Skocz do zawartości
IGNORED

Bluray do amplitunera Pioneer LX83

Dealer25

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuje dobrego Bluraya, głownie do filmów oraz słuchania muzyki.Nie zależy mi na stremingu czy mulltimediach sieciowych, aplikacjach. Bedze podłączony pod amplituner Pioneer LX83 oraz legendarny Kuro KRP600. Zalezy mi na wysokiej jakości obrazu video. Musi mieć system PQLS iliminujący jitter, tylko odtwarzacze Pioneera mają ten system?? Co powiecie o używanym modelu LX55??Czy mozecie cos innego polecic?? Cena do 1000 zł, może być używka

https://www.audiostereo.pl/topic/137603-bluray-do-amplitunera-pioneer-lx83/

Ten twój legendarny Kuro....już niestety nie jest legendarny :) ;) .... Panasonic VT, a zwłaszcza ZT go "skonsumowały" :).... nie wspomnę o OLEDach.... :) ;)

...

Nie wiem co ma wnosić Twoja wypowiedz, kazdy wie ze Tv ma swoje lata i przez dłuzszy czas był niedościgniony ale widomo nastała era oledów. Napisałem temat bo szukam Bluraya, wiec ogarnij się i czytaj ze zrozumieniem,

Nie wiem co ma wnosić Twoja wypowiedz, kazdy wie ze Tv ma swoje lata i przez dłuzszy czas był niedościgniony ale widomo nastała era oledów. Napisałem temat bo szukam Bluraya, wiec ogarnij się i czytaj ze zrozumieniem,

...ogarnij się? ...dobre...nawet bardzo...

...oczywiście że moja odpowiedź nic nie wnosi do tematu...tylko po co uzywasz terminu legendarny....skoro jego legendarność skończyła się jakiś czas temu...chcesz się dowartościować... ?... to nie tedy droga... ;)

...niedościgniony to był ten Kuro do czasu gdy Panasonic kilka lat temu wypuścił modele o których wspomniałem...

...pozatym mój post zawiera emotikony...ale jak widzę nie umiesz ich odczytać....

Niestety te wszystkie odtwarzacze Pioneera to muły bagienne.51 masakra 71 też nie wiele lepsza fajnie wyglądają i tyle 55 to zupełny dramat.wiem bo sam parę lat temu miałem 81,82,83,86 i walczyłem z ich odtwarzaczami..Najlepszy dla mnie był 450 tylko że wygląd słaby bo naleśnik,ale szybki,i fajny obraz.potem zmieniłem na Panasoniki i dla mnie to super odtwarzacze.

Niestety te wszystkie odtwarzacze Pioneera to muły bagienne.51 masakra 71 też nie wiele lepsza fajnie wyglądają i tyle 55 to zupełny dramat.wiem bo sam parę lat temu miałem 81,82,83,86 i walczyłem z ich odtwarzaczami..Najlepszy dla mnie był 450 tylko że wygląd słaby bo naleśnik,ale szybki,i fajny obraz.potem zmieniłem na Panasoniki i dla mnie to super odtwarzacze.

Dzięki za odpowiedz na temat :) możesz napisać jakie konkretnie modele Panasa są godne uwagi.? Zależy mi na wysokiej jakości obrazu

Panasonic bdt500. ... najwyższy i najlepszy model z odtwarzaczy FHD...ma 2 hdmi...wyjścia analogowe 7.1... naprawdę dobry sprzęt...ale tylko używki..

...teraz się ogarnąłem? :)

Tak jak kolega,ale to już leciwy sprzęt .celuj w 700.Amplituner LX to na prawdę porządne sprzęty.
Jeśli nie myślimy o 4K to bdt500 jest idealny...i za około tysiaka go wyrwiemy....nawet z gwarancją...

No i co z tego że puka, niech puka za nim się rozwinie minie czas tak jak z tym twoim Atmos em i DTS-Xem...

Mam niejakie wątpliwości czy 4K się w tej sytuacji w ogóle rozwinie. Nie sądzę czy znajdzie się znaczący segment rynku który będzie chciał inwestować w przejściówkę w sytuacji gdy już jest wdrażane rozwiązanie, które jak wszystkie znaki na niebie i na ziemi wskazują ma szansę stać się na długie lata rozwiązaniem docelowym.

Dolby Digital EX też miał być milowym krokiem naprzód w porównaniu z klasycznym Dolby Digital. Tak przynajmniej próbował wmawiać natrętny marketing. I co? Powegetował sobie przez bardzo krótko gdzieś na dalekich rubieżach rynku, poczym pogrążył się był w nicości praktycznie przez nikogo niezauważony. Bo pojawiły się systemy bezstratne.

Gdzie tysiaka bds 500 maksymalnie 500 zł ,i można za tyle kupić Modele uhd 300,310,a nawet 400,404 można wyrwać za 800 zł..BDS 500 dwa lara temu nowe były po 999 zł.

8 k w Polsce to za 8 lat,i inwestycja w 4k jest jak najbardziej na miejscu.Jak ktoś ma porządny sprzęt 4k to wie o czym piszę.

Gdzie tysiaka bds 500 maksymalnie 500 zł ,i można za tyle kupić Modele uhd 300,310,a nawet 400,404 można wyrwać za 800 zł..BDS 500 dwa lara temu nowe były po 999 zł.

8 k w Polsce to za 8 lat,i inwestycja w 4k jest jak najbardziej na miejscu.Jak ktoś ma porządny sprzęt 4k to wie o czym piszę.

Ale co te modele uhd po 500zyla takiego mają.... ? Dwa wyjścia z tyłu... hdmi i prund...

Ja osobiście BDT 500 nowe w sklepie taniej niż 1200zł nie widzialem...chyba że jakieś z ekspozycji...mówisz że za 500 teraz kupisz...to dawaj linka z jakimś bdt500 w tych pieniądzach... tylko nie jakieś szroty. .... bdt500 jak się pokazał jako nowość to kosztował 2200... ten odtwarzacz dlatego trzyma cenę bo ma właśnie nie tylko dwa wyjścia....ale dużo więcej co daje nam dowolną konfigurację ze starymi ampli bez 3d i bez hdmi...

8 k w Polsce to za 8 lat

Znacznie wcześniej. Skróć ten okres o połowę.

inwestycja w 4k jest jak najbardziej na miejscu.

Jak ktoś wyrzucać kasę w błoto - jego sprawa. Japonia na ten przykład powiedziała, że nie będzie i z FHD idzie bezpośrednio na 8K.

4K jest ok wiadomo że trzeba mieć płyty w tym formacie,jak kogoś to nie interesuje to niech ogląda hd bo to znacznie taniej wychodzi,dodam że tylko nieliczne telewizory 4k mają matrycę 120 oraz pełny hdr,taki który działa i poprawia jasnść. Kupno 4k z 60,oraz hdr poniżej 600 nitów mija się z celem.

Na stronie satkurier.pl można wyczytać coś innego :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mówiłem o publicznej telewizji NHK.

Artykuł jest przykładem gazeciarskiej nierzetelności bo Olimpiada 2020 będzie transmitowana w 8K i od tego czasu będą regularne programy w tym standardzie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy Państwo widzą co tam jest napisane? Testowe transmisje 8K rozpoczną się w Polsce w 2020.

Miłego oglądania przejściówki w postaci 4K. Ja mam czas, ja poczekam.

Ukryta Zawartość

Hah tobie również, bo kto kupi kamery, sprzęt itp. W Polsce by transmitowac w 4k a gdzie 8K. Polska jest za biedna i tyle ode mnie

Dziadek mojej żony zwykł był mawiać: "jestem za biedny na to, aby sobie kupować tanie buty".

W kwestii cyfryzacji telewizji mieliśmy wieloletnie opóźnienia. Gdy w końcu zaczęliśmy się do tego przygotowywać - wg Twojej szkoły rozumowania powinniśmy wprowadzić MPEG-2, aby potem przechodzić z niego na MPEG-4, który w tamtych czasach już był. Na szczęście ktoś z decydentów umiał myśleć perspektywicznie i pominęliśmy etap MPEG-2, z analogu wskakując od razu na MPEG-4.

Podobnie radiofonia cyfrowa. Mając wieloletnie opóźnienie w porównaniu z innymi krajami Europy pominęliśmy etap DAB

i wprowadzamy od razu DAB+.

Na tej samej zasadzie uważam zabawę w 4K za zbędną, ekonomicznie i zdroworozsądkowo nieuzasadnioną w sytuacji gdy już jest 8K.

Ale ty jesteś upierdliwy gdzie masz te 8k u nas długo tego nie będzie,jak ktoś ma ochotę i kasę to dlaczego nie iść w dobre 4k nie gówno,tak samo będzie 8k na matrycach 60 i co to zmieni.Jednemu wystarczy full hd i ok inny chce 4k i to też ok .Tylko należy pamietać że za dobre 4k trzeba zapłacic.Bo i filmy drogie odtwarzacze oraz telewizory.A także projektory kto co woli.

Gość

(Konto usunięte)
ekonomicznie i zdroworozsądkowo nieuzasadnioną w sytuacji gdy już jest 8K.

Moim zdaniem, ekonomicznie i zdroworozsądkowo nieuzasadnione jest właśnie 8K. W kategoriach użytkowych to jedynie kolejny system służący sztucznemu kreowaniu popytu. Powszechnie wiadomo o ograniczeniach wynikających z możliwości ludzkiego wzroku i odległości oglądania. Producenci będą z pewnością przekonywać konsumenta, że do komfortowego oglądania 8K potrzebuje telewizora 100" i więcej. Co gorsza, jestem przekonany, że będą również powstawać 55" telewizory 8K. Niestety działa tu dokładnie ten sam mechanizm, który pokazujesz w kontekście Atmosa i DTS:X.

Tylko że ja 8K oglądałem. Na 85". Różnica w porównaniu z 4K jest powalająca.

Nie powiedziałbym że są analogie do Dolby Atmos i DTS:X. 8K to jest autentyczna nowa jakość, co w przypadku wymienionych kodeków dźwięku jest kwestią mocno dyskusyjną.

Gdzie wy to oglądaliście i różnica pomiędzy jaki sprzętami była tak widoczna.wybaczcie ale ja nie wierzę w bajki.

Nie wiem gdzie @Magog. Ja w Salonie Wystawowym japońskiej telewizji publicznej NHK w Tokio. Czyli u źródła, gdyż 8K to dziecko NHK.

Sprzęt: Sharp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.