Skocz do zawartości
IGNORED

konto testowe Qobuz jak założyć w Polsce

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Bogusław_59825,

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Może warto pomyśleć o bezpieczeństwo jak toś kartą zapłacił... 🙃

Dlatego w internecie płace jednorazowa wirtualną kartą 

Pytanie jeszcze czy te konta były tanio kupowane i drożej sprzedawane czy pozyskiwane w jakiś inny sposób np. za pomocą hakerskich sztuczek.

Co, zawinął się gościu od Qobuza? Mówiłem, że prędzej czy później tak będzie. To żeście się pruli do mnie. xDDD

20 minut temu, przmor napisał:

Pytanie jeszcze czy te konta były tanio kupowane i drożej sprzedawane czy pozyskiwane w jakiś inny sposób np. za pomocą hakerskich sztuczek.

Za długo ten proceder trwał. Myślę, że konta opłacane były legalnie. 

Chociaż kto wie... Adres strony chyba zmieniał kilka razy. xD

.

Ok, trzeba to chyba wytłumaczyć poniższe tym, co nie rozumieją, co się dzieje i piszą posty jak ten:

16 godzin temu, J4Z napisał:

Co, zawinął się gościu od Qobuza? Mówiłem, że prędzej czy później tak będzie. To żeście się pruli do mnie. xDDD

Za długo ten proceder trwał. Myślę, że konta opłacane były legalnie. 

Chociaż kto wie... Adres strony chyba zmieniał kilka razy. xD

1. Nikt nie zdjął sprzedawcy kont, to nie było wymierzone w niego, ale w domeny Sellix, Cracked, Nulled i jakieś inne. 

2. Gościu się nie "zawinął", tylko siłą rzeczy musiał się przenieść ze sklepem gdzie indziej. Adres był podawany w tym wątku, sklep/konta działają dalej.

3. Nie wiem jak inne serwisy, ale Qobuz o nim doskonale wie i przymyka oko w krajach, gdzie ich nie ma, np. w Polsce, gdzie nie dogadali się z ZAiKSem o kasę.

Ok, myślałem, że sellix to jego strona. 

2 minuty temu, SmartCheetah napisał:

Qobuz o nim doskonale wie i przymyka oko

Skąd to info? 

.

Godzinę temu, J4Z napisał:

Skąd to info? 

Ja wiem, Ty wiesz, wszyscy w tym wątku wiedzą, a międzynarodowe korpo, którego to dotyczy od lat by nie wiedziało?

Czemu nie ścigają? - nie wiem. Właściwie mogą być 2 powody:

1. Nie opłaca im się. Sprzedawcy kombinują w tym procederze np. z kontami rodzinnymi, więc ostatecznie zawsze coś Qobuzowi skapnie w krajach, gdzie nie zarobili by nic. Poza tym budują bazę użytkowników w razie gdyby mieli się otworzyć legalnie. 

2. Nie mają jak. 

jest tylko jedna dziwna sprawa: firma proponuje dożywotni abonament a Qobuz nie ma tego w ofercie. Widocznie w założeniach jest: po nas choćby i potop. Puki co jak dział to trzeba korzystać skoro legalnie nie można tego załatwić.

Dozywotniosc jest mocno umowna. Płaci sie raz i jest z głowy, tyle ze juto moze przestac dzialac.
Poniesz dziala juz kilka lat mozna nieadzieje ze jeszcze podziała troche. Abo na 5 lat wydaje sie bardziej racjonalny. Po dobrych negocjacjach mozna uzyskac -20%

W dniu 2.02.2025 o 09:40, Zbi_Rek napisał:

ciekawe na jakim "patencie" funkcjonuje qobuz by sellix ?

Gdyby ktoś chciał przetestować: Qobuz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Dozywotnio - nalezy to traktowac jako dopuki sprzedawca ma mozliwosc tydzien-4lata ...

Opcaj 5 lat chyba byla najbarzdziej oplacalna, na przelomie tego roku z znizkami.

Raczej to niedlugo podziala - nowe konta, bo cos za duzo 'znizek' i cisnienia na dlugie czasem konta facet reklamuje.

Ma ktoś cupon code?

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

gustard r26, icepower 1200as1 x2, T+A Criterion T160

Nie. Nie dziala. Skąd je brać?

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

gustard r26, icepower 1200as1 x2, T+A Criterion T160

• 1 miesiąc później...

To nowy link do zakupu lub przedłużenia.

Ukryta Zawartość

Ostatnio dostałem parę maili z możliwością przedłużenia bezterminowego, trochę to rzeczywiście dziwnie wygląda.

Mam opłacone do 25 stycznia 2030 roku to odpuściłem ten dodatkowy wydatek.

Zobaczymy co będzie dalej.

Ukryta Zawartość

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

• 4 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi