Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  249 członków

Cyrus Klub
IGNORED

Cyrus Klub

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Nikonman napisał:

U mnie bez zmian.

IMG_5865.jpg

Możesz zdradzić jakimi kablami zasilającymi to wszystko podpiąłeś ?

Edytowane przez Luk77
2 godziny temu, Nikonman napisał:

Mieszkam w bloku. Do Gigawata dałem 8x Melodika Gunmetal 1,5m.Myślę,że to wystarczy.

image0.jpg

Zapytałem gdyż przy tylu klockach to niezła sumka się robi za kable. Porównywałeś może do tych standardowych z pudełka ze sprzętem ?

Na początku gralem na standardowych,ale też na samym X-power.Po dodaniu drugiego X-powera dużo sie zmienilo w rozdzielczosci dzwieku i podstawy basowej,oraz stereo.A zmiana na inne zasilajace kable nie wiem czy cos zmienila.Na granicy percepcji.Wszystkie kable to koszt ok 10% systemu.

Bardzo fajne są te nowe klocki z serii 40. Widać ten sznyt w dizajnie, ale i wyraźny powiew świeżości. Ciekawe, jak to gra, i jak będzie pozycjonowane względem serii XR. Zapewne do posłuchania na Audio Show 🤔

12 minut temu, zildjian napisał:

I9 xr za 8999,-

A Roksan wypuszcza Caspian Seria 4G, 2 x 100w/2 x 200w 

£4000 czyli ok 20000...

Dwie wersje Caspiana. Cyrus nie będzie miał łatwo, musi konkurować z bardzo udaną Regą Aethos a teraz nowy Caspian.

Caspian Streaming Amplifier kosztuje 4000 funtów / 5000 dolarów / 4500 euro, natomiast Caspian Integrated Amplifier kosztuje 3000 funtów / 3750 dolarów / 3500 euro. Oba są dostępne w wykończeniu srebrnym lub czarnym.

A i tylko patrzeć jak Naim odświeży XS3 i SN3 no ale ten producent odjedzie wszystkim cenowo. Jak przystało na Naima 🙂

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

W dniu 3.10.2024 o 11:46, zildjian napisał:

Chore ceny....

Chore ceny...w cenie nowego wzmaga Cyrusa mam, co prawda używane ale... Cdi +Psx-R,  Pre2Dac+ Psx-R,  2x Mono X, Bluesound Node,  głośniki + standy,  wszystkie kable, listwę zasilającą, telewizor, + nową lodówkę i kuchenkę. 

A tu sam wznak - bez zasilacza, które są wg mnie niezbędne. No ale co kto woli / lubi; robić ze swoimi banknotami.

Wczoraj z Kolegą staraliśmy się rozwikłać co siedzi w środku nowych Cyrusów. Nie ma zdjęć bebechów.

Taki Roksan od razu pokazał środek nowego Caspiana i widzimy tam trafo 650VA i bardzo solidną filtrację. 15kg wycenionego na 15kzł pieca. Nie wygląda to źle. Cały czas mowa o wyglądzie a nie o tym co najważniejsze czyli brzmieniu.

Do tego z tyłu nowych urządzeń Cyrusa nie ma informacji, gdzie są produkowane. Absolutnie nie neguję, że nadal w Anglii ale wcześniej Cyrus bardzo się tym faktem chwalił a teraz cisza.

11 minut temu, Tycobb79 napisał:

Byłem pod tym adresem. Serwis już tam nie istnieje. I nikt nie wie gdzie ew się przeniósł. Zlikwidowal się z dnia na dzień. 

Nie wiedziałem. Szkoda

2 godziny temu, Adam 38 napisał:

Nie ma zdjęć bebechów

Pytanie czy poszli w jakość, czy w wygląd. Ale przyznaje ze nie moja bajka zupełnie. Jak XRy mi sie podobają,  tak z wyglądu 8.2 był dla mnie idealny z tym frontem radia samochodowego z lat 90 tych... 🤩

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Możesz tutaj podpytać . Na miejscu nie naprawiają ale ponoć mają kontakt do dobrych fachowców. Właściciel bardzo miły i pomocny.

Hi-fi market. Audio komis

Piotrkowska 204, 90-369 Łódź

Telefon: 42 636 66 12

1 minutę temu, marcinmarcin napisał:

Pytanie czy poszli w jakość,

Cyrus zawsze trzyma poziom, jeżeli chodzi o brzmienie. Mając tak silną konkurencję nie mogą sobie pozwolić tylko na wygląd. Nikt nie może. Zwłaszcza w cenie 20 kzł.

Jak rozmawiałem ze sprzedawcami z salonów zawsze padał jeden zarzut wobec Cyrusa, cyt.: "no weź pan sprzedaj taki wygląd".

Teraz w końcu są fajnie wyglądające Cyruski. Wcześniej przywołany nowy Caspian dla mnie jest nieatrakcyjny ocznie. I jak zachowali charakter brzmienia starego Caspiana M2 to będzie to zagotowany ciepłem, duszny ślimak bez dynamiki, sprężystości, ataku i rozdzielczości na tle Cyrusa. 

Ale to już gdybanie. Kiedyś tam się posłucha nowych "brytoli. 

14 godzin temu, Adam 38 napisał:

Cyrus zawsze trzyma poziom, jeżeli chodzi o brzmienie. Mając tak silną konkurencję nie mogą sobie pozwolić tylko na wygląd. Nikt nie może. Zwłaszcza w cenie 20 kzł.

Jak rozmawiałem ze sprzedawcami z salonów zawsze padał jeden zarzut wobec Cyrusa, cyt.: "no weź pan sprzedaj taki wygląd".

Teraz w końcu są fajnie wyglądające Cyruski. Wcześniej przywołany nowy Caspian dla mnie jest nieatrakcyjny ocznie. I jak zachowali charakter brzmienia starego Caspiana M2 to będzie to zagotowany ciepłem, duszny ślimak bez dynamiki, sprężystości, ataku i rozdzielczości na tle Cyrusa. 

Ale to już gdybanie. Kiedyś tam się posłucha nowych "brytoli.

Tiaa,fajnie by było gdyby rozwinęli M Series 1.A tymczasem słucham i9 xr...

Edytowane przez zildjian
13 minut temu, zildjian napisał:

tymczasem słucham i9 xr...

Nie brakuje trochę ciepła i wypełnienia oraz najwyższej góry ? 

• 2 tygodnie później...

Moja przygoda z Cyrusem dobiegła końca i mam do sprzedania za symbolicznie pieniądze stojak Hark Rack III z 8 półkami w zestawie - idealny dla kolegów z większymi systemami. Z uwagi na wielkość i wagę odbiór tylko osobisty okolice Poznania. Za około 2 miesiące będę sprzedawać także system i9-XR + Stream-XR (zamieniam na 40 Series). Zainteresowanych zapraszam na priv.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.