Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 3.01.2021 o 16:50, janosikx napisał:

spotify "darmowy

Tylko Premium idzie (przez Spotify Connect ),Tidal podobnie tylko płatny.

Oba serwisy mają swoje wady i zalety.Spotify to mnogość tytułów ,słabsza jakość.Tidal,to jakość przede wszystkim ,wybór równie spory.

Najlepiej używać obu ? Jak klęczy jeden ,to drugi chodzi.Chyba ,że masz dużą bibliotekę muzyczną to się tym nie martwisz.

Jak skonfigurować raspberry z Allo Boss by odtwarzało to "youtube" ?

Po bluetooth z telefonem - porażka

sam raspberry z Allo i z flac'a gra co najmniej dobrze

Mam innego dac gdzie z PC po USB do DAC idzie dźwięk z youtube i daje to radę.

Chciałbym mieć coś "mniejszego" w postaci raspberry by odpowiadało ww.

W dniu 4.01.2021 o 20:50, janosikx napisał:

by odtwarzało to "youtube"

Nie ta zakładka i temat.Moode Audio nie korzysta z wtyczki YT :(

Patrz Volumio,ten system miał wtyczkę YT.

Puszczane dźwięku po blutuczu tym bardziej słaby pomysł.

Mam problem z odtwarzaniem plików master z tidala. Od czasu do czasu bardzo tnie muzykę, czasami tak przycina, że dźwięk włącza się po kilku minutach :). Standardowo przycinki trwają ułamki do kilku sekund i wzmagają się kiedy cos robię na telefonie (na którym mam uruchomioną aplikacje mconnect).  Słucham po wifi, parę razy sprawdziłem Internet w momentach przycinania i był bardzo dobry. Czy ktoś z Was miał podobne problemy?

17 godzin temu, pabloo100 napisał:

problem z odtwarzaniem plików master z tidala

A jak wyłączysz master,to jest jakaś poprawa ?

Może twój telefon nie wyrabia ,za dużo aplikacji w tle działa ?

Zwykłe pliki odtwarza bez problemów. Wydaje mi się, że obciążenie telefonu jest nie istotne skoro służy tylko do sterowania

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

12 godzin temu, pabloo100 napisał:

skoro służy tylko do sterowania

Nie służy tylko do sterowania,gdyż jak wyłączysz w telefonie sieć (wifi) ,to muzyka z Tidal przestanie grać ?

Są trzy kluczowe punkty : 1.router i sieć ,2.telefon (pośrednik) oraz 3.Malina z Moode (odbiornik).

W jednym z punktów coś się dzieje.

Niestety przesył UpNp ma swoje wady .

Mam taki problem, że na najnowszym moode ,  malina nie widzi podpiętego dysk pod usb, a na starym systemie 6.7 widzi . Próbowałem już różnych sposobów i pomocy osób z forum i nic. Ma ktoś jakiś pomysł ? Dysk nas widzi.

Godzinę temu, darek2313 napisał:

nie widzi podpiętego dysk pod usb,

Czyli dysk się nie montuje w systemie ?

A jak uruchomisz Regenerate Data base to widać postęp działania jakiś ?

Możliwe,że coś jest nie tak z wejściem usb ,patrz ustawienia.

Sprawdź inną pamięć np. pendrive jakiś.

25 minut temu, baltfan napisał:

Czyli dysk się nie montuje w systemie ?

A jak uruchomisz Regenerate Data base to widać postęp działania jakiś ?

Możliwe,że coś jest nie tak z wejściem usb ,patrz ustawienia.

Sprawdź inną pamięć np. pendrive jakiś.

Na starym systemie wszystko jest dobrze

Nowy nie stary system tak

A masz ustawione by baza danych była odświeżana przy wytknięciu/wetknięciu coś do USB?

7 godzin temu, jar1 napisał:

A masz ustawione by baza danych była odświeżana przy wytknięciu/wetknięciu coś do USB?

tak

Może jeszcze jedna diagnoza ;)

Czy twój dysk ma sygnalizację pracy (dioda) ? Jeżeli ma (powinien,bo większość ma) ,to jak się zachowuje,świeci ,pulsuje ?

System Moode atomatycznie montuje pamięci masowe,gdyż posiada udisk-glue,który obsługuje też pamięć przez Sambe (dyski sieciowe).Sprawdź w ustawieniach systemowych czy udisk-glue jest na default

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozycja : USB auto-mounter

Ukryta Zawartość

48 minut temu, baltfan napisał:

Może jeszcze jedna diagnoza ?

Czy twój dysk ma sygnalizację pracy (dioda) ? Jeżeli ma (powinien,bo większość ma) ,to jak się zachowuje,świeci ,pulsuje ?

System Moode atomatycznie montuje pamięci masowe,gdyż posiada udisk-glue,który obsługuje też pamięć przez Sambe (dyski sieciowe).Sprawdź w ustawieniach systemowych czy udisk-glue jest na default

Ukryta Zawartość

pozycja : USB auto-mounter

Jak podpiąłem np USB z kartą mikro sd i zrobiłem updated to  pokazuje USB ale bez zawartości  również w aplikacji buuble czy mconnect

Ukryta Zawartość

54 minuty temu, darek2313 napisał:

ale bez zawartości 

Może masz zapchany cache ,więc trzeba go wyczyścić.

Zrobiłbym jeszcze : root -expand (poszerzył partycję root) ,może nie masz miejsca na partycji systemowej.

Potem gruntowne czyszczenie cache i regenerate  mpd data base.

A jak to nic nie da,hmm,może ponowna instalka systemu.

Pytałem czy dysk działa (świecą diody) bo,gdyby nie działał to może jest w ogóle nie rozpoznawany ?

Brak wyświetlanej zawartości mogą powodować specyficzne ustawienia dysku ,dotyczy to prawa dostępu do jego zawartości.Dysk np. robiony na Linuksie może nie być widoczny w innym systemie(jego zawartość),bo ma ograniczone prawa dostępu.Trzeba je zmienić w systemie,w którym dysk był zapisywany.

Jak podpiąłem np USB z kartą mikro sd i zrobiłem updated to  pokazuje USB ale bez zawartości  również w aplikacji buuble czy mconnect

A czy kółeczko aktualizacji bazy sie kręciło? 

W dniu 16.01.2021 o 07:48, baltfan napisał:

Nie służy tylko do sterowania,gdyż jak wyłączysz w telefonie sieć (wifi) ,to muzyka z Tidal przestanie grać ?

Są trzy kluczowe punkty : 1.router i sieć ,2.telefon (pośrednik) oraz 3.Malina z Moode (odbiornik).

W jednym z punktów coś się dzieje.

Niestety przesył UpNp ma swoje wady .

To dziwne u mnie, odpalony utwór po rozłączeniu zagra do końca. Kolejny utwór w playliście już się nie odpali, ale to chyba przez to, że moode uruchamia utwór po utworze. Zresztą mój problem zbadałem na 2 różnych routerach i 3 różnych smartfonach. Dodam, że mój system to Malina 3b+ z digione signature rozbudowane o zasilacz itd..

19 godzin temu, pabloo100 napisał:

To dziwne u mnie, odpalony utwór po rozłączeniu zagra do końca

Tak dokładnie to działa,jeden utwór idzie z bufora .Po wyłączeniu dostępu do wifi ,kolejne utwory już nie zagrają.

Nie ma znaczenia aplikacja Mconect czy Buble,free czy płatna.

Pytanie,czy Allo DigiSignature nie ma problemów z MQA ? Może być,że np. komunikacja Allo - Dac kuleje przez słaby kabel cyfrowy.Może przetwornik ma problem z MQA ?

Kluczowe ,czy twój przetwornik dekoduje MQA ?

Ja mam np. włączony Master na sztywno i nie odpalę płyty w AAC ,a parę ulubionych jest w tym i tylko tym formacie.

Nie posiadam jednak Dac wspierającego MQA .

Wczoraj wymieniłem sd i przeinstalowałem system. Odpukac ale problemy znikęły, mconnect tez dziala szybciej

Mam kolejny problem, przeinstalowałem system na najnowszą wersję i po włączeniu całej płyty, odtwarza się wyłącznie jeden utwór, kolejny nie uruchamia się automatycznie. Jakieś pomysły?

38 minut temu, pabloo100 napisał:

Mam kolejny problem, przeinstalowałem system na najnowszą wersję i po włączeniu całej płyty, odtwarza się wyłącznie jeden utwór, kolejny nie uruchamia się automatycznie. Jakieś pomysły?

Chodzi o Tidal?

20 minut temu, pabloo100 napisał:

Tak

W wątku o malinie ostatnio było o Tidal connect. Spróbuj zainstalować, i obługiwać maline z aplikacji Tidal.

Powinno pomóc.

Jak włączasz odtwarzanie? Najlepiej pokaz na screenie w co klikasz. Jeśli klikasz w pierwszy utwór to może być ze tylko jeden się odtwarza.

Odtwarzanie włączam poprawnie ? 

Pogrzebałem w ustawieniach MPD i ustawiłem poniższe parametry.

Input cache pierwotnie miałem na "disabled"

Audio buffer na 4mb

Kolejne utwory w playliście/płycie włączają się automatycznie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi