Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw hi-fi o dobrym brzmieniu do r'n'b/hip-hop POMOCY

Marcin Asiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, gorąca prośba do osób które siedzą w temacie.

Chciałbym zakupić sprzęt do kwoty MAX -2500zł do salonu ( z otwartą kuchnią 25m kwadratowych )

Sprzet ma służyć głównie do niegłośnego odsłuchu muzyki w gatunku hip-hop/r'n'b z iPhone przez bluetooth oraz do podłącznia pod TV do Netlfixa.

Zależy mi na głębokiem soczystym brzmieniu -bardziej na jakości niż na głośności bo mieszkam w bloku,dookoła u sąsiadów małe dzieci więc nawet nie mogę poszaleć :)

Kolega polecił mi DENON CEOL N9 w wersji białej ( co jest dodatkowym plusem bo idealnie mi się komponuje z aranżacją salonu a opinie ma świetne )

Nie mam doświadczenia w odsłuchu audio , sąsiad ma YAMAHA PianoCraft MCR-N470D i gra to dobrze na moje. Myślałem też o soundbarze np JBL Cinema - też ma bluetooth ale moc ogromna nie wykorzystam tego nawet w 1/3 tylko czy to lepiej zagra jakościowo niż taki DENON ?

A może lepiej zakupić osobno amplitunmer z bluetooth + 2 małe kolumny tylko jaki wtedy zestaw skomponować ? Poruszam się wyłącznie po produktach dostępnych na stronie Euro RTV AGD bo chce to wziąc na raty 0% Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Lepiej wyjdzie wziąć kredyt na te 10 % niż wybierać z asorytmentu Euro, wtedy można coś kombinować.

Poza tym w innych sklepach też można dostać raty 0% czy inne ciekawe oferty.

Oj nie, jeśli zależy Ci na dobrej jakości dźwięku, odpuść sobie soundbary i zestawy mini, masz pomieszczenie 25m2 do nagłośnienia, żeby to fajnie zagrało, zastosujemy kolumny podłogowe.

Spójrz proszę na amplituner z bluetooth Yamaha R-S202D oraz zestaw kolumn STX Electrino 150 (https://www.q21.pl/stx-electrino-150.html), ewentualnie Pylon Audio Pearl 25 (https://www.q21.pl/pylon-audio-pearl-25.html).

Yamaha to mocny, dynamiczny, bardzo swobodnie i czysto grający amplituner. STX to kolumny o wyraźnych skrajach pasma, Pylon Audio trochę spokojniejsze, lepiej wypełnione, dociążone, plastyczne. Obydwie konfiguracje sprawdzą się idealnie.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. U nas także możesz zakupić system w kredycie 0% także na odległość.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zapomniałem dodać ważną kwestię - w grę nie wchodzą kolumny podłogowe , mam wiszącą szafkę rtv pod TV na całej długości ściany więc jedynie mogę coś postawić na niej ( małe kolumny ) lub powiesić na ścianie po bokach telewizora. Wzmacniacz Yamaha R-S202D polecony w powyższym poście wydaje się dobry ale jakie mógłbym do niego dobrać małe kolumny? Zweryfikowałem budżet i jednak chciałbym domknąć się w max 2000zł.

Możesz wstawić pod szafkę subwoofer.. jeżeli masz szafkę powyżej 40 cm nad podłogą.. do muzyki klubowej rnb podstawa basowa to dość ważna sprawa... albo pomyśl o np. Zensor 3 ona mają sporo dołu. Bronze 2. Albo szybsze Epos K1. Używane Silver 2.

Gość

(Konto usunięte)

A ja zaproponuje coś z innej beczki do ww gatunków muzyki. Jest to zestaw gotowy 2.1 teoretycznie do kompa. Są w nim 2 monitory i sub który podlaczysz pod tel jak i do tv- edifier 530d czy coś w tym stylu. Miałem kiedyś słabszy zestaw do laptopa Hercules i bardzo miłe go wspominam .

subek odpada na 100% -wiem jak to sie w bloku rozchodzi na dole mam w porzadku sasiada z 2 małych dzieci - no odpada nie chce psuć sobie z nim relacji :)

zależy mi tez nie ukrywam na design obudowy tego sprzętu. Kumpel doradza mi żebym nie tracił nawet tych 2 tysiaków bo tego nie wykorzystam na moje oglądanie 3 filmów w tygodniu na Netflix czy włączenie muzyki 3 razy w tygodniu na pół godizny i żebym kupił głośniki EDIFIER LUNA E25 HD BLUETOOTH które podobno zacnie grają , kosztują 8 stówek no i wyglądają bardzo kozacko. Ewentualnie też do rozważenia JAMO DS 5 . Ktoś coś może na ten temat pwoiedzieć? dużo gorzej to zagra niż taki DENON CEOL N9 czy YAMAHA PianoCraft MCR-N470D ?

Ciężko doradzić. Jeśli potrzebujesz tylko Bluetooth to faktycznie kupno jakiejkolwiek jednostki z głośnikami pasywnymi trochę mija się z celem.

Jeśli chcesz mieć coś więcej niż Bluetooth (radio, radio internetowe, wejście optyczne by podłączyć CD) to spójrz na zestaw składający się z amplitunera R-N303D i kolumn Indiana Line Nota 260.

https://www.tophifi.pl/stereo/zestawy-stereo/yamaha-r-n303d-indiana-line-nota-260-x.html

System posiada funkcjonalność MusicCast (multiroom, Tidal, Spotify, radio internetowe, radio fm) a kolumny grają ciepło z fajnym basem.

Pianocraft 470D to malutki system, który będzie klasę gorszy od polecanego zestawu (a na pewno nie nadaje się do Hiphopu/RNB)

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Monitor Audio Silver i nizsze modele Yamahy to wedlug mnie kiepskie polaczenie. Bardzo malo basu i duzo wysokich tonow, bez srednicy. Zobacz na zestaw, uzywany Onkyo TX-8150, uzywki Dali Zensor 3 -https://www.olx.pl/oferta/dali-zensor-3-podstawy-taga-harmony-CID99-IDsfIzL.html#e74d653685, a z czasem dokupisz subwoofer bo jezeli hip hop i rnb, to podstawa jest bas.

Naim Uniti Atom | Chario Delphinus | Vermouth Serenade 3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.