Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 803 d2 Diamond ktoś coś ?

darek89

Rekomendowane odpowiedzi

Po obejrzeniu tego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wydaje się, że TACT byłby akurat ze względu na te minima impedancji :-((

Cena aktualna w GB np. na numer wyższe 804' to 3,750 szterlingów, a u nas zwykle jest drożej ..

Rok temu były chyba za 16 tys na znanym portalu

Słuchałem kiedyś z niższej linii P6 i dynamika oraz przestrzeń były naprawdę dobre,

zapewne dzięki podobnie umieszczonemu tweeterowi.

Bo słuchane obok P5 z klasycznie umieszczonym już takie przestrzenne nie były.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Trochę ciężko mi tu napisać coś obiektywnego, na temat tych kolumn.

Posiadam model niższy 804 Diamond (w moim pokoju 26 m' 803 Diamond trochę byłyby za duże) . W momencie zakupu (parę lat temu) porównywałem tylko z Sonus Faber Cremona M, Dynaudio Focus i ProAc D28.

Bowers (ten z serii Diamond) gra zupełnie inaczej niż poprzednie wersje bez diamentowej kopułki. Nie można też porównywać do takich dawnych konstrukcji jak P6. To stara szkoła brzmienia B&W i tylko w niższych modelach można coś tam jeszcze usłyszeć z tego brzmienia.

Jeśli szukasz takiego nasyconego "mokrego" i dociążonego dźwięku z delikatnie, ale wystarczająco szczegółowo podanymi wysokimi, to może jest to dobry wybór.

Z tych kolumn co wymieniłem wcześniej, podobały mi się ProAc - D28 - tam była taka czysta średnica i inaczej budowana przestrzeń - taka jakby lekko, ale z rozmachem zaprezentowana. Jednak Bowers wygrał tym ciekawym sposobem przedstawiania muzyki. Chodzi mi o tą przyjemną prezentację - nic się nie wyrywa, nie zwraca uwagi - spokój.

W tej chwili szukam tylko lepszego wzmacniacza. Niestety do 20 tys. nic nie powaliło mnie - odkładam dalej. Zobaczę może coś z drugiej ręki...

Gdybyś chciał posłuchać (porównać) tych nowych D3, to raczej też inne brzmienie, trochę podobne, ale bardziej detaliczne i take angażujące. Wciąż nasycone, ale nastawione na precyzję i detaliczność. Słuchając ich nie mogłem się zrelaksować, cały czas informacje i informacje, szczegóły i szczegóły. Może w jakimś innym zestawieniu?

Gdybym miał kupić jeszcze raz, to wybrałbym ponownie 804 Diamond, a nie D3.

803 d2 od czasu do czasu można złapać w kraju za ok. 16-19 tys. pln.

Sa bardziej ekspansywne od 804d2 w dolnym zakresie ze względu na dodatkowy woofer i kubaturę skrzyn. Potrzebują wiecej miejsca od 804. Do Bowersow musi byc dobry prądowo piec. I nie chodzi o waty na papierze, ale wydajność trafo. Wówczas nie ma potrzeby gonić wzmacniacz na 15, wystarczy 9-10 i pięknie grają :)

Natomiast seria D3 to inna bajka. Gram obecnie na 804 D3 i jak je usłyszałem pierwszy raz nie miałem watpliwości - do dzisiaj ich nie mam - wymieniłem stare Bowersy na nowe bez wachania...

@Morswin, spróbuj piece Moon’a - wydajne prądowo, piękna barwa i kapitalnie ciągną Bowersy

Trochę ciężko mi tu napisać coś obiektywnego, na temat tych kolumn.

Posiadam model niższy 804 Diamond (w moim pokoju 26 m' 803 Diamond trochę byłyby za duże) . W momencie zakupu (parę lat temu) porównywałem tylko z Sonus Faber Cremona M, Dynaudio Focus i ProAc D28.

Bowers (ten z serii Diamond) gra zupełnie inaczej niż poprzednie wersje bez diamentowej kopułki. Nie można też porównywać do takich dawnych konstrukcji jak P6. To stara szkoła brzmienia B&W i tylko w niższych modelach można coś tam jeszcze usłyszeć z tego brzmienia.

Jeśli szukasz takiego nasyconego "mokrego" i dociążonego dźwięku z delikatnie, ale wystarczająco szczegółowo podanymi wysokimi, to może jest to dobry wybór.

Z tych kolumn co wymieniłem wcześniej, podobały mi się ProAc - D28 - tam była taka czysta średnica i inaczej budowana przestrzeń - taka jakby lekko, ale z rozmachem zaprezentowana. Jednak Bowers wygrał tym ciekawym sposobem przedstawiania muzyki. Chodzi mi o tą przyjemną prezentację - nic się nie wyrywa, nie zwraca uwagi - spokój.

W tej chwili szukam tylko lepszego wzmacniacza. Niestety do 20 tys. nic nie powaliło mnie - odkładam dalej. Zobaczę może coś z drugiej ręki...

Gdybyś chciał posłuchać (porównać) tych nowych D3, to raczej też inne brzmienie, trochę podobne, ale bardziej detaliczne i take angażujące. Wciąż nasycone, ale nastawione na precyzję i detaliczność. Słuchając ich nie mogłem się zrelaksować, cały czas informacje i informacje, szczegóły i szczegóły. Może w jakimś innym zestawieniu?

Gdybym miał kupić jeszcze raz, to wybrałbym ponownie 804 Diamond, a nie D3.

Spróbój Krell'a Vanguarda, pamiętam że świetnie dawał sobię radę nawet z 802 Diamond.

Salon TopHiFi - POZNAŃ, ul. Woźna 14

61 852 86 48, [email protected]

pn: 13.00–19.00, wt-pt: 10.00–18.00, sob: 10.00–14.00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.