Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie Kolumny i Ampli do KD na otwartym salonie 30m2+15m2 ?

Aligator85

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie

Mam zamiar zakupic na start 2x front( max 8tys pln) + ampli(max 6tys pln) glownie do KD ale tez muzyki(kompromis)

Co polecacie zeby przesluchac w tym budzecie???

pomieszczenie to ok 30m2 salon otwarty + kuchnia ok 15m2

60% KD ,30% Muzyka(Klubowa,Latino,Reagge oraz Pop itp) i 10% PS4

moje propozycje to

KEF Q 950

Klipsch RP-280F ew RP 260F

Monitor Audio Silver 500

a Ampli to:

Onkyo

Denon

Yamaha

Marantz

Czekam na Wasze propozycje gdyz posiadacie duuuuuuzo wieksza wiedze niz ja w tym temacie KD i Stereo. Bardzo Wam dziekuje za pomoc ;)

Jeśli sprzęt ma być nowy to proponuje ampli YAMAHA RX-A1070 (sprawdzi się w kinie jak i w stereo , ma wyjście PRE-OUT gdybyś w przyszłości chciał zbudować bardziej bezkompromisowy system)

https://www.tophifi.pl/kino-domowe/amplitunery-av/yamaha-musiccast-rx-a1070.html

Co do kolumn to wybór zależy od preferencji brzmieniowych. Myślę ,że warto się wybrać do salonów na odsłuchy ,żeby porównać dostępną ofertę. Będziesz mógł stwierdzić czego od dźwięku oczekujesz.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Dzień dobry.

Zacznę od elektroniki. Tak naprawdę to w podanym budżecie masz kilka bardzo ciekawych urządzeń do wyboru, każda propozycja jest ciekawa, ale także inna.

Zaczynając od oferty Denon masz bardzo dobry amplituner AVR-X4400H (https://www.q21.pl/denon-avr-x4400h.html). Pełne wyposażenie, firmowy system Heos oraz brzmienie raczej ciepłe, miękki, bardzo plastyczne, dociążone. Do tego amplitunera warto dobrać kolumny jasne, szybkie, dynamiczne, swobodnie grające. Od Onkyo masz model TX-RZ820 (https://www.q21.pl/onkyo-tx-rz820.html). Jest znacznie taniej, a tak naprawdę nie gorzej. W tym przypadku możesz liczyć na szybki, dokładny, mocny dźwięk, który świetnie sprawdzi się tak w kinie, jak i muzyce. Przedstawicielem Yamahy będzie RX-A1070 (https://www.q21.pl/yamaha-rx-a1070.html). To równie bogato wyposażone urządzenie, bardzo mocne i dobre brzmieniowo. Sam charakter brzmienia można określić jako dynamiczny, bardzo energetyczny, muzykalny, ale także trochę efekciarski. Yamaha najlepiej poza kinem domowym sprawdza się w szybszych gatunkach muzycznych. Wynika to z bardziej podbitych skrajów pasma. Na koniec zostawiłem urządzenie od Marantz. Model SR6012 (https://www.q21.pl/marantz-sr-6012.html) jest wyposażony podobnie jak Denon w system Heos. To najlepszy pod względem stereo amplituner z podanych powyżej. Możemy liczyć na dużą moc, szybkość, swobodę granie, ale to wszystko w połączeniu z bardzo dobrą plastycznością dźwięku, spójnością, wypełnieniem i wyjątkowo przyjemnym ociepleniem średnicy. To najbardziej grający jak dobry wzmacniacz hi-fi amplituner z listy.

Z mojej strony dorzuciłbym jeszcze dwa amplitunery. Pierwszym jest NAD T758 v3 (https://www.q21.pl/nad-t758-v3.html), drugim Anthem MRX-520 (https://www.q21.pl/anthem-mrx-520.html). NAD to jeszcze lepsze stereo przy zachowaniu oczywiście świetnego, efektywnego kina domowego. Anthem to niesamowita moc, dynamika, szybkość. Dodatkowo bezkonkurencyjny system kalibracji akustyki pomieszczenia.

Wybór kolumn natomiast zależy po pierwsze od wyboru elektroniki, po drugie od Twoich preferencji. Każda z podanych przez Ciebie konstrukcji sprawdzi się w takim systemie bardzo dobrze, natomiast różnice brzmieniowo są ogromne. Klipsch RP-280F (https://www.q21.pl/klipsch-rp-280f.html) to jasny, szczegółowy i bardzo dynamiczny dźwięk. To koncertowy charakter z wyraźnie wyeksponowanymi skrajami pasma. Przy wyborze tych kolumn musimy dobierać amplituner o raczej spokojniejszej naturze (np. Denon). Monitor Audio Silver 500 (https://www.q21.pl/monitor-audio-silver-500.html) to duża swoboda, czystość dźwięku połączona z dobrym, mocnym basem. Kef Q950 (https://www.q21.pl/kef-q950.html) to już znacznie spokojniejszy charakter. Kolumny stawiają na plastyczność, wypełnienie, gęstość, świetną trójwymiarowość dźwięku. Oczywiście to także dużo szczegółów i wyraźny, mocny i nisko schodzący bas, jednak podany w raczej spokojnej formie.

Z mojej strony do listy odsłuchowej dorzuciłbym na pewno Tannoy Revolution XT 8F (https://www.q21.pl/tannoy-revolution-xt-8f.html). To także raczej spokojniejsze brzmienie, ale z jaśniej grającym amplitunerem efekt końcowy jest bardzo dobry. Świetną opcją może także być duński Audiovector QR3 (https://www.q21.pl/audiovector-qr3.html). Pomimo że kolumny te są niezbyt ogromne, oferują niesamowitą energię, dynamikę. Koniecznie trzeba posłuchać Dynaudio Emit M30 (https://www.q21.pl/dynaudio-emit-m30.html). To świetny bas, gęstość, muzykalność. Jedynie przy tych kolumnach musimy pamiętać o dobrej wydajności amplitunera.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji. W naszym salonie masz dziesiątki urządzeń i kolumn, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Panowie jest wielki problem bo nie ma mnie w PL mieszkam poza granicami kraju i jestem b.rzadko w PL

Mam jeszcze pytanie abyscie doradzili mi jakie Kolumny najlepiej sie zgrywaja z jakim Ampli ???

Ogromnym problemem jest to ze nigdzie w promieniu 100km nie ma Klipsch do odsluchu tylko na konkretne zamowienie i musze je pozniej kupic oczywiscie.

bylem jakis czas na odsluchu Opticonow 6 i 8 i niestety brakowalo mi basu ale reszta byla ok

zas Audiovector dla mnie ma za mocno taki jakby elektroniczny dzwiek no i za male tak sadze

Najbardziej pasowaly mi Rubicony 8 z Musical Fidelity m6i bo nawet rubiconowi 6 cos jakby brakowalo,8ki byly duzo lepsze ale niestety za malo kasy zebym mogl sobie pozwolic na takie kolumny jak Rubicon 8+Musical Fidelity m6i a chcialbym osiagnac taki efekt w duzo mniejszym nakladzie pieniedzy

bardzo dziekuje za podpowiedzi,napewno poprosze jezeli tylko bedzie taka mozliwosc zeby odsluchac te zestawy stereo

prosze o wiecej propozycji jezeli takowe macie

pozdrawiam

Dzis dzwonilem zeby sie umowic na odsluch i jak rozmiawialem ze sprzedawca to polecil mi bardziej KEF Q950 + jakis Marantz ale juz nie podal modelu,stwierdzil ze wg niego to bedzie lepszy wybor niz np Klipsch Rp-280F + Denon AVR-X4400h

Raczej jestem zwolennikiem raczej mocnego grania i duza moca jezeli takie cos posiadam do Techno Trance Dubstep Trap i czesciowo rowniez Latino ,Pop i jakies kawalki lat 80,90

w samochodzie posiadam zestaw bodajże 13 glosnikow od Mark Levinson i czesto lubie podkrecic bas oraz glosnosc powyzej polowy mocy

myslalem nad owym Denonem oraz

Marantz w podobnej cenie to : SR 6012,SR 7011,

Yamaha RX-A1070 ale boje sie ze np z Klipsch bedzie za ostro grala skrajami pasma

Onkyo TX-RZ820 ewentualnie TX-RZ1100, TX-NR1010

Boje sie troche zakupu np tych Klipsch bez odsluchu bo moze byc gruba wtopa po uszy

recenzje oraz to co jest na YT oraz w internecie kusi mocno zeby sie zdecydowac

Ale moze cos jednak innego co gra w b.dobrej jakosci w KD jak i w Stereo z Integra

interesuje mnie zeby Ampli posiadal Atmos a najlepiej juz Auro 3D poniewaz w pozniejszym czasie planuje robudowe KD oraz moze jezeli sie nie uda z Ampli sluchac stereo to zakup Integry jakiejs lub pre i koncowki lub 2x mono

...Yamaha + Klipsch = Masochizm....

A co Kolego proponujesz najlepiej w tym budzecie,jaki zestaw zeby mial tzw Kopa ale tez jakosciowo bylo fajnie ?jaki zestaw ??mam zamiar zrobic 5.1 oraz korzystac z Frontow do integry pod stereo

bardziej bym sie sklonil do Klipsch + Denon X4400h lub Marantz

czytalem tez na necie ze super Klipsch sie zgrywa z Onkyo

Chcesz nagłośnić salon 30 M2 i kuchnię 15 M2 ? Jakie pole jest do dyspozycji przy odsłuchu KD ?

Głośniki będą stały w 4 rogach pomieszczenia ? Czy klatkę schodową (korytarz ) także chcesz nagłośnić ?

Chcesz nagłośnić salon 30 M2 i kuchnię 15 M2 ? Jakie pole jest do dyspozycji przy odsłuchu KD ?

Głośniki będą stały w 4 rogach pomieszczenia ? Czy klatkę schodową (korytarz ) także chcesz nagłośnić ?

Witaj Kolego, chcialbym naglosnic salon i KD(kolumny) rozmieszczone tylko w Salonie ale przy stereo chyba ma sie to ciut inaczej bo to otwarta przestrzen a wiec mysle ze kolumny musza byc mocniejsze tak mi sie wydaje,a tak generalnie to lubie MOC i super gdyby szlo to w parze z jakoscia rowniez

Do Dyspozycji KD mamy salon ok 30m2, glosniki beda rozstawione po rogach i scianach wokolo salonu mniej wiecej taki mam plan na ustawienie ale na poczatek planuje zakup Ampli i 2x Fronty a za dwa miesiace zakup centrala i pozniej rowniez surround w niedlugim czasie i w efekcie bede chcial zrobic z tego 5.1.2 lub 5.2.2 lub 7.1.4 lub 7.2.4

oraz zakupic jakas dobra Integre lub preamp i koncowke lub tez same 2x mono koncowke pod ampli typowo juz pod Stereo

A co Kolego proponujesz najlepiej w tym budzecie,jaki zestaw zeby mial tzw Kopa ale tez jakosciowo bylo fajnie ?jaki zestaw ??mam zamiar zrobic 5.1 oraz korzystac z Frontow do integry pod stereo

bardziej bym sie sklonil do Klipsch + Denon X4400h lub Marantz

czytalem tez na necie ze super Klipsch sie zgrywa z Onkyo

....nie mogę Ci doradzać dokładnie co jest lepsze... ale wiem że Yamaha i Klipsch to krew z uszu..tak było w moim przypadku i kilku moich znajomych... ja mam set Klipsch podpięty pod Denona 4520 i dla mnie w KD jest extra...w stereo też fajnie... ale każdy ma inne ucho... z Onkyo podobno Klipsch też fajnie się zgrywa....ja lubię granie skrajami pasma, ale bez przesady, więc dlatego wybrałem Klipsch, są to kolumny ostre a Denon je "troszkę" temperuje...ale nie każdemu to pasuje...jest wiele preferencji...

....nie mogę Ci doradzać dokładnie co jest lepsze... ale wiem że Yamaha i Klipsch to krew z uszu..tak było w moim przypadku i kilku moich znajomych... ja mam set Klipsch podpięty pod Denona 4520 i dla mnie w KD jest extra...w stereo też fajnie... ale każdy ma inne ucho... z Onkyo podobno Klipsch też fajnie się zgrywa....ja lubię granie skrajami pasma, ale bez przesady, więc dlatego wybrałem Klipsch, są to kolumny ostre a Denon je "troszkę" temperuje...ale nie każdemu to pasuje...jest wiele preferencji...

no wlasnie wiem ze Klipsch graja skrajami pasma a szczegolnie gora jest podobno ostra tak wielu twierdz ale mnie tez to w miare pasuje bo bylem na odsluchu Rubicon 8 i one tez maja ostrzejsza jakby gore,wiem ze to inny poziom kolumn ale chodzi mi o sposob grania gory.

obejrzalem chyba wszystkie filmiki na Youtube z kolumnami Klipsch typu RP-280F i 260F i 90% jest podlaczone do Onkyo,Denon czy Marantz wlasnie po to zeby je utemperowac troche

a mozesz mi napisac jaki masz ten set Klipsch ????i jakiego masz suba??? bo ja myslalem zeby kupic tego 115sw a nawet moze i 2szt

jakiej muzyki glownie sluchasz ?? jezeli moge wiedziec ??

Klipsz mnie bardzo interesuje bo nie chce tez wydac na kolumny 20tys pln i wiecej,troche szkoda ze nie sa 3-drozne

Ja i tak jak cos to bede uzywal glownie tego sprzetu weekendowo poniewaz w tygodniu brak czasu,praca praca i jeszcze raz praca

no wlasnie wiem ze Klipsch graja skrajami pasma a szczegolnie gora jest podobno ostra tak wielu twierdz ale mnie tez to w miare pasuje bo bylem na odsluchu Rubicon 8 i one tez maja ostrzejsza jakby gore,wiem ze to inny poziom kolumn ale chodzi mi o sposob grania gory.

obejrzalem chyba wszystkie filmiki na Youtube z kolumnami Klipsch typu RP-280F i 260F i 90% jest podlaczone do Onkyo,Denon czy Marantz wlasnie po to zeby je utemperowac troche

a mozesz mi napisac jaki masz ten set Klipsch ????i jakiego masz suba??? bo ja myslalem zeby kupic tego 115sw a nawet moze i 2szt

jakiej muzyki glownie sluchasz ?? jezeli moge wiedziec ??

Klipsz mnie bardzo interesuje bo nie chce tez wydac na kolumny 20tys pln i wiecej,troche szkoda ze nie sa 3-drozne

Ja i tak jak cos to bede uzywal glownie tego sprzetu weekendowo poniewaz w tygodniu brak czasu,praca praca i jeszcze raz praca

...kliknij w mojego avatara...tam wszystko jest w moim profilu... :)

Za łagodne. Mimo że mają mocne uderzenie. Ale przy tym wymagają bardzo mocnego wzmacniacza.

Moim zdaniem jeśli musisz wybrać w ciemno to szedł bym w kierunku Klipsch RP280 do elektroniki MArantz SR2012 lub Onkyo 820. Wiem że masz na budżet więcej. Ale zastosował bym to rozwiązanie + zewnętrzny wzmacniacz. Wówczas system jest bezkompromisowy. Masz moc i barwę dźwięku wzmacniacza na fron a zasilacz z amplitunera jest w stanie lepiej wysterować resztę kolumn.

Jeśli nie to rozwiązanie to Monitor Audio Silver 500 ale w tym przypadku z Denonen x3400 lub 4400 oraz wspomniany Marantz 5012 + także wzmak lub końcówka mocy.

Piotrek

Za łagodne. Mimo że mają mocne uderzenie. Ale przy tym wymagają bardzo mocnego wzmacniacza.

Moim zdaniem jeśli musisz wybrać w ciemno to szedł bym w kierunku Klipsch RP280 do elektroniki MArantz SR2012 lub Onkyo 820. Wiem że masz na budżet więcej. Ale zastosował bym to rozwiązanie + zewnętrzny wzmacniacz. Wówczas system jest bezkompromisowy. Masz moc i barwę dźwięku wzmacniacza na fron a zasilacz z amplitunera jest w stanie lepiej wysterować resztę kolumn.

Jeśli nie to rozwiązanie to Monitor Audio Silver 500 ale w tym przypadku z Denonen x3400 lub 4400 oraz wspomniany Marantz 5012 + także wzmak lub końcówka mocy.

Piotrek

Czesc

Niestety musze wybrac w ciemno gdzyz mam malo czasu na odsluchy a Klipscha nigdzie nie moge odsluchac w poblizu

niemoge nigdzie znalezc tego modelu Marantz sr 2012?? istnieje ??

Myslalem jak juz zeby zakupic Marantz 5012 lub 6012

i czy to do Klipsch rp-280f czy tez do Kef Q950

bo jak pisza koledzy wyzej najlepszy jakosciowo jezeli tez chodzi o stereo bedzie MArantz

mozecie mi napisac czym sie roznia procz Mocy 280ki od 260 z Klipsch ???

Piotrek

Piotrek a co proponujesz pod Ampli Marantz SR 6012 pod stereo ???? jaka INtegre czy tez koncowke mocy lub 2x mono ?????

Dzień dobry.

Zacznę od elektroniki. Tak naprawdę to w podanym budżecie masz kilka bardzo ciekawych urządzeń do wyboru, każda propozycja jest ciekawa, ale także inna.

Zaczynając od oferty Denon masz bardzo dobry amplituner AVR-X4400H (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Pełne wyposażenie, firmowy system Heos oraz brzmienie raczej ciepłe, miękki, bardzo plastyczne, dociążone. Do tego amplitunera warto dobrać kolumny jasne, szybkie, dynamiczne, swobodnie grające. Od Onkyo masz model TX-RZ820 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Jest znacznie taniej, a tak naprawdę nie gorzej. W tym przypadku możesz liczyć na szybki, dokładny, mocny dźwięk, który świetnie sprawdzi się tak w kinie, jak i muzyce. Przedstawicielem Yamahy będzie RX-A1070 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). To równie bogato wyposażone urządzenie, bardzo mocne i dobre brzmieniowo. Sam charakter brzmienia można określić jako dynamiczny, bardzo energetyczny, muzykalny, ale także trochę efekciarski. Yamaha najlepiej poza kinem domowym sprawdza się w szybszych gatunkach muzycznych. Wynika to z bardziej podbitych skrajów pasma. Na koniec zostawiłem urządzenie od Marantz. Model SR6012 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) jest wyposażony podobnie jak Denon w system Heos. To najlepszy pod względem stereo amplituner z podanych powyżej. Możemy liczyć na dużą moc, szybkość, swobodę granie, ale to wszystko w połączeniu z bardzo dobrą plastycznością dźwięku, spójnością, wypełnieniem i wyjątkowo przyjemnym ociepleniem średnicy. To najbardziej grający jak dobry wzmacniacz hi-fi amplituner z listy.

Z mojej strony dorzuciłbym jeszcze dwa amplitunery. Pierwszym jest NAD T758 v3 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), drugim Anthem MRX-520 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). NAD to jeszcze lepsze stereo przy zachowaniu oczywiście świetnego, efektywnego kina domowego. Anthem to niesamowita moc, dynamika, szybkość. Dodatkowo bezkonkurencyjny system kalibracji akustyki pomieszczenia.

Wybór kolumn natomiast zależy po pierwsze od wyboru elektroniki, po drugie od Twoich preferencji. Każda z podanych przez Ciebie konstrukcji sprawdzi się w takim systemie bardzo dobrze, natomiast różnice brzmieniowo są ogromne. Klipsch RP-280F (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) to jasny, szczegółowy i bardzo dynamiczny dźwięk. To koncertowy charakter z wyraźnie wyeksponowanymi skrajami pasma. Przy wyborze tych kolumn musimy dobierać amplituner o raczej spokojniejszej naturze (np. Denon). Monitor Audio Silver 500 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) to duża swoboda, czystość dźwięku połączona z dobrym, mocnym basem. Kef Q950 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) to już znacznie spokojniejszy charakter. Kolumny stawiają na plastyczność, wypełnienie, gęstość, świetną trójwymiarowość dźwięku. Oczywiście to także dużo szczegółów i wyraźny, mocny i nisko schodzący bas, jednak podany w raczej spokojnej formie.

Z mojej strony do listy odsłuchowej dorzuciłbym na pewno Tannoy Revolution XT 8F (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). To także raczej spokojniejsze brzmienie, ale z jaśniej grającym amplitunerem efekt końcowy jest bardzo dobry. Świetną opcją może także być duński Audiovector QR3 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Pomimo że kolumny te są niezbyt ogromne, oferują niesamowitą energię, dynamikę. Koniecznie trzeba posłuchać Dynaudio Emit M30 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). To świetny bas, gęstość, muzykalność. Jedynie przy tych kolumnach musimy pamiętać o dobrej wydajności amplitunera.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji. W naszym salonie masz dziesiątki urządzeń i kolumn, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać.

Czesc

Rozwazam pomiedzy KLipsch rp-280f a Kef Q950 nowosc, a do tego ampli Marantz SR 6012 lub moze bedzie cos lepszego jezeli kupie przedwzmacniacz AV i Wzmacniacz AV niz Amplituner ??? tylko ze to bedzie juz pewnie duzo drozsze??

jestescie z Pabianic ????bo ja ogolnie z Lodzi lecz nie mieszkam juz w PL

...kliknij w mojego avatara...tam wszystko jest w moim profilu... :)

Widze ze mozesz chyba najwiecej mi powiedziec na temat Klipsch

podpowiedz co sadzisz o takim pakiecie

Marantz SR 6012 lub Denon AVR-X4400H

Rp-280f

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mozecie mi napisac czym sie roznia procz Mocy 280ki od 260 z Klipsch ???

Piotrek a co proponujesz pod Ampli Marantz SR 6012 pod stereo ???? jaka INtegre czy tez koncowke mocy lub 2x mono ?????

Czesc

Rozwazam pomiedzy KLipsch rp-280f a Kef Q950 nowosc, a do tego ampli Marantz SR 6012 lub moze bedzie cos lepszego jezeli kupie przedwzmacniacz AV i Wzmacniacz AV niz Amplituner ??? tylko ze to bedzie juz pewnie duzo drozsze??

jestescie z Pabianic ????bo ja ogolnie z Lodzi lecz nie mieszkam juz w PL

Widze ze mozesz chyba najwiecej mi powiedziec na temat Klipsch

podpowiedz co sadzisz o takim pakiecie

Marantz SR 6012 lub Denon AVR-X4400H

Rp-280f

Mogę Ci tylko napisać i powtórzyć wcześniejszy mój post...jestem mega zadowolony z KD i zadowolony ze stereo tylko że mój ampli to "troszkę" inna liga niż Denon 4400..i nie wiem jak Klipsche w stereo z 4400 zagrają...

Mogę Ci tylko napisać i powtórzyć wcześniejszy mój post...jestem mega zadowolony z KD i zadowolony ze stereo tylko że mój ampli to "troszkę" inna liga niż Denon 4400..i nie wiem jak Klipsche w stereo z 4400 zagrają...

sorry zze tak marudze

inna liga masz na mysli ze twoj to wyzszy model ??? czo moze jednak cos innego ???

sorry zze tak marudze

inna liga masz na mysli ze twoj to wyzszy model ??? czo moze jednak cos innego ???

...no właśnie ten mój to flagowy model z 2013 roku...dzisiejszy jego odpowiednik to 7200... 4400 to trzy modele niżej... i dlatego nie wiem jak będzie w stereo z tym 4400...bo jednak to inna konstrukcja....

...no właśnie ten mój to flagowy model z 2013 roku...dzisiejszy jego odpowiednik to 7200... 4400 to trzy modele niżej... i dlatego nie wiem jak będzie w stereo z tym 4400...bo jednak to inna konstrukcja....

a moze wiesz skoro w tym siedzisz jakim flagowcem byl w zeszlym roku i 2 lata temu ??? ktory to model ??

oraz jakie modele byly flagowcami z marantz z ostatnich 3 lat ???

chcialbym wybrac flagowca ale takiego na ktorego wyrobie z gotowka

dzieki za wszelkie info

widze ze ten Twoj Denon 4520 trzyma dobrze cene ok 6 tys to jest max ile mam na ampli a najlepiej gdyby sie udal;o jakiegos flagowca z ostatnich lat

Flagowce Marantz to sr7010 i 7011 ....jeśli dobrze pamiętam. .. ;)

Na używanego flagowca marantz spokojnie Ci starczy... ;)

a dlaczego akurat wybrales Denona ??? ze wzgl na budzet czy robiles odsluchy i bardziej przypadl Ci do gustu muzycznie ??

a dlaczego akurat wybrales Denona ??? ze wzgl na budzet czy robiles odsluchy i bardziej przypadl Ci do gustu muzycznie ??

Szczerze... ;)

.... mój znajomy mi go sprzedał i dla mnie to była okazja bo sam go z nim kupowałem 3 lata wcześniej wiec stan sklepowy....ale wcześniej kilka razy słuchałem jak gra... do kina dla mnie super...

Pomyślałbym o odpowiedniej adaptacji akustycznej. I , to już teraz na poziomie przygotowań do finalizacji .

Jeżeli lubisz "moc" , może być tylko dudnienie . I nic nie pomoże, czy wydasz 20, czy 30k na sprzęt , jak akustyka pomieszczenia jest do bani .

Trzymam kciuki :) I , nie zapomnij o fotach :)

Tez mialem podobne dylematy ale poszedlem w Heco (dzisiaj moze poszedlbym wlasnie w klipsche 280)

A wiec tak.

Z amitunerow jak chcesz najtaniej ale flagowca ze wszystkimi bajerami atmosy 7.2.4, auro, dtsx, pre-out to polecam Marantza 7010. Jak dla mnie stosunek cena/jakosc/bajery na dzien dzisiejszy najlepszy. Bym sie nie cackal i kupil nawet uzywke z niemiec z wykupionym auro.

(Brakuje w nim tylko Heosa ale nie wiem czy bedziesz uzywal)

Do tego kupilem wzmacniacz Denon 1500ae, zawsze potem mozna zrobic podmianke na nowszy 1510/1520 lub skoczyc na polke wyzej jak trafi sie okazja denon 2010ae / 2020ae.

Glosniki, ja zainwestowalem w Heco Music Style 1000, kawal glosnka, byly latwo dostepne (teraz weszla nowa seria), do tego surroundy i centrale duzy wybor (rozne serie) i cenowo tez to super wychodzilo.

Denon AVR-X6300H lub 4400H + Monitor Audio Silver10 lub Heco Music Style 900. Z czasem możesz wprowadzić modyfikacje i fronty podpiąć pod pma-1520ae. W kd wzmacniacz może pracować jako końcówka mocy.

Sam miałem Denona i MA Silver i polecam to połączenie.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Denon AVR-X6300H lub 4400H + Monitor Audio Silver10 lub Heco Music Style 900. Z czasem możesz wprowadzić modyfikacje i fronty podpiąć pod pma-1520ae. W kd wzmacniacz może pracować jako końcówka mocy.

Sam miałem Denona i MA Silver i polecam to połączenie.

masz na mysli MA Rx10????

masz na mysli MA Rx10????

Nie czemu RX?

Monitor Audio Silver10 mam na myśli.

Ja takowe sam mam w domu i polecam.

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Koledzy bardzo dziekuje za podpowiedzi, na sobote mam termin odsluchu i zobaczymy co mi przypadnie do gustu, podejrzewam ze na tej sobocie odsluchy sie nie skoncza tylko bede szukal dalej i dalej i dalej

milego dnia

gdyby wpadl Wam jakis pomysl jeszcze do glowy to piszcie , dzieki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.