Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz CD Player SA7001 KI czy Onkyo DX-6870

santaradix71

Rekomendowane odpowiedzi

Wybierz ten ,który lepiej gra w twoim systemie ,u mnie wygrał marantz,ciepły ale nie zamulony dzwiek,aczkolwiek daleki od naturalnosci.

Też o tym myślałem ale nie da rady.Aby to sprawdzić to musiałbym kupić oba egzemplarze i zostawić ten lepiej grający.

weż ten,który będzie dobrym transportem do daca,marantza używałem jako transportu do hegla h10 i było ok,specjaliści od trwałości lasera i napędu mogliby się wypowiedzieć ,prędzej czy póżniej daca kupisz....

weż ten,który będzie dobrym transportem do daca,marantza używałem jako transportu do hegla h10 i było ok,specjaliści od trwałości lasera i napędu mogliby się wypowiedzieć ,prędzej czy póżniej daca kupisz....

hmm...teraz zabiłeś mi ćwieka bo nie mam kompletni ani zdania ani pojęcia odnośnie DAC-ów...wzmaka mam SONY TA-F730ES i gra całkiem przyjemnie...Może inaczej...na moje skromne potrzeby jest Ok...

Dobrym dacem można sporo poprawić(zmienić) ,zwłaszcza kiedy ma lampy,cd jest wtedy dawcą sygnału cyfrowego,ale ad rem,mam marantza i jestem zadowolony zwłaszcza jazz gra fajnie.

Dobrym dacem można sporo poprawić(zmienić) ,zwłaszcza kiedy ma lampy,cd jest wtedy dawcą sygnału cyfrowego,ale ad rem,mam marantza i jestem zadowolony zwłaszcza jazz gra fajnie.

Ok będę kminił...Thx za POMOC:-)

Dac to dobre posunięcie ale w miarę przyzwoity to z 1 tys trzeba dać a te poniżej nie zagrają lepiej od przyzwoitego odtwarzacza cd .

Bardziej można myśleć o dodaniu takiego urządzenia w przypadku chęci podłączenia innych urządzeń cyfrowych.Np komputer , tv .

Dac to dobre posunięcie ale w miarę przyzwoity to z 1 tys trzeba dać a te poniżej nie zagrają lepiej od przyzwoitego odtwarzacza cd .

Bardziej można myśleć o dodaniu takiego urządzenia w przypadku chęci podłączenia innych urządzeń cyfrowych.Np komputer , tv .

W moim przypadku żadnych podłączeń typu komputer,tv itp.Prosty dzwięk wzmak+cd+kolumny i może korektor...Tylko to i nic innego.

W moim przypadku żadnych podłączeń typu komputer,tv itp.Prosty dzwięk wzmak+cd+kolumny i może korektor...Tylko to i nic innego

Jak chcesz przeznaczyć z tysiaka to lepiej kupić samo cd.

miałem Marantza 7001 bez KI który byl nieco bardziej zmiekczony do tego co poszukujesz

Kolega miał 7001KI bardziej punktowy bas, neutralny bez podkolorowań ale i bez ostrości

Ps Swojego sprzedałem niedawno poszedł na OLX po 10 minutach (cena 400 zł plus koszty przesyłki)

Witam.

Mam do wyboru te dwa CD-ki.

Który wybrać?Wady zalety jakieś rzeczowe porady?

Czekam i zapraszam du dyskusji.

W onkyo jak padnie... przepraszam, "kiedy padnie" laser to po klocku, niema ani oryginałów ani zamienników. Na tych laserach nie chodziły niskie a co za tym idzie tanie modele onkyo więc na przeszczep ze starego w stary i tak trzeba będzie dużo wydać a ożywi go to tylko na chwile.

Marantz jest b. fajnym transportem, nieźle nawet gra na analogu - ja bym się ani chwili nie zastanawiał między tymi dwoma.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

W onkyo jak padnie... przepraszam, "kiedy padnie" laser to po klocku, niema ani oryginałów ani zamienników. Na tych laserach nie chodziły niskie a co za tym idzie tanie modele onkyo więc na przeszczep ze starego w stary i tak trzeba będzie dużo wydać a ożywi go to tylko na chwile.

Marantz jest b. fajnym transportem, nieźle nawet gra na analogu - ja bym się ani chwili nie zastanawiał między tymi dwoma.

Właśnie czytałem że w Onkyo są problemy z kupnem lasera jak padnie więc raczej odpada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.