Skocz do zawartości
IGNORED

Cayin C5 DAC Warto?

Piniu2906

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ sprzedałem poprzedni DAC dragonfly black, szukam czegoś co oferuje znakomite brzmienie w rozsądnej cenie. Poprosiłbym o tym co sądzicie o tym DAC Cayin C5? Może jakieś inne propozycje w cenie około 1000 zł? Zależy mi na barwnym, sprężystym graniu, z wskazaniem na bardzo dobry impet. Nie zależy mi na tym czy będzie duża szczegółowośc dźwięku czy nie, ale miałoby to grać lepiej niż Audioquest Dragonfly black, który w mojej opinii jest świetny ale tylko w przedziale cenowym do około 500 złotych...

https://www.audiostereo.pl/topic/136134-cayin-c5-dac-warto/

Witaj.

Do 1000 ostatnio dobre opinie zbiera XianSheng dac 05.

Mógłbyś coś więcej o nim powiedzieć? Z tego co widzę trudno dostępny w Polsce..

Może jakieś inne propozycje? Z wysyłką z Polski?

ten usb dac m2techa za 950 zł ponoć ok, nie miałem przyjemności

Mini pomarańcza (M2Tech HiFace Dac) daje radę ;) Brakuje mu może dociążenia na basie ale dynamika jest na wysokim poziomie.

Nie nadaje się do słuchawek choć tak wygląda. Jeśli do nauszników to tylko ze wzmacniaczem....

ten usb dac m2techa za 950 zł ponoć ok, nie miałem przyjemności

Posiadam tego m2techa... tyłka nie urywa. Z kompa wyrzuciłem Audio-Gd do stacjonarnego systemu i zakupiłem m2tech .... może być ale rewelacji nie ma. Przyzwoite granie i nic poza tym. Ostatnio zastanawiałem się czy dragonfly red nie będzie lepszy.... kurcze ale ile można szukać i wtapiać kasę.

A co miałoby być podpięte pod ten przetwornik?

Yamaha hs80m + Audio Technica MSR 7

Czyli ja bym szukał na Twoim miejscu jednak czegoś z przedwzmacniaczem, wzmacniaczem słuchawkowym i przetwornikiem C/A.

Sam M2Tech nie nadaje się do słuchawek. Potrzebowałbyś dodatkowo wzmacniacz do słuchawek i przedwzmacniacz do monitorów.

Czyli ja bym szukał na Twoim miejscu jednak czegoś z przedwzmacniaczem, wzmacniaczem słuchawkowym i przetwornikiem C/A.

Sam M2Tech nie nadaje się do słuchawek. Potrzebowałbyś dodatkowo wzmacniacz do słuchawek i przedwzmacniacz do monitorów.

..nie do końca ponieważ Audio TEchnica MSR 7 są słuchawkami o niskiej impedancji, a z kolei moje monitory są aktywne i nie wymagają wzmacniacza.. mam je podpięte póki co do e mu 0202 usb ale szukam czegoś lepszego... e mu robiła na mnie wrażenie na początku ale coraz bardziej mam odczucie że tu jednak czegoś brakuje.. sprzeddałem dragonfly black i rozważam dragonfly red.. z tego co wyczytałem różnica jest znaczna pomiędzy dragonfly black a red

..nie do końca ponieważ Audio TEchnica MSR 7 są słuchawkami o niskiej impedancji, a z kolei moje monitory są aktywne i nie wymagają wzmacniacza.. mam je podpięte póki co do e mu 0202 usb ale szukam czegoś lepszego... e mu robiła na mnie wrażenie na początku ale coraz bardziej mam odczucie że tu jednak czegoś brakuje.. sprzeddałem dragonfly black i rozważam dragonfly red.. z tego co wyczytałem różnica jest znaczna pomiędzy dragonfly black a red

DragonFly Black i Red mają wyjście słuchawkowe a M2Tech ma wyjście liniowe i to jest ta zasadnicza różnica.

DragonFly Black i Red mają wyjście słuchawkowe a M2Tech ma wyjście liniowe i to jest ta zasadnicza różnica.

Posiadam słuchawki DT990 i Alessandro MS1, które mają 32 Ohm i wiesz mi nieuzbrojona we wzmacniacz dziurka M2Tech nie dla nich.

Na którymś z forów, ktoś robił porównanie M2Tech do DragonFly Red i wyszło mu, że jako DAC M2Tech jest lepszy ale nie nadaje się bezpośrednio do słuchawek (ma tylko wyjście liniowe). Do słuchawek bardziej uniwersalny jest Red.

ze swojej strony zaproponuje: The Bit Opus #1 -> to DAP (DAC) z wzmacniaczem słuchawkowym oraz przedwzmacniaczem z wyjściem liniowym. Przyjmuje sygnał po USB.

drugi wybór to iFi iDSD nano LE, imho oba lepsze od dragonfly.

ze swojej strony zaproponuje: The Bit Opus #1 -> to DAP (DAC) z wzmacniaczem słuchawkowym oraz przedwzmacniaczem z wyjściem liniowym. Przyjmuje sygnał po USB.

Troszkę poza moim pułapem cenowym i szukałbym raczej tez czegos mniejszego.. w dragonfly red siedzi układ Sabre 9016 który z tego co wiem jest znany z droższych konstrukcji dlatego bardzo roważam tego dragonfly , ale chciałbym się wcześniej upewnić żebym nie kupował kota w worku. Doraddzie proszę brać tego Dragonfly Red za 650 zł?

Zainteresowałeś mnie tym DAC iFi DSD nano LE... sprawdziłem ceny i jest lekko tańszy od Dragonfly red i zbiera niezłe recenzje.. poszukam jeszcze więcej na temat tego DAC. Dziękuje że go zaproponowałeś

Zachęcam do długiejjjjj lektury:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Venom opisales go gdzies obszerniej?
Zapraszam do odwiedzenia klubu XiangSheng pojawia się coraz więcej wpisów z zadowolonych użytkowników

Wysłane z mojego TbooK 16 Power(M5F8) przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...

No i kupiłem iFi nano. Wrażenia bardzo ale to bardzo pozytywne. Nie doświadczyłem takiego uczucia magii ani na e mu 0202 lub też Dragonfly Black. Wszelkie oh i ach nie były pustymi słowami. Gra to przepięknie. Dziękuje forumowiczowi rangefinder za polecenie tego DAC

Ja mam Encore mDSD. Przed zakupem porównywałem do DragonFly Blac i Red i moim zdaniem jest lepszy, a kosztuje niecałe 500 zł

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.