Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do ok. 7 tys. zl.

Adam 38

Rekomendowane odpowiedzi

Julius a porównywałes Sugden do tego Haiku ?

Niestety nie udało mi się, choć słyszałem dużo dobrego o brytolu.

Ale Sugden to raczej 'odpowiednik' Sol I - on ma 25W w klasie a przy 8ohm, Sol II to głownie A/B.

Julius a porównywałes Sugden do tego Haiku ?

Który Sudgen.. A21SE do którego Haiku.. SOL II

Sudgen gęsty, ogólnie dobry ale do SOL II oj oj :P tu szybkość, czytelność, dynamika i WYDAJNOŚĆ! Taki SZNYT!

To zupełnie inna prezentacja dźwiękowa.

Kwestia upodobań w graniu i jak kto ma system złożony

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Patryk , ja konfrontowałem podst. Sugden 21 Signature z Haiku Sol 3 ( kolumny Audiovector SR 3 Signature , źródło NAIM CD5XS ).

Wyszedłem z tym 1szym tańszym. Z haiku było zbyt jazgotlwie dla mnie a co dziwne gorzej kontrolował bas niż Sugden 21. Być może Sol 2 jest lepszy.

Patryk , ja konfrontowałem podst. Sugden 21 Signature z Haiku Sol 3 ( kolumny Audiovector SR 3 Signature , źródło NAIM CD5XS ).

Wyszedłem z tym 1szym tańszym. Z haiku było zbyt jazgotlwie dla mnie a co dziwne gorzej kontrolował bas niż Sugden 21. Być może Sol 2 jest lepszy.

Jeśli dla Ciebie SOL III zagrał za ofensywnie i mniejszą kontrolą na basie to SOL II w kwesti kontroli myśle że nie byłby lepszy. Za to łagodniejszy w całym paśmie. Jednak to klejenia dźwięku jak robi to Sudgen myśle że nadal mu daleko.

Sudgen poprostu tak gra mocno dogrzanym dźwiękiem

Ale że bas lepiej kontrolowany hm.. a to informacja. Najważniejsze że Ty byłeś zadowolony z Sudgena ☺

"Lampa nie umiera nigdy"

Ale że bas lepiej kontrolowany hm.. a to informacja. Najważniejsze że Ty byłeś zadowolony z Sudgena ☺

Pisałem odnośnie tych konkretnych kolumn czyli AV SR3 Signature. Panował większy porządek w dole pasma kiedy był Sugden podłączony co mnie zresztą mocno zaskoczyło . Z innymi kolumnami nie sprawdzałem .

Sol 2 jest na pewno bardziej muzykalny od Sol 3. Sol 3 jest dużo bliżej do 'wzmocnionego druta', nie upiększa i obawiam się, że wymaga trochę innego źródła/kabla/kolumny niż Sugden, żeby się zgrać ładnie - to odnośnie jazgotliwości.. co do kontroli basu to... hmm nie do wiary trochę, bo tam mocy, wydajności prądowej nie brakuje, zasilanie jest mocno konkretne, nie chce mi się wierzyć aż, bo akurat tam na dole to się BARDZO ładnie z Sol 3 działo jak pamiętam...

Strzelam, że słuchałeś w Planecie Dźwięku, a tam jest jakaś plaga - wszyscy, którzy idą wychodzą zachwyceniu Sugdenem, często Z Sugdenem w tych pojedynkach z Haiku... Ja Sol II słuchałem z byłym posiadaczem starszej a21 i jemu się Haiku bardzo podobało, twierdził, że to inna (lepsza) bajka.

A moze stad takie wybory, bo kazdy slucha z innymi glosnikami, o gustach nie wspominajac. Sugden, jak piszecie, ma bardzo wyrazny swoj charakter, ale czy SOL2 nie ma wyraznie zaznaczonych cech wlasnych? No tez ma. Raczej to nie "plaga" w Planecie Dzwieku a zwyczajnie swiadome wybory osob, ktore wola Sugdena. Ile osob mialo na testach SOL I, II i III i jednak zadnego nie kupilo, u nich w domu tez panuje jakas "plaga". Ja bardziej "plaga" nazwalbym brak zrozumienia, ze ktos nie moze pogodzic sie z wyborem innym niz naszym. Nie ma jednego, slusznego, najlepszego wyboru.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

A moze stad takie wybory, bo kazdy slucha z innymi glosnikami, o gustach nie wspominajac. Sugden, jak piszecie, ma bardzo wyrazny swoj charakter, ale czy SOL2 nie ma wyraznie zaznaczonych cech wlasnych? No tez ma. Raczej to nie "plaga" w Planecie Dzwieku a zwyczajnie swiadome wybory osob, ktore wola Sugdena. Ile osob mialo na testach SOL I, II i III i jednak zadnego nie kupilo, u nich w domu tez panuje jakas "plaga". Ja bardziej "plaga" nazwalbym brak zrozumienia, ze ktos nie moze pogodzic sie z wyborem innym niz naszym. Nie ma jednego, slusznego, najlepszego wyboru.

Oj Adam, naiwny jesteś.

Po prostu słysząc do jakich systemów wpinano na odsłuchach Sola w ciemno można było powiedzieć, że to nie zagra.

Zanim jeszcze odsłuchiwałem Haiku i pisałem / dzwoniłem do nich pytając o tranzystor, z wyraźnym zaznaczeniem że interesuje mnie mocno Haiku też wciskali mi Roksana, Sugdena i coś jeszcze tam - o każdym mocno się rozpisując, o Solu mówiąc, że to nie do konca to czego szukam (a mówiłem że chce dobry, neutralny tranzystor, także...)

Gusta oczywiście można mieć różne, Sugden to ponoć świetne piece, natomiast mała podpowiedź ode mnie: marża na Sugdenie jest jakieś 2x taka jak na Haiku.

Julius , rozumiem że podoba Ci się Haiku jak zapewne wielu innym osobom i OK. Napisałem obiektywnie moje odczucia tzn. podstawowy model Sugden 21 signature (gra nieco inaczej od starych 21 a )dla mnie zagrał dużo ciekawiej i o dziwo z lepszym basem niż najwyższy i już drogi Haiku Sol 3 w konkretnym zestawieniu i na moją zresztą prośbę przygotowanym.

Nie pytałem przy wyborze na którym jest większa marża , nie interesuje mnie to ;)

Nie mam też już przez dłuższy czas Sugdena. Może kiedyś znów kupię sobie ten piekarnik , kto wie ale jeżeli już to jakiś wyższy model . Haiku być może też będę brał pod uwagę bo dlaczego nie ;)

Tymczasem słuchajmy i kupujmy to co nam się podoba i wg nas najlepiej gra.

Julius , rozumiem że podoba Ci się Haiku jak zapewne wielu innym osobom i OK. Napisałem obiektywnie moje odczucia tzn. podstawowy model Sugden 21 signature (gra nieco inaczej od starych 21 a )dla mnie zagrał dużo ciekawiej i o dziwo z lepszym basem niż najwyższy i już drogi Haiku Sol 3 w konkretnym zestawieniu i na moją zresztą prośbę przygotowanym.

Nie pytałem przy wyborze na którym jest większa marża , nie interesuje mnie to ;)

Nie mam też już przez dłuższy czas Sugdena. Może kiedyś znów kupię sobie ten piekarnik , kto wie ale jeżeli już to jakiś wyższy model . Haiku być może też będę brał pod uwagę bo dlaczego nie ;)

Tymczasem słuchajmy i kupujmy to co nam się podoba i wg nas najlepiej gra.

ależ ja nie neguję, że mogl Ci sie podobać bardziej, czy że z tamtymi konkretnymi kolumnami zagrał lepiej.

dziwi mnie tylko ta kontrola basu - i wyłącznie to

nikomu też absolutnie nie narzucam wyborów, jeżeli w danym systemie znacznie lepiej wypada inny piec to wybór jest oczywisty. słuchałem np. Sol 2 z Harbethami 30.1 i lepiej wypadł Vincent SV 237, którego absolutnie fanem nie jestem.

Zwracam tylko uwage na to, że generalnie na odsłuchach często nie są to równe warunki

ośmielam się zaproponować coś, co sam posiadam i sobie chwalę - monobloki-hybrydy Vincenta. W połączeniu z AP rzeczywiście umożliwiają "odpłynięcie" podczas odsłuchów

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Posłuchaj wzmacniacza Wile Rock, używany kupisz w cenie jeśli się trafi. Myślę, że Ci podejdzie. I nie szukaj nowych bo to bzdura i szkoda na to kasy. Pozdrawiam

o proszę

Ukryta Zawartość

Tylko jest drobne przekłamanie, bo ten z linka w realu waży 30 kg a nie 15. 15 to waży seria jubileuszowa ponieważ całe zasilanie wersji jubileuszowej znajduje się w oddzielnej obudowie. Zasilanie waży ok 20.

Ukryta Zawartość

Co do marży ,zestawień itp to kiedyś na odsłuch Spendor a5r przyniosłem Baltlaba Epoce 3.

Po pierwszym kawałku pyta się szkocisko co to za wzmak jaki przedział cenowy?odparłem na szybciaka £1000 za nówke,mówi że słabo steruje Spendorami,kontra do niego i mówię podepnij tego kombajna Naim Ndx.

Zagrał lepiej troszku,zadka nie urwało jak na cene 3x więcej.Taka ciekawostka

Bowersy już grały podobnie z Baltkiem oraz Naimem.

Naim bardziej muzuklany Baltek przejrzysty i drogo wychodzi ponieważ źródło musi być mega dobre pod niego

Panowie, dzięki za propozycje. Wzmacniacz już wybrany, gra u mnie od paru dni i co najważniejsze - jestem bardzo zadowolony. Więcej napisałem w Klubie Cyrus-a.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

• 1 rok później...
On 4/7/2018 at 2:41 PM, piotrek7 said:

A trzeba było brać tamtego Caspiana.

Yamaha 2100 lub system dzielony. W ten sposób najłatwiej dopasować brzmienie "pod siebie". Wydajna i dynamiczna końcówka w rodzaju Atolla 200, Roksan K3 Power Amp i do tego jakieś fajny przetwornik w rodzaju TEAC NT503 w roli przedwzmacniacza. Lub przedwzmacniacz na lampach - Schiit Freya

Dwa pytanka.

- Jak sie sprawdza TEAC NT 503 w roli przedwzmacniacza?

- Czy ktos mial okazje uslyszec w akcji nowy przedwzmacniacz lampowy Schiit Freya +. W USA ma dosc pochlebne recenzje.

W dniu 7.04.2018 o 19:27, WuMike napisał:

Te wymagania podchodzą pod możliwości pieca za 50k zł, a nie kilka. Cóż, powodzenia.

Ja znalazłem. https://www.ppe.pl/spolecznosc/76697/_piotrek.html

Kosztuje troszku więcej niż zakładany budżet autora. Gra lepiej niż wygląda, i wygląda lepiej niż gra. 

Piec w klasie A / AB. Wysterował kolumny które potrzebują minimum 250 W

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.