Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz sieciowy do 3 tys. i CD do 2 tys

-Mike-

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jako ze sprzedałem Yamahe CD-N301 oraz Denona Da-300 Usb który służył mi miedzy kompem a wzmacniaczem jako DAC. Teraz szukam czegoś w zastępstwie

- Odtwarzacza sieciowego fajnie jak by było wejście Usb ( do podłączenia kompa )tu myślałem o Cambridge audio CXN , ale może jest coś innego wartego zainteresowania ?

-Odtwarzacza CD,pierwotnie myślałem o Marantz Cd6006 ale i tu pewnie można coś innego wybrać , tylko co?

Grac to będzie w towarzystwie Denon PMA1510 oraz Kef R300

Muzyka to raczej spokojne klimaty coś pokroju Chillout i tym podobne spokojne nutki. Natomiast żona słucha Lana Del Ray,Jessie,Ware,Imany. Itp.Sporo wokali

Jeśli chodzi o odtwarzacz sieciowy to mogę polecić Bluesound Node 2. Bardzo dobra aplikacja na smartfona i na komputer, duża funkcjonalnośc (USB, Bluetooth, multi-room), i bardzo przyzwoita jakość. brzmienia.

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

Dzień dobry,

a może spójrz na najnowszy uniwersalny odtwarzacz CD z funkcjonalnością sieciową Marantz ND8006. Masz praktycznie wszystko w jednym segmencie. Chyba że chcesz kupić system lepszy klasowo, za niewiele więcej możesz mieć odtwarzacz wieloformatowy Marantz SA8005 oraz odtwarzacz sieciowy NA8005. W pakiecie cena będzie jeszcze atrakcyjniejsza.

Są także ciekawe alternatywy , spójrz na system marki Pioneer, świetny najnowszy odtwarzacz N-50AE (https://www.q21.pl/pioneer-n-50ae.html) z odtwarzaczem PD-50 (https://www.q21.pl/pioneer-pd-50.html) lub rzeczywiście pozostać przy Cambridge Audio i zbudować system na bazie CA CXN (https://www.q21.pl/cambridge-audio-cxn-v2.html) z transportem, który możesz podłączyć do odtwarzacza sieciowego - CXC (https://www.q21.pl/cambridge-audio-cxc.html). Wydaje mi się to atrakcyjną konfiguracją.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeśli chodzi o odtwarzacz sieciowy to mogę polecić Bluesound Node 2. Bardzo dobra aplikacja na smartfona i na komputer, duża funkcjonalnośc (USB, Bluetooth, multi-room), i bardzo przyzwoita jakość. brzmienia.

Tez polecam Node2. Jeśli Ci nie zależy na wyswietlaczu i dużym urządzeniu z pilotem, a zaakceptujesz dobrze wykonane, multimedialne, małe pudełeczko z fajną obsługą przez aplikację to koniecznie zobacz/odsłuchaj.

Ja mam starego Denonka dcd 1290 wpiętego w Dac Pathos, gra to wybornie a za streamer Spotify i flac robi tablet na win10.

Myślałem o zamianie ale nie uzyskam lepszego dźwięku do 5k.

Panowie dzięki za propozycje , teraz to mam mętlik w tej głowie co wybrać :) Musze się na coś zdecydować i raczej kupie w ciemno bez odsłuchów , a jak nie podejdzie to się kiedyś zmieni .

A może jakiś Pioneer N-50AE lub Pioneer N-70A ?

Nie wiem czy z Pioneerami zmieścisz się w budżecie - no chyba ze wyrwiesz gdzieś używane.

Dodatkowe pytanko- zależy Ci na radiu internetowym? Widziałem propozycje Oppo DAC, ale z tego co pamietam to nie ma on funkcji radia (ewentualnie przez Bluetooth z tabletka/smartfona).

Mimo wszystko ja bym spróbował z Node2, ale jeśli napewno odpada bo nie ma wyświetlacza, za mały i nie ma pilota to idź w CXN. Niedługo wyjdzie aktualizacja i będzie można jechać z Tidala, a po za tym właśnie wypuścili V2 wiec „zwykłego” CXN będzie można kupić pewnie taniej.

Dodatkowe pytanko- zależy Ci na radiu internetowym?

Tak zgadza sie radio internetowe jest potrzebne dla zony , a dla mnie spotify premium

CXN i N-50AE mogę mieć nowe w okolicach 3 tys ,natomiast N-70A troszkę więcej , ale to nie problem i się wyskrobie te dodatkowe parę groszy :)

Ewentualnie zapytaj żonę który jej się bardziej wizualnie podoba.

Nigdy tego nie rób :-). Jak już ją raz wkręcisz w proces wyboru sprzętu, to przepadłeś. Już nie odpuści :-)))))

Smuga cienia spowija..;-)

Ewentualnie zapytaj żonę który jej się bardziej wizualnie podoba.

Ona tez jest za CXN :)

Nigdy tego nie rób :-). Jak już ją raz wkręcisz w proces wyboru sprzętu, to przepadłeś. Już nie odpuści :-)))))

Skoro jest za CXN to chyba dobrze wybiera i myślę ze w przyszłości tez tak będzie :)

Wiec jednak biorę tego CXN i mam nadzieje ze będę zadowolony :)

Daj znać zatem po zakupie i pierwszych odsłuchach czy jesteś zadowolony.

CXN gra od wczoraj i na szybko mogę powiedzieć ze jestem zadowolony :) Bardzo fajne i intuicyjne menu z czego bardzo się ciesze.

Jak sprzedałem Yamahe CD-N301 to kupiłem sobie na szybko chromecast audio by coś grało w domu i grało ale tragicznie :

strasznie przytłumiony dźwięk,bez wyrazu , detali w porównaniu do tej Yamahy , ale coś grało :) Natomiast od wczoraj jest super

Mogę tylko na szybko powiedzieć ze z CXN jest więcej detali , przestrzeni, powietrza względem Yamahy

`

Panowie a może tak do zestawu CXC czy to głupi pomysł ? Nie spieszy mi się z CD wiec na spokojnie będę szukał :) [quote name=rafal735r' timestamp='1516788468'

post='4287807]

Ja używam Pioneer N70. Ma funkcję DACa więc możesz wykorzystać jakieś tańsze CD jako transport.

Nie ukrywam ze tez o nim myślałem :)

Witam

Jako ze sprzedałem Yamahe CD-N301 oraz Denona Da-300 Usb który służył mi miedzy kompem a wzmacniaczem jako DAC. Teraz szukam czegoś w zastępstwie

- Odtwarzacza sieciowego fajnie jak by było wejście Usb ( do podłączenia kompa )tu myślałem o Cambridge audio CXN , ale może jest coś innego wartego zainteresowania ?

-Odtwarzacza CD,pierwotnie myślałem o Marantz Cd6006 ale i tu pewnie można coś innego wybrać , tylko co?

Grac to będzie w towarzystwie Denon PMA1510 oraz Kef R300

Muzyka to raczej spokojne klimaty coś pokroju Chillout i tym podobne spokojne nutki. Natomiast żona słucha Lana Del Ray,Jessie,Ware,Imany. Itp.Sporo wokali

Ja bym spojrzał na to z innej strony:

jaki masz komputer?

ile masz płyt? (ile czasu zajmie ich zgranie do FLAC?)

5 kzł na DAC USB to już niezła sumka. Również streamer za taką kwotę to już będzie coś(Oppo Sonica chyba jest tańsza). Czy na prawdę warto płacić 2 kzł za perkoczącą szufladkę i dostać w zamian 2 przeciętne brzmienia w 2 pudełkach?

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

... Czy na prawdę warto płacić 2 kzł za perkoczącą szufladkę i dostać w zamian 2 przeciętne brzmienia w 2 pudełkach?

No właśnie, czy naprawdę warto?

Pożycz sobie CXC, a potem te same kawałki posłuchaj z CXN. Jeśli dostrzeżesz różnice to się zastanów czy jest ona warta kilku tys.

Osobiście zrezygnowałem z płyt i jakoś z tym żyję.

jaki masz komputer?

ile masz płyt? (ile czasu zajmie ich zgranie do FLAC?)

5 kzł na DAC USB to już niezła sumka. Również streamer za taką kwotę to już będzie coś(Oppo Sonica chyba jest tańsza). Czy na prawdę warto płacić 2 kzł za perkoczącą szufladkę i dostać w zamian 2 przeciętne brzmienia w 2 pudełkach?

Laptop Sony Vaio (SVE171A11M) do zmiany w tym roku , płyt troszkę jest bo średnio w roku kupuje ok 10.(Płyty kupuje by słuchać w aucie , a następnie w domu)

Kupiłem tego CXN-a, wiec myślałem o jakimś transporcie

jaxcek - może masz racje i zrezygnuje z tego transportu :)

Zobacz Blocka CVR-100, taki multimedialny all-in-one, CD, odtwarzacz sieciowy i wzmak. Opcja USB. Jak to podłączysz to zapomnisz o innych, dzielonych systemach, oszczędzisz na kablach i na końcu sprzedasz obecny wzmacniacz :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.