Skocz do zawartości
IGNORED

Głosniki 5.1 do pokoju 16 m2.

adamfreliszka

Rekomendowane odpowiedzi

Moi drodzy,

szukam zestawu do pokoju 16 m2.

chciałbym, żeby to był zestaw do kina domowego i muzyki jednocześnie.

Słucham głównie progrocka i jazzu.

Rozważam opcję z apli albo z panelem sterującym (jak w z-5500)

Budżet do 500 zł.

Macie jakieś propozycje? Dotychczas miałem z5500 ale niestety spalił mi się bas.

dzięki!

https://www.audiostereo.pl/topic/138189-g%C5%82osniki-51-do-pokoju-16-m2/

chciałbym, żeby to był zestaw do kina domowego i muzyki jednocześnie.

Budżet do 500 zł.

Nie obraź się, ale podana przez Ciebie kwota nie starcza nawet na średnie głośniki komputerowe. Ale dopytam , co jest źródłem ?

Stereo: WBA Blazebird + Ironbird; Pioneer N-70A CDX-1060 ; K-1020; ; JVC QL A7; YAMAHA Yp-701, RME Adi2 PRO FS R Black Edition ; Sony STR-V5 , ;kolumny: Altec Lansing Valencia, ProAc Response One SC. Kino: Yamaha RX-A3030;BC Acoustique EX-502; kolumny: Dali Grand Vocal, B&W 685 S2, Mivoc SW 1500; Raspberry Pi3 B+;DDRC-24 ; DDRC-22D

w tej kwocie to chyba tylko jakies głośnikiczki aktywne. Edifier 1700 BT mozna juz zlapac, ale nie oczekuj tego zadnego zestawu audiofilskiego itp. graja sensownie jak na kolumienki komputerowe - zreszta taka kwota powinna skierowac Cie raczej do działu PC...

Miałem z5500 i grały dobrze. W ścianach mam kable dwużyłowe więc tylko głośniki wchodzą w grę. Ewentualnie mogę zwiększyć budżet do 700-800 zł jeśli to coś zmieni...

Miałem z5500 i grały dobrze. W ścianach mam kable dwużyłowe więc tylko głośniki wchodzą w grę. Ewentualnie mogę zwiększyć budżet do 700-800 zł jeśli to coś zmieni...

też miałem [kiedyś] z5500... proszę po przesiadce na prawidzwe stereo albo normalne KD /amp i jakiś sensowny zestaw kolumn/ te pierdziawki komputerowe nie mają startu. Sub robi łubu dubu, ale z jakimkolwiek dobrym dźwiękiem nie ma to nic wspólnego. Takie zestawy mają wyglądać, nie grać...

• 1 miesiąc później...

Tak naprawdę, to nie wiem, czy szukasz pięciu czy sześciu kolumn, ale jest świetna propozycja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to są koncentryki więc zarówno na front, tył i centralny się doskonale nadają. Dobrej klasy zaciski.

Byłby to bardzo poważny skok do przodu z jakością dźwięku a do tego w budżecie.

Do tego pewnie jakiś sub, ale to już nie jest krytyczne - pasuje wiele.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zestaw 5.1 do 1k - ciężko. Możesz spróbować złożyć coś z Eltaxa, modele Liberty lub bardziej tańsze Symphony, może starczy wtedy na subwoofer. Ewentualnie Jamo Cornet - chodzą za śmieszne pieniądze a dźwięk mega dynamiczny, dobrej jakości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.