Skocz do zawartości
IGNORED

15 lat Audiostereo!

fox733

Rekomendowane odpowiedzi

Zawdzięczasz to Lechowi, który popularyzuje go przy każdej okazji.

Dzięki, dzięki, popularyzuję go bo ten test najlepiej charakteryzuje środowisko audio (chłopaki odwalili kawał dobrej roboty). Podobne testy przeprowadzałem w ubiegłym wieku i wiem że ten u Lutka był bardzo obiektywny choć nie spełnił założeń z tytułu wątku (ABX). Wiem że nie było potrzeby ich spełniania, ale to już wielokrotnie było omawiane w różnych wątkach. Pozdrowienia dla Lutka!

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

[

Czas leci nieubłaganie, ale słynny test u Lutka jest wciąż żywy.

A wnioski z tego testu są wręcz pomnikowe, ;-)

O tak..., wnioski, ktore trudno zapomniec - zreszta takich wynikow testow mozna juz bylo sie z gory spodziewac, jak i wynikow innych testow, bo nie tylko ten "slynny" mial u mnie miejsce, ale w sumie troche ich sie odbylo.

Dawniej sporo jezdzile po Polsce na rozne odsluchy, odbywaly sie u mnie - jak wspomnialem - rozne testy, ale teraz, to juz - niestety - wiekowy jestem (mnuczka w pierwszej klasie podstawowki), zdrowie nie takie, wiec juz nie jezdze - chyba, ze niezbyt daleko, bo jednak lubie posluchac u kogos czegos innego, porozmawiac itp. Testy juz tez nie bardzo mi w glowie i tak tym sie nie pasjonuje jak kiedys - chyba, ze ktos ma ochote wpasc do mnie i cos z elementow swojego toru audio chce porownac z moim, to chetnie - nie ma problemu. Wprawdzie sam rzadko juz jezdze, ale lubie zapraszac i jak mnie odwiedzaja inni celem towarzyskich spotkan - posluchania, porozmawiania itp. Jest to tez fajna odskocznia od codziennosci i monotonii tego codziennego zycia.

Obyś był z nami jak najdłużej :-)

Dzieki za mile slowa, ale nie wiem ile jeszcze czasu, gdyz - jak pisalem powyzej - zaawansowany wiek i zdrowie nie takie.

Pozdrowienia dla Lutka!

Rowniez serdeczne pozdrowienia

Jestem od początku, chociaż zarejestrowałem się z poślizgiem. Zahaczyłem też o pl.rec.audio. Bardzo miło wspominam początki na forum, fajnie byłoby znaleźć znowu taki entuzjazm do zabawy w audio...

> rafal735r

Nic nie wiemy, gdyz jeszcze nikt, kto tam sluchal nie byl u mnie, ani tez nikt taki nie byl u mnie, kto nastepnie by do Rafala sie wybieral a szkoda. W tamtym moim watku we wstepnym wpisie wyraznie napisalem, na jakie pytanie warto by odpowiedziec, iz nie chodzi o zadne doganianie, ale podyskutowanie, na ile jest sens wydawac tak kosmiczne pieniadze na sprzet, kiedy - uwazam - wysoka jakosc odtwarzanej muzyki mozna uzyska za naprawde bardzo rozsadne - stosunkowo nieduze pieniadze.

I nie potrzeba do tego kilku - czy nawet kilkunastu roznych klockow i wezy ogrodniczych ulozonych na podstawkach, jak sie czesto widzi na niejednych zdjeciach. Na podstawie doswiadczenia z roznych odsluchow - jak jeszcze sporo jezdzilem po Polsce - i u siebie uwazam, ze naprawde dwa klocki i para kolumn wystarcza, aby osiagnac bardzo dobry dzwiek.

• 4 tygodnie później...

Spojrzalem na date swojej rejestracji - strasznie stary jestem. ;)

Milo wspominam stare forum, sporo pomocy od roznych uczestnikow (jednym z pierwszych, ktory odpowiedzial na moje zapytania byl Jozwa Maryn), nawet jakies spotkania udalo sie zorganizowac, poznac osobiscie kilka osob.

Pamietam akcje licytowania plyty testowej Fadeovera nr 001 - koszmarna wymiane zlosliwosci podczas jej trwania (glista ludzka - ktos pamieta) I to jak rewelacyjnie sie zakonczyla.

Sam rzadko juz zagladam, ale pozdrawiam.

• 7 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.