Skocz do zawartości
IGNORED

konto testowe Qobuz jak założyć w Polsce

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Bogusław_59825,

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, interpol napisał:

Pewnie jestem głuchy, bo cudownych streamerów nie ma. 🙂  Z drugiej strony nawet, jeżeli po kilku próbach stwierdzę, że jest minimalna różnica w jakości i tak będę musiał z tym żyć. 
Najważniejsze, że problem, który miałem, najprawdopodobniej jest rozwiązany, tzn. muzyka nie zacina się.

Swoją drogą zastanawiam się na co wpłynęło wyjęcie kabli sieciowych ze streamera i routera, że po tym zabiegu muzyka gra płynnie i które z tych urządzeń stanowiło problem.

Co do różnicy jakości międzyTidal'em a Qobuz'em, z mojego doświadczenia uważam, że mityczna przewaga Qobuz'a jest niewielka i czasami trudna do wyczucia. 

Natomiast co do zacinania się odtwarzania w początkowej fazie, wydaje mi się że jest to kwestia stabilizacji połączenia konta na Twoim urządzeniu z serwerem Qobuz'a, a nie Twoje czary mary. 

Pozdrawiam

Po wypięciu kabla ze streamera faktycznie muzyka dalej wybrzmiewa, jakościowo nic się nie zmienia, z kablem, czy bez,  jakość jest bez zarzutu, co najmniej bardzo dobra.
Poza tym wyłączyłem całkowicie z prądu na 5 minut router i naim star. Od tego czasu przesłuchałem 3 płyty i nic nie przerywało. Może sprawa załatwiona, z czego bardzo bym się cieszył, a może zbyt wczesna radość. Zobaczymy.

U mnie jest tak ze jak posole mocnirj ziemniaki na obiad to dziwięk z W robi się bardziej spojny i lekko podbity, musze jeszcze sprobowac je lekko przegotować, ciekawe czy tez bedzie jakaś poprawa, dam Ci znać.
18 godzin temu, interpol napisał:

Zapomniałem napisać, że internet mam co prawda po kablu, ale w związku z tym, że router jest w innym pokoju połączenie między pokojami jest przez sieć elektryczną.

A router i Naim nie mają WiFi, chyba byłoby lepiej niż przez elektrykę?

W dniu 17.06.2023 o 11:31, Zbi_Rek napisał:

Więc warto było czytać teksty w Panoramas/HiFi/Blog Qobuz, czy chociażby utworzony kilka m-cy temu Qobuz Club i (bez urazy) nie prezentowałbyś swoich domysłów wyciągnietych z kapelusza ( słomkowego )😇

O udostępnieniu Qobuza w Polsce niestety nic tam nie widziałem 😞

31 minut temu, Klimkr napisał:

1 godzinę temu, tanielinie napisał:

U mnie jest tak ze jak posole mocnirj ziemniaki na obiad to dziwięk z W robi się bardziej spojny i lekko podbity, musze jeszcze sprobowac je lekko przegotować, ciekawe czy tez bedzie jakaś poprawa, dam Ci znać.

To naturalna reakcja organizmu na obecność NaCl, zatrzymuje wodę w organiźmie, a jak wiadomo im większa wilgotność: to wyższa wilgotność powoduje niższe tłumienie, wilgotność najsilniej oddziałuje na pasmo powyżej 2 kHz i oddziaływanie to przybiera na sile wraz ze wzrostem częstotliwości

stąd takie wrażenia jak opisałeś

Godzinę temu, Klimkr napisał:

zgadza się

• 1 miesiąc później...

Cześć koledzy.

Podobno tutaj mogę dowiedzieć się, jak i na którym portalu aukcyjnym można kupić Qobuz na czas określony.

Flaszka dobrej Whisky i moja dozgonna wdzięczność gwarantowana za pomoc i wskazówki 🙂

Cześć koledzy.
Podobno tutaj mogę dowiedzieć się, jak i na którym portalu aukcyjnym można kupić Qobuz na czas określony.
Flaszka dobrej Whisky i moja dozgonna wdzięczność gwarantowana za pomoc i wskazówki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Już było, ale pomogę 😉

Ukryta Zawartość

PS. Paczkomat może być dla  wysyłki tej flaszki? 🤣Pozdro 

Flaszka idzie do @tanielinie, mój link nieaktualny 😉

Ukryta Zawartość

Otrzymałem fakturę. Co mam z nią teraz uczynić, żeby otrzymać login i hasło?

Godzinę temu, tanielinie napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pewnie haslo i link przyjdą na maila.
Mozesz do niego napisać bezpośrednio, powinien sie odezwac.

[email protected]

Niestety "dożywotnio" to są chyba tylko pewne śmierć i podatki (ale i za to nie mogę ręczyć 🙂 ). Każdy "Lifetime" może się zmienić, zniknąć z usługi, lub zniknie sprzedawca/dostawca. Życzę szczęścia w hazardzie.

9 minut temu, freju napisał:

Dożywocie ktoś brał z tego linka ?

Z tym do prokuratora pewnie musisz 😉 

13 minut temu, freju napisał:

Dożywocie ktoś brał z tego linka ?

Ja czekam na swój rok, ale rok to nie wyrok 😉

To że sprzedawca zniknie to już chyba niema znaczenia tak skoro jest subskrypcja wykupiona ,czy mówicie o tym że qobuz może zniknąć , tudzież zakończyć działalność ?😉

21 minut temu, freju napisał:

To że sprzedawca zniknie to już chyba niema znaczenia tak skoro jest subskrypcja wykupiona ,czy mówicie o tym że qobuz może zniknąć , tudzież zakończyć działalność ?😉

Chyba, że Qobuz zacznie weryfikować subskrypcje ... i skasuje te uzyskane nielegalną drogą.

Swoją drogą ciekawe jak sprzedawca uzyskuje te subskrypcje od Qobuz ...

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

To że sprzedawca zniknie to już chyba niema znaczenia tak skoro jest subskrypcja wykupiona ,czy mówicie o tym że qobuz może zniknąć , tudzież zakończyć działalność ?

Subskrypcja jest wykupiona tylko u pośrednika, pośrednik znika. subskrybcja i pieniadze też:)
19 minut temu, tanielinie napisał:

Subskrypcja jest wykupiona tylko u pośrednika, pośrednik znika. subskrybcja i pieniadze też:)

Tego się obawiam ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

👌

6 minut temu, tanielinie napisał:

No właśnie i to jest konkretne info 👍,jeśli to jest pewne oczywiście ? dzięki 

Edytowane przez freju
  • Administratorzy
6 minut temu, tanielinie napisał:

klasyczne pranie pieniędzy. tak jak klucze Windowsa. Każdy się zastanawia i mówi, że to ze starych komputerów spisują sobie klucze ale to nie prawda jest. A okazuje się, że płacą krypto często kradzioną lub wyłudzoną i lub robią duże zamówienia na 500 kluczy jako lewa firma płacą pierwszą ratę i ślad zanika. Microsoft czasami coś robi z tego powodu a czasami nie. 

Uważajcie Panowie gdzie i co kupujecie w necie i gdzie podajecie kartę. 

Najlepiej robić limit na karcie lub nie podawać prawdziwej a taką wirtualną jednokrotnej płatności.

taki revolut itd pomaga w tych sprawach. Zawsze można tez wystąpić o zwrot. Polskie banki jeszcze nigdy nie zwróciły mi pieniędzy choć wina leżała po ich stronie. 

Wolałbym także nie widywać linków do lewych stron do zakupów nielegalnych licencji na forum.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

20 minut temu, freju napisał:

Działalności raczej nie. Obawiałbym się, żeby nie odkupił tego serwisu jakiś pacan z muzycznej rozrywki dla szczylów i spaprał to wprowadzając jakieś dziwaczne kodowanie, jak np. MQA w przypadku TIDAL. 

3 minuty temu, Espectro napisał:

klasyczne pranie pieniędzy. tak jak klucze Windowsa. Każdy się zastanawia i mówi, że to ze starych komputerów spisują sobie klucze ale to nie prawda jest. A okazuje się, że płacą krypto często kradzioną lub wyłudzoną i lub robią duże zamówienia na 500 kluczy jako lewa firma płacą pierwszą ratę i ślad zanika. Microsoft czasami coś robi z tego powodu a czasami nie. 

Uważajcie Panowie gdzie i co kupujecie w necie i gdzie podajecie kartę. 

Najlepiej robić limit na karcie lub nie podawać prawdziwej a taką wirtualną jednokrotnej płatności.

taki revolut itd pomaga w tych sprawach. Zawsze można tez wystąpić o zwrot. Polskie banki jeszcze nigdy nie zwróciły mi pieniędzy choć wina leżała po ich stronie. 

Myślisz że ten sprzedawca widzi twoje dane przy płatnośći paypal ?

• Administratorzy
Teraz, freju napisał:

Paypal aktualnie przekazuje wszystkie dane. I jest zwykłym bankiem niczym innym. 

Tak samo jak pieniądze które trafiają na paypala są widoczne dla służb 🙂 

3 minuty temu, tanielinie napisał:

Pocieszające jest to ze gość działa juz killka lat, ale to żadna gwarancja

Fakt ale czasami interes sie zwija po nabraniu zamówień i pieniędzy. 

W necie tak czy inaczej powinno się uważać. 

3 minuty temu, stereofiks napisał:

Działalności raczej nie. Obawiałbym się, żeby nie odkupił tego serwisu jakiś pacan z muzycznej rozrywki dla szczylów i spaprał to wprowadzając jakieś dziwaczne kodowanie, jak np. MQA w przypadku TIDAL. 

To tak jak dożywotnia gwarancja. Wiecie jak działa ? Zmiana nazwy firmy lub przeniesienie na innego właściciela firmy. W zapiskach regulaminu często tak jest że do czasu funkcjonowania firmy o aktualnym ustroju.

3 minuty temu, freju napisał:

Klucze windowsa sprzedane i używane w ten sposób tak działają.

Bo pc działa wtedy w organizacji. 

W qobuz jest pewnei inaczej ale to przykład.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Nie strasz bo wykupiłem dożywotkę Roon ;))) Ale tutaj to faktycznie tylko rok max dla świętego spokoju ,na marginesie  bo sorki nie czytałem całego wątku "wiemy już dlaczego qobuz nie udostępnia serwisu w PL?

Przepraszam. Używając słownictwa „szczyle”, nie miałem na myśli ani młodzież, ani miłośników disco, czy rap. Zwyczajnie, żeby z dobrego serwisu nie zrobili jakiegoś bubla, w który nie wiadomo co wstawiają i w jakim formacie. 

12 minut temu, freju napisał:

"wiemy już dlaczego qobuz nie udostępnia serwisu w PL?

Qobuz to niszowy serwis z około 200 000 użytkowników /Tidal: 5mln/. Nie stać ich, żeby inwestować w nowy rynek i ponosić koszty uruchomienia serwisu w zamian za kilkuset nowych użytkowników. Myślę, że jak Tidal uruchomi w niedługim czasie prawdziwy hires to Qobuz zniknie z rynku. 

Pozdrawiam

19 minut temu, PioZ napisał:

Qobuz to niszowy serwis z około 200 000 użytkowników /Tidal: 5mln/. Nie stać ich, żeby inwestować w nowy rynek i ponosić koszty uruchomienia serwisu w zamian za kilkuset nowych użytkowników. Myślę, że jak Tidal uruchomi w niedługim czasie prawdziwy hires to Qobuz zniknie z rynku. 

Pozdrawiam

200k to Twoje szacunki czy możesz podać źródło danych z '22r ?

Edytowane przez Zbi_Rek
  • Pokaż nowe odpowiedzi