Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki 5.1 do Yamaha rx-v483

kojotk

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie nowe głośniki 5.1 wybrać do Yamahy RX-V483?

Udało się trochę zwiększyć budżet - same głośniki mają zamknąć się w kwocie 1000 zł.

Wykorzystanie - filmy 60%, radio 20%, muzyka 20% (lekkie gatunki, bez ostrych brzmień).

Powierzchnia odsłuchu to jakieś 15m2, nie ma miejsca na duże kolumny, przód pod względem rozmiaru to max Magnat 102 i 252. Tył podobnie, może nawet trochę mniejszy.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie - im szybsze tym lepsze ;)

Powierzchnia odsłuchu to jakieś 15m2

Jeżeli pokój ma 15m2 i instalujesz KD, to pełen szacun :)

Obawiam się , że już pomijając rozmiar głośników, to w tym budżecie niewiele znajdziesz , w sprawie Magnatów proponuje się zwrócić do S4Home.

Stereo: WBA Blazebird + Ironbird; Pioneer N-70A CDX-1060 ; K-1020; ; JVC QL A7; YAMAHA Yp-701, RME Adi2 PRO FS R Black Edition ; Sony STR-V5 , ;kolumny: Altec Lansing Valencia, ProAc Response One SC. Kino: Yamaha RX-A3030;BC Acoustique EX-502; kolumny: Dali Grand Vocal, B&W 685 S2, Mivoc SW 1500; Raspberry Pi3 B+;DDRC-24 ; DDRC-22D

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Jeżeli pokój ma 15m2 i instalujesz KD, to pełen szacun :)

Obawiam się , że już pomijając rozmiar głośników, to w tym budżecie niewiele znajdziesz , w sprawie Magnatów proponuje się zwrócić do S4Home.

A co w tym dziwnego??? 15 m2 to nie tak mało i w zupełności wystarczy. Ja będę robił 10.1 Auro3D w 15 i co powiesz mi że mało... ja nie wiem co to za mentalność Polaka by dogryzac innemu. Zazdrościsz mu czy co bo nie wiem... każdy robi to na co go stać, ktoś ma małe mieszkanie w bloku to nie może się cieszyć namiastka tego co w kinach? ??

Zobacz coś z stx-a, heco tak jak wyżej zgos się do s4home. Mądrze i rzetelnie doradzą i może jeszcze jakiś rabacik dadzą. Pozdrawiam i wytrwałości życzę i nie słuchaj że to zbyt mały pokój czy budżet

Ja będę robił 10.1 Auro3D w 15 i co powiesz mi że mało... ja nie wiem co to za mentalność Polaka by dogryzac innemu. Zazdrościsz mu czy co bo nie wiem... każdy robi to na co go stać, ktoś ma małe mieszkanie w bloku to nie może się cieszyć namiastka tego co w kinach? ??

Po pierwsze jestem daleki od dogryzania komukolwiek , namiastkę kina mamy wszyscy , no prawie wszyscy, bo byłem w paru prywatnych salach odsłuchowych ,ale tam kwoty za zestaw KD i adaptacje pomieszczenia grubo przekraczały 1,5 mln, a więc jak dla mnie nieosiągalne.

Każdy może eksperymentować i wstawiać tyle kolumn ile chce , a poważnie to ciekaw jestem Twoich wrażeń po zmontowaniu Auro 3D , na bazie jakich kolumn robisz zestaw, napisz coś.

Stereo: WBA Blazebird + Ironbird; Pioneer N-70A CDX-1060 ; K-1020; ; JVC QL A7; YAMAHA Yp-701, RME Adi2 PRO FS R Black Edition ; Sony STR-V5 , ;kolumny: Altec Lansing Valencia, ProAc Response One SC. Kino: Yamaha RX-A3030;BC Acoustique EX-502; kolumny: Dali Grand Vocal, B&W 685 S2, Mivoc SW 1500; Raspberry Pi3 B+;DDRC-24 ; DDRC-22D

Magnaty ok. Ale nie dobierzesz zestawu 5.1 czyli zestawu z subem nowego do 1000 zl. Niestety o ile robimy dobre ceny o tyle do cudów to jeszcze brakuje :)

Mniejszy od 102?

No to szukasz czegoś pokroju Magnat Cinematech 510. Po prostu mikro głośniczków tak?

No to tutaj prędzej.

W przypadku ceny pisz.

Piotrek

Dzięki za uwagi.

Miałem dylemat odnośnie głośników - w innym poście pytałem o Canton Movie. Ostatecznie skończyło się na Canton Movie 95, znalazłem nowe za niecałe 1100 na amazonie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.