Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo Dx 7711 czy Pioneer Pd 7700

santaradix71

Rekomendowane odpowiedzi

PIONEER PD-7700

1 x PD2026A

PEA1030 Stable Platter

ONKYO DX-7711 Integra

2 x SM5864AP – SM5843AP

Sanyo SF-P100-S (13 pin)

pierwszy to zastosowany dac drugi laser warto sprawdzić czy zwłaszcza ten drugi jest dostępny i za ile.

PIONEER PD-7700

1 x PD2026A

PEA1030 Stable Platter

ONKYO DX-7711 Integra

2 x SM5864AP – SM5843AP

Sanyo SF-P100-S (13 pin)

pierwszy to zastosowany dac drugi laser warto sprawdzić czy zwłaszcza ten drugi jest dostępny i za ile.

A na chłopski rozum?Bo te symbole oraz cyferki nic mi nie mówią :-( Który LEPSZY?

Na chłopski rozum , to stare graty jak nie ma dostępu do części zamiennych tych symboli i cyferek to żaden , chyba że chcesz kupić nieruchomość muzealną ,to wtedy ładniejszy , z tego co wiem tematy gdzie dostać lasery do wysokich modeli onkyo ,pioneer ,sony es , były wałowane już 6-8 lat temu nie ma i nie będzie , czyli jak cedek stanie łopata i zakopujesz trupa

• Moderatorzy

Na chłopski rozum , to stare graty jak nie ma dostępu do części zamiennych tych symboli i cyferek to żaden , chyba że chcesz kupić nieruchomość muzealną ,to wtedy ładniejszy , z tego co wiem tematy gdzie dostać lasery do wysokich modeli onkyo ,pioneer ,sony es , były wałowane już 6-8 lat temu nie ma i nie będzie , czyli jak cedek stanie łopata i zakopujesz trupa

Do Onkoyo dx7711 laser jest dostępny i kosztuje 50zł. Ale polecam dołożyć do wyższego modelu, tj. Onkyo Dx7911, miałem oba i 7911 jest wyraźnie lepszy.

-----------------

Zgadza sie do Onkyo 7711 laser jest dostepny.

Natomiast jest pytanie jaka jest reszta by to zgrac.

Napewno Onkyo to przynajmniej zewnetrznie bardzo solidnie wykonany Cd. Tego Pionka nie znam.Onkyo w skrocie okreslilbym jako poprawnie grajacy Cd ale bez fajerwerkow .Oczywiscie wszystko zalezy tez za ile kasy

No widzisz ktoś miał opisał i jest się czego ''uczepić'' onkyo się może podobać jak Ci się spodoba granie laser 50 taniocha kupić i się cieszyć , sam myślałem o jakiś onkyo tylko starszym coś z serii 68xx ale chyba do tych nie ma laserów

w onkyo 6850,6870 i wyższych siedzą opisane jako SPU3011

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tylko nie Onkyo. Z tych odtwarzaczy tej firmy co słuchałem to pomimo pieknej budowy, wagi i wyglądu były bardzo słabe CD. Winę ponosi często bardzo długi tor analogowy i filtry dolnoprzepustowe wysokiego rzędu mulace, tłamszące i degrdujące dźwiek, Dac-e w nich mają na wyjściu bardzo dużo cyfrowych śmieci stąd treba tak ostro filtrować. Jeden z najgorszych Onkyo miał w torze chyba po 5 układów na kanał i nie dało się go słuchać. A Pioneer 7700 to stosunkowo tani model za 200 można dostać, ale ju jego bym wolał słuchać. A llepiej wyższy model Pioneera 8700, 9700, 901.

W trakcie usuwania konta.

PIONEER PD-7700

1 x PD2026A

PEA1030 Stable Platter

ONKYO DX-7711 Integra

2 x SM5864AP – SM5843AP

Sanyo SF-P100-S (13 pin)

Masz tu odpowiedź, co wybierasz?

Masz tu odpowiedź, co wybierasz?

Nie gustuje w sprzęcie vintage . Tą cześć zabawy mam już za sobą. Jak bym miał coś wybierać (choć na pewno nie będę miał takich dylematów ) patrzyłbym na dostępność części.Zwłaszcza laserów.Jak ktoś to pomija to życzę powodzenia.

Nie gustuje w sprzęcie vintage . Tą cześć zabawy mam już za sobą. Jak bym miał coś wybierać (choć na pewno nie będę miał takich dylematów ) patrzyłbym na dostępność części.Zwłaszcza laserów.Jak ktoś to pomija to życzę powodzenia.

kto to powiedział?

Nowe lasery czasem nie wytrzymają kilku miesięcy . Natomiast te stare w Pioneerach są praktycznie niezniszczalne i jak coś się psuje to raczej coś innego.

W trakcie usuwania konta.

Nowe lasery czasem nie wytrzymają kilku miesięcy . Natomiast te stare w Pioneerach są praktycznie niezniszczalne i jak coś się psuje to raczej coś innego.

A kto powiedział że JVC to VINTAGE w hi-fi?

sandrax71 czego potrzbujesz od kolumn do tego szmelcu? ;D

Twoje preferencje będą nieogranicznone je śli będziesz robił jak ja chcę! Ci altusowcy wiedzą co to sony i radmor conajwyżej..

Lasery są wymieniane co sezon, nawet na ultrafioletowe z pianą zamiast suchego dymu. Stać cię na TO?

A kto powiedział że JVC to VINTAGE w hi-fi?

sandrax71 czego potrzbujesz od kolumn do tego szmelcu? ;D

Twoje preferencje będą nieogranicznone je śli będziesz robił jak ja chcę! Ci altusowcy wiedzą co to sony i radmor conajwyżej..

Lasery są wymieniane co sezon, nawet na ultrafioletowe z pianą zamiast suchego dymu. Stać cię na TO?

Po tych wszystkich wypowiedziach zostanę raczej przy PD-7700.Mam go teraz w zestawie i jakoś tam gra z resztą "szmelcu"...

Po tych wszystkich wypowiedziach zostanę raczej przy PD-7700.Mam go teraz w zestawie i jakoś tam gra z resztą "szmelcu"...

to niech gra co najwyżej "jakoś" z "jakimiś" kolumnami heh :)

to niech gra co najwyżej "jakoś" z "jakimiś" kolumnami heh :)

...a co tu pisać jak wszyscy to sprzęt HI-END a ja bieda;-)

Sony,Pioneer to niska półka i nie gra...więc tyle...może inaczej...Mam tego starego poczciwego CD Pioneer pd7700 i myślałem nad jego wymianą tylko nie wiem na co?Myślałem nad Marantzem cd6000 lub cd 67se, 67mk2 i tym Onkyo dx7711...Tylko czy jest sens?

...wzmak Sony TA-F770ES+ kolumny Kappa Infinity 7...

Co to za kappa i7?

wydaje mi się że masz dobrze dobrany sprzęt, tak czy owak jak na taki budżet ;)

A jakie interkonekty and głośnikowe? ONKYO jest nowocześniejsze od tego pionka lecz gra na odwrót tzn, górą raczej..

Co to za kappa i7?

wydaje mi się że masz dobrze dobrany sprzęt, tak czy owak jak na taki budżet ;)

A jakie interkonekty and głośnikowe? ONKYO jest nowocześniejsze od tego pionka lecz gra na odwrót tzn, górą raczej..

...Infinity Kappa 7 dokładnie;-)

Interkorekty jakieś od Prolinka a głośnikowe to hmmm...inne niż wszystkie...hand made by 16mm2;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.