Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz (sieciowy) + słuchawki

asix73

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc w doborze odtwarzacza sieciowego, który najlepiej wpisałby się w moje wymagania :

1. Odtwarzanie tylko plików FLAC z dysku HDD lub pendriva (sporadycznie MP3).

2. Odsłuch tylko na słuchawkach (obecnie użytkuję Superluxy HD668B. ale nie wykluczam w przyszłości innych).

3. Odtwarzacz z wyjściem słuchawkowym i mile widzianym, wbudowanym wzmacniaczem słuchawkowym.

4. Cena do ok. 2500 PLN.

Wiem, że Marantz NA6005 spełnia te wymagania, ale czy jest może coś jeszcze godnego uwagi ? A może jest jakieś inne rozwiązanie ? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i opinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/135553-odtwarzacz-sieciowy-s%C5%82uchawki/

Proszę o pomoc w doborze odtwarzacza sieciowego, który najlepiej wpisałby się w moje wymagania :

1. Odtwarzanie tylko plików FLAC z dysku HDD lub pendriva (sporadycznie MP3).

2. Odsłuch tylko na słuchawkach (obecnie użytkuję Superluxy HD668B. ale nie wykluczam w przyszłości innych).

3. Odtwarzacz z wyjściem słuchawkowym i mile widzianym, wbudowanym wzmacniaczem słuchawkowym.

4. Cena do ok. 2500 PLN.

Wiem, że Marantz NA6005 spełnia te wymagania, ale czy jest może coś jeszcze godnego uwagi ? A może jest jakieś inne rozwiązanie ? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i opinie.

zapoznaj się z tym, sam rozważam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zostanie jeszcze kupa kasy na fajne lampki.

Ukryta Zawartość

Myślę, że lepszym rozwiązaniem będzie wybór nowoczesnego odtwarzacza sieciowego oraz dedykowanego wzmacniacza słuchawkowego. Niestety większość wzmacniaczy słuchawkowych, wbudowanych w odtwarzacze jest bardzo podstawowej klasy.

Spójrz np. na Yamaha NP-S303 (https://www.q21.pl/yamaha-np-s303.html) lub trochę droższy, ale wygodniejszy w obsłudze ze względu na ekran LCD na przednim panelu Pioneer N-30AE (https://www.q21.pl/pioneer-n-30ae.html). Jako wzmacniacz zastosowałbym iFi Audio iCAN SE Micro (https://www.q21.pl/ifi-audio-ican-se-micro.html) lub Musical Fidelity V90-HPA (https://www.q21.pl/musical-fidelity-v90-hpa.html). Będą to dwa zestawy, które moim zdaniem w pełni usatysfakcjonują Cię brzmieniowo i funkcjonalnie.

Natomiast jeśli wymogiem jest jeden segment, pozostaje Marantz NA6005 (https://www.q21.pl/marantz-na-6005.html).

Zapraszam jeśli masz taką możliwość na odsłuchy do naszego salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

zapoznaj się z tym, sam rozważam:

Ukryta Zawartość

zostanie jeszcze kupa kasy na fajne lampki.

Dzięki, ale z wyglądu jakoś trąci to domorosłym majsterkowaniem. Ta plexi itp.

Myślę, że lepszym rozwiązaniem będzie wybór nowoczesnego odtwarzacza sieciowego oraz dedykowanego wzmacniacza słuchawkowego. Niestety większość wzmacniaczy słuchawkowych, wbudowanych w odtwarzacze jest bardzo podstawowej klasy.

Spójrz np. na Yamaha NP-S303 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) lub trochę droższy, ale wygodniejszy w obsłudze ze względu na ekran LCD na przednim panelu Pioneer N-30AE (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Jako wzmacniacz zastosowałbym iFi Audio iCAN SE Micro (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) lub Musical Fidelity V90-HPA (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Będą to dwa zestawy, które moim zdaniem w pełni usatysfakcjonują Cię brzmieniowo i funkcjonalnie.

Natomiast jeśli wymogiem jest jeden segment, pozostaje Marantz NA6005 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Zapraszam jeśli masz taką możliwość na odsłuchy do naszego salonu.

Niestety nie mam możliwości być u Was w salonie, ale sugestie mi się podobają choć jeszcze nie wiem ma co się ostatecznie zdecyduję. A jeśli chodzi o tego Marantza NA6005, to czy gdybym był niezadowolony z jego wbudowanego wzmacniacza słuchawkowego, to mogę podpiąć któryś z poleconych przez Ciebie wzmacniaczy i jakoś ominąć ten wbudowany ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dlaczego to ma być odtwarzacz sieciowy, a nie DAP? W cenie 2,5kzl masz kilka naprawdę świetnych DAPów. np. the Bit Opus #1, czy SHOZY Alien+ ( w tej cenie to referencja, okupiona UI i czasem pracy na baterii).

Wszystkie DAPy spełnią Twoje wymagania.

Ewentualnie, jeżeli DAP odpadnie proponuje maline + Chord Mojo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.