Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowy ic + głośnikowy

Sawereq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuję kupić budżetowy kabelek ic do max 200 zł + kabel głośnikowy do max 50 zl/m. Zależy mi żeby były jak najbardziej neutralne. Będzie to grało z Rotelem RA-1312, DAC i niewielkimi ale nieźle grającymi monitorami nieznanej firmy (zdarte tabliczki), a od marca z kolumnami podłogowymi do 3000 zł (jeszcze nie wiem jakimi). Na ten moment nie mam kabli w ogóle, więc muszę coś kupić żeby w ogóle podłączyć zestaw. Z góry dzięki za propozycję.

0statnio szukałem w necie info o dobrych tanich kabelkach głośnikowych i moją uwagę zwróciły dwa modele.. Poczytaj info

o Chord Clearway teraz 55 zł metr i AudioQuest FLX-SLiP 14/4 33 zł metr. Poszukaj po tych nazwach test kabli na stronie AV.Test.

Poszukaj posty Użytkownika audioburak.

0,5 mm średnicy miedziany kabel. 24 AWG.

Domofonowy, albo skrętka UTP.

Na IC 2x0,5mm.

Na głośnikowy 8x0,5mm. 4 na (+) 4 na (-).

Korzystam, polecam. Wielu poleca.

Cena 1 zł za metr.

Vienna Acoustics Bach Grand <- Yamaha A-S1100 <- Myryad Z20 Dac <- Chromecast Audio + kable wg audioburak i gra muzyka.

na cinch polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

znajomy kupił ja tez chyba to zrobię nie jest on rzeczywiście posrebrzany ma ułamki dodatku srebra ale o dziwo gra b dobrze spora rozdzielczość rozsądny bas

post-51505-0-07135700-1514403400_thumb.jpg

post-51505-0-11292800-1514403410_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Melodika jest dobra na wszystko
- tu bym polemizował W moim systemie Cyrus plus Vienna Acoustics kabel MDC2250 totalnie stłumił dźwięk. Jakbym odgrodził się grubą kotarą od kolumn.

Nie tyle stłumił co był nadwyraz neutralny. Vienna też nie gra tak żywo.

Jeśli kolega szuka takiego kabelka to też polecał. O połowę tańszy niż zakładany budżet.

Ale jeśli fundusze jednak pozwalają to kimber 4pr czy chord clerway.

Co do interkonekt to polecam oehlbach. Nie jest neutralny ale jego granie na prawdę jest dobre. I to świetnie wyceniane kabelki.

Piotrek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.