i czasem wystarczy zmienić jeden element a czasem trzeba jechać po kolei.. są też przypadki ze np jazgotliwie grajacy wzmak nagle z odpowiednimi kolumnami będzie grał spokojnie.. wszystko kwestia zgrania imho ale czasem trza sie up....ic  po same łokcie ;)

U mnie ten tannoy grał jazgotliwie ale przy udziale wzmacniacza.. jeśli unison simply italy da rady te kolumny napedzic to polecam spróbować..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.