Skocz do zawartości
IGNORED

MAŁE kino ok 7tys

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Witam . Jak wyżej,zastanawiam się nad zestawem do bardziej rozrywkowego oglądania filmów. Nie interesowałem się kinem praktycznie bo od razu przygodę zacząłem ze stereo. Jak by nie było filmy lepiej ogląda się z dodatkowymi głośnikami. Jestem na wyjeździe obecnie i plan jeżeli już to b3dzie realizowany na jesieni ale to co przychodzi mi do głowy na tą chwilę to 160m jako fronty od klipscha 14s jako efektowe i 250c jako central. Suby będą ale to oddzielny budżet:)) Następną sprawą jest jakiś ampli ,może być używka. Ok 3-4 tyś z jakimiś opcjami kalibracji itp . Wiem że niektórzy odchodzą od kina zanim spróbują ale taki zestaw właśnie kojarzy mi się z dobrą rozrywką w 20m salonie a ograniczać to do stereo to trochę nudne. Dobrze jak ampli miałby na pokładzie BT i coś do streamingu spotyfi czy tidal. Pisze o używanym bo można coś trafić z wyższej półki:)) Miłe widziane jakieś propozycje lub własne spostrzeżenia na takowe zmiany.

https://www.audiostereo.pl/topic/138479-ma%C5%82e-kino-ok-7tys/

Klipach to na pewno bardzo dobre rozwiązanie. Dobrym uzupełnieniem będzie amplituner Onkyo TX-RZ820, mocny, kinowy, w pełni wyposażony. Pamiętaj w kinie o dobrym subwooferze, także warto zainteresować się ofertą Klipsch.

Jeśli nastawiasz się tylko na kino domowe, to spójrz także na bardzo ciekawy zestaw Focal Sib Evo 5.1.2. To zestaw w konfiguracji Dolby Atmos.

Zapraszam jeśli masz taką możliwość na odsłuchy do naszego salonu.

https://www.q21.pl/focal-sib-evo-5-1-2-dolby-atmos.html

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

u mnie pokój co prawda ok. 28m2, ale kanapa stoi jakieś 3m od TV. Pół roku temu przesiadłem się na 450C i stwierdzam, że to był idealny zakup.

W Twoim przypadku myślę, że 440C, przy uzupełnieniu sub'em (sub'ami) to będzie dobre rozwiązanie. Różnica w cenie do 250C praktycznie żadna.

Gość

(Konto usunięte)

Dzięki. Pytam bo brałem na logikę wymiarów frontów:)) nie wiem właśnie jak z subem czy subami . Mogę dać pb13 ultra albo coś podwójnego tylko ciężko znaleźć mniejszą konkurencję dla tego monstrum. Nie będzie u mnie oglądało filmów 5 czy 9 osób więc wyrównanie basu skupi się raczej na mojej indywidualnej pozycji odsluchowej.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Mam na sprzedaż Dali Zensor 3 sztuk 4 gratis uchwyty B-Tech, Zensor Vocal, Amplituner Pioneer 932 z najnowszymi duperelami, Tidal,spoty,dolby vision,4K,BT i wiele innych... dokupisz suba SVS pb2000 i masz zajefajne kino. Sprzęt na gwarancji kupiony na przełomie grudnia-lutego tego rokucena 5tys.

Gość

(Konto usunięte)

Plany są al3 nie na zaraz. Z resztą wolę chyba zostać przy klipsch bo co jak co ale w tym są lepsi i można dobrą cenę jeszcze urwać. Głośniki i reszta ma być dodatkiem do suba :)))na nim opre system huhu a co to będzie za monstrum czy x 2 to jeszcze klamka nie zapadła ale racz3j coś zza wielkiej wody i grubo mielące.

Może coś ktoś polecić z ampli z dobrymi opcjami eq ? Raczej z używek do 3-4tys.

Denon x4200w to dobry trop?

To dobry trop,

ale w podobnych pieniądzach masz zupełnie nowy model, niższy, ale nowszy. Czyli avr-x3400.

Audyssey na pokładzie plus preouty, w przyszłości będziesz mógł podpiąć jakieś monobloki czy końcówkę mocy i zyskasz w stereo.

Mam na sprzedaż Dali Zensor 3 sztuk 4 gratis uchwyty B-Tech, Zensor Vocal, Amplituner Pioneer 932 z najnowszymi duperelami, Tidal,spoty,dolby vision,4K,BT i wiele innych... dokupisz suba SVS pb2000 i masz zajefajne kino. Sprzęt na gwarancji kupiony na przełomie grudnia-lutego tego rokucena 5tys.

Już ? Co się stało ? Jaki plan ?

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

A ja myślałem że to coś pokroju 900-950 €.

No ja znalazłem za tysiąca w grobi.tv i już u nich nie jedno kupiłem i chyba tam znowu zawitam. 5% upustu to też coś przy secie dali zeszli 80€ przy 1120€. A to zawsze na jakieś kabelki starczy.

Już ? Co się stało ? Jaki plan ?

Zmiany, będę kupował ekran transparentny i głośniki będę montować ścienne, będzie to kino zamiast sypialni bo sąsiadka nie daje mi spokoju a tam mam ścianę szczytowa do tego wygłasza pokój i będzie git

Klipsch charakteryzuje się wysoką skutecznością, więc z wysterowaniem przez ampli KD nie powinno być problemów.

U mnie 450C wcześniej grał na HK 260, aktualnie na SC-LX87 i w ani jednym, ani drugim przypadku problemów nie stwierdzono ;)

Gość

(Konto usunięte)

Skutecznosc a to co przyjąć mogą to inne pojęcia. Miałem 280rp i wiem jak grały pod różnymi wzmakami.

Może słyszałeś serię sc lx701 czy 801 ? Klasa D więc mocy im nie brakuje raczej ,jakieś podobieństwo do rz1100 ?

Plany są al3 nie na zaraz. Z resztą wolę chyba zostać przy klipsch bo co jak co ale w tym są lepsi i można dobrą cenę jeszcze urwać. Głośniki i reszta ma być dodatkiem do suba :)))na nim opre system huhu a co to będzie za monstrum czy x 2 to jeszcze klamka nie zapadła ale racz3j coś zza wielkiej wody i grubo mielące.

Ale ty tak na serio ?

Dali to wysokiej klasy producent z Danii który ma szeroką oferte w wielu segmentach cenowych, w wiekszości produkowany jest w Europie i każda ich seria jest topem w swojej kategorii w większości cywilizowanych krajów ;>

Klipsch to tania budżetówa klepana w chinach z najtańszych materiałów, tania folia i tandetny plastik. W polsce udało się to w internecie wypromować i sprzedawać na wysokiej marży jako wielki szał ;)

A ty tak na serio z tym "na serio " ?? Czy ja się Ciebie pytam o zdanie? Goń stąd na inne tematy mądrosci poszerzać!!!
Nieładnie. Aż sprawdziłem dokładnie czy aby na pewno czytam forum Adiostereo czy może Buractwo.pl.
Gość

(Konto usunięte)

Raczej Troll.pl . Nie masz jeden z drugim nic do dodania czy podzielenia się jakaś opinią chociaż to bij dalej i nie wchodź tylko po to żeby coś z D...y wrzucić,zacząć kłótnię i potem donosić na brak kultury który sam prezentujecie w tego typu wpisach. Jest temat o kd to jasna sprawa że będzie pisane o klipsch. Jes3li masz coś do tych którzy lubią jego granie to pożal się w klubie klipscha czy meila do producenta napisz ze swoimi uwagami. Klipscha przynajmniej jest jakiś i ma swój charakter nie to co Dali które jako następny z kolei produc3nt ginie w całej gamie firm . Jest bezpieczny i zachowawcze do bólu i tyle gdzie klipsch budzi skrajne emocje j się co kocha albo nienawidzi a nie hmmm taki sobie!!!

I jeszcze -" każda ich seria jest topem w swojej kategorii " no gdzie te zestawienia z samymi Dali na przedzie.

Jak ktoś lubi dmuchać w piszczałkę to niech to robi, a jak woli elektryczną gitarę to nie będzie przecież pytał, która gitara jest najlepsza wśród piszczałek. Nikt specjalnie nie promował KLIPSCHa tylko po prostu zaczął go sprzedawać, a "głupie ludzie" sami zaczęli go kupować ... ku zasmuceniu branży tj. POLPAKowców, HORNowców i innych stajni dystrybucyjnych konkurujących z EIC. Jak wiadomo, nie wszyscy znają się na tym co dobre, nie każdy słucha jazzu i popija drogie perfumy ..... a jednak są szczęśliwi.

Tak jak pisał poprzednik, wziąłbym duży centralny, bo jest bardzo ważny w systemie wielokanałowym. To jest prawdopodobnie najważniejsza kolumna frontowa i wg mnie powinna mieć przetworniki, które zagrają jak najpełniej. Konkretnych modeli nie polecam, bo nie mam bezpośredniego porównania.

Gość

(Konto usunięte)

Jestem teraz w Niemczech i zastanawiam się nad ampli na parę lat a ceny zachęcające. Poniżej 6kpln mogę kupić marantza 7012 czy pionka lx801 denki 4400h ok 1000€ onkyo podobne ceny jak w pl. Do słuchania muzyki pewnie marantz ,pionek za to mocny jak tur i w którą stronę iść?

Ps. Sub zamówiony- SVS PB13 ULTRA DO 20mkw- MOŻE DO TEGO JAKIŚ KOMENTARZ ???:))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.