Skocz do zawartości
IGNORED

stx electrino 150c

marcinoss26

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych forumowiczów

Chce zbudować raczej budżetowy system kina domowego 5.0 lub 5.1.

Co sądzicie o kolumnie centralnej stx electrino 150c biorę go pod uwagę dlatego że jako chyba jedyny zmieści się w jedną z półek w szafce rtv.

Jeśli chodzi o fronty to myślę o Magnat quantum 673 domyślam sie że cały zestaw powinien być jednego producenta i serii ale centralny Magnata jest za duży.

Dodam iż wyleczyłem się z urządzeń typu soundbar i satelitek + subwoofer chociaż ponoć kef kht to dobry zestaw ale cena nowego przewyższa mój budżet.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/137254-stx-electrino-150c/
Witam Szanownych forumowiczów

Chce zbudować raczej budżetowy system kina domowego 5.0 lub 5.1.

Co sądzicie o kolumnie centralnej stx electrino 150c biorę go pod uwagę dlatego że jako chyba jedyny zmieści się w jedną z półek w szafce rtv.

Jeśli chodzi o fronty to myślę o Magnat quantum 673 domyślam sie że cały zestaw powinien być jednego producenta i serii ale centralny Magnata jest za duży.

Dodam iż wyleczyłem się z urządzeń typu soundbar i satelitek + subwoofer chociaż ponoć kef kht to dobry zestaw ale cena nowego przewyższa mój budżet.

Pozdrawiam

Sam sobie odpowiedziales. Zestaw powinien byc tej samej marki. Moze byc ewentualnie z innej serii. Powiedzmy wyzsza lub nizsza polka od docelowych jesli masz problemy z rozmiarem.

Choc wiadomo zrobisz jak chcesz.

A 2 sprawa to nie podales budzetu, metrazu na kino, z czym to bedzie grac czyli takie podstawowe kwestie.

Preamp: Marantz SR7010. Power Amp: Onkyo M-5000R, Onkyo PA-MC5500. Bluray: Oppo UDP-205, PS3 Glosniki: Tannoy Precision 6.4 - front,Tannoy Precision 6C - central, Tannoy Revolution DC6T - sorround, Tannoy Revolution DC6 - front high Tannoy Revolution DC4 -sorround high. Subwoofery: 2x Tannoy Revolution R-SUB15. TV: Sony KD-65XD8599. Projektor: Póki co brak, Dekoder: NC+

Witam

Pomieszczenie to 22 mkw będzie to grało z Denonem avr 1910.

Budżet nie jest określony ale raczej na same kolumny nie więcej niż 2500zl Wolalbym aby to byly kolumny podstawkowe gdyby nie gabaryty centralnego to na 90% kupilbym Magnaty z serii 670 oczywiście biorę pod uwagę używane. Zestaw ma służyć do oglądania filmów i koncertów.

Mam cały komplet Electrino 150, który służy jedynie do KD. Niedawno sam zakładałem temat o różnych układach kolumn z KD. Po własnych przemyśleniach i doświadczeniach:

1` cały front bezwzględnie musi być jednego producenta

2` najlepiej jak wszystkie kolumny są tego samego producenta /jednolitość barwy/ - względnie podobny przedział cenowy / jakości kolumn między efektowymi a całym frontem.

Sytuacja gdy kolumna centralna jest innego producenta niż kolumny frontowe to najgorsza rzecz z możliwych, chyba że na ślepo szuka się podobieństw w barwie albo ma się słoniowate ucho.

Zważ na to, że u Ciebie to jest jeszcze bardziej istotne, bo zamierzasz słuchać na tym zestawie muzyki /wprawdzie piszesz o koncertach, ale o ile filmy - powiedzmy - "na więcej wybaczają", o tyle muzyka nawet w systemie wielokanałowym już nie za bardzo.

Wracając do samej Electrino 150c. Ja z całego tego zestawu jestem tak średnio zadowolony. Tzn. jest fantastyczny pod względem ceny, jednak o ile kolumny podłogowe 150 mogłyby nawet kosztować ciut więcej (i wyglądają i przede wszystkim grają bardzo neutralnie, spokojnie, nie żadne "łupu-cupu" o tyle zarówno efektowe 150e jak i interesująca Cię kolumna centralna trochę nie rzuca na kolana. Ważne jest by ampli był mocy. Z drugiej strony kolumna jest tania. Zależy czego się oczekuje - jeśli ma to być budżetowe KD to napewno zestaw Electrino można polecić, nie jest to konstrukcja standardu "marketowego" i całość brzmi przyjemnie a przy mocnym ampli (u mnie onkyo 7x 165 W) potrafi zrobić wrażenie na widzach. Z drugiej strony, nie jest to żadne kino Hi-Fi czy kolumny grające "10x lepiej w stosunku do swojej ceny" - jakie bzdury można czasem wyczytać na forach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

..."160 W/Ch at 6 Ω, 1 kHz, 1 Channel Driven, IEC"

... z tego linka co podałeś... .... 160w dla jednego wysterowanego kanału przy 6 om......... i to wciąż dane na papierze, ciekawe ile by wyszło w prawdziwym tescie, bo zazwyczaj producenci na papier wrzucaja dane z kosmosu..

Stx electrino to kolumny 8 omowe wiec automatycznie moc dla jednego kanału spada, wiec niech to będzie 1x120w przy 8om... a to wciaż jeden kanał a gdzie pozostałe 6...?

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

jakby ktos chcial je taniej to teraz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.