Skocz do zawartości
IGNORED

Prawa kolumna gra ciszej od lewej

pablo-123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w tytule .... dziwne ale prawa kolumna zaczęła grac wyraźnie ciszej... a i na pewno z mniejszym bassem . nie wiem co moze byc przyczyną? wzmacniacz- króry ostatnio zaczął sie jakos głośniej włączać z wyraźnym dźwiękiem - brumem z jego środka i dodatkowym lekkim zadrżeniem czy to wina kolumn ....

https://www.audiostereo.pl/topic/138329-prawa-kolumna-gra-ciszej-od-lewej/

Raczej napisz coś więcej, jaki wzmacniacz jakie kolumny itd. Bo inaczej nikt Ci nic nie powie.

pioneer sa 9800 i hpm 1500 ostatnio zrobiłem sam sobie przewody rca do cd .... moze tu bedzie jakis błąd .....

zamienie je miejscami tak jak kole sugeruje... jesli bedzie odwrotnie ro znaczy ze wzmacniacz lub przewody ... pozamieniam pózniej przewody i jesli bedzie odwrotnie to przewody dobrze mysle ?

Nie wierzę,że chciałeś zamieniać kolumny... :-) :-) :-)

zawiesiłem sie po za tym nie mam dobrego dojscia do tyłu wzmacniacza wiec nie wiem co lepsze dźwiganie czy przeciskanie się za wzmacniacz i podłączenie po omacku

zmiana kolumn nie taka głupia, bo może jedna ma jakąś inną akustykę. Miałem swego czasu podobny problem. Okazało się, że w AV oknyo był skalibrowany w ten sposób przez ten ich system, że jednak kolumna grała ciszej (zmiana pokoju). Okazało się, że ponowna kalibracja zniwelowała problem czyli generalnie w ustawieniach AV było balance :) Pomyśl, co ostatnio zmieniałeś i może tu lezy problem. Ja to wykryłem podpinając inny wzmacniacz, zamieniając kolumny. już byłem przerażony, że nowe kolumny piach,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.