Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór gramofonu do 2500

tor

Rekomendowane odpowiedzi

A ja korzystając z dyskusji bardziej doświadczonych kolegów i podpinając się pod watek z innym zagadnieniem chciałbym zapytać:

jak rozwiązać problem z opadającą windą w ramieniu Clearaudio Unify?

Nigdy żadnej książki (prócz jelloł pejdżis i telefonicznych) i płyt - nie wyrzuciłem.

niusia to nawet wszystkie ulotki i rachunki co mu do skrzynki nawrzucali ma w koszulkach ładnie poukładane na półkach w salonie :P

problem z opadającą windą w ramieniu Clearaudio Unify

winda ma opadać po to ona jest :)

OLEJ SILIKONOWY 50000cSt

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ba.

Se kozy specjalnie kupiłem, coby pożarły.:-)

A tak poważniej i na marginesie: ileż tych drzew pod siekiery pada, by każdy z nas - ciupasem do kosza wrzucił, przed przeczytaniem?

niusia to nawet wszystkie ulotki i rachunki co mu do skrzynki nawrzucali ma w koszulkach ładnie poukładane na półkach w salonie :P

winda ma opadać po to ona jest - sprecyzuj czy sama z siebie opada , czy tylko zaszybko.

bo tak to trudno coś ustalić

opada właściwie, tylko problem w tym, że jak podniosę ramię do góry, to nie pozostaje w tej pozycji, tylko zaczyna samoczynnie opadać. Kiedyś po podniesieniu pozostawało w tej pozycji, dopóki sam nie opuściłem na płytę.

OLEJ SILIKONOWY 50000cSt

Ukryta Zawartość

dzięki :-)

Ukryta Zawartość

Toteż godom - trzeba zmienić "szmalec", bo ten, który jest - od jakiegoś czasu nie spełnia swych funkcji.

Gdzie i jak zmienić? Nie wiem.

Wiem tylko, że (tysiąc lat temu), gdy używałem jakiegoś polskiego kwadracika - sprawy z windą nie było.

Taka ciekawostka.

Toteż godom - trzeba zmienić "szmalec", bo ten, który jest - od jakiegoś czasu nie spełnia swych funkcji.

Gdzie i jak zmienić? Nie wiem.

Wiem tylko, że (tysiąc lat temu), gdy używałem jakiegoś polskiego kwadracika - sprawy z windą nie było.

Taka ciekawostka.

Dziękuje za poradę. Już zamówiłem odpowiednie ustrojstwo na znanym serwisie aukcyjnym.:-)

opada właściwie, tylko problem w tym, że jak podniosę ramię do góry, to nie pozostaje w tej pozycji, tylko zaczyna samoczynnie opadać. Kiedyś po podniesieniu pozostawało w tej pozycji, dopóki sam nie opuściłem na płytę.

dzięki :-)

olej może pomóc ale nie musi i tak musisz pewnie tą winę rozebrać , jak podrzucisz zdjęcia to popatrzymy co się stało

I stałem się szczęśliwym posiadaczem Garrarda . Poproszę Was jeszcze o radę , jaką wkładkę do tego warto zastosować ( do 500 zł ) . Będzie to grało z Yaqinem MS30 , i Kefami Carina II . Myślałem o AT-95EX , czy może macie jakieś lepsze propozycje .

i jeszcze jedno pytanie , czy jest jakiś opis w necie , jak regulować tego typu ramię .

I stałem się szczęśliwym posiadaczem Garrarda . Poproszę Was jeszcze o radę , jaką wkładkę do tego warto zastosować ( do 500 zł ) . Będzie to grało z Yaqinem MS30 , i Kefami Carina II . Myślałem o AT-95EX , czy może macie jakieś lepsze propozycje .

i jeszcze jedno pytanie , czy jest jakiś opis w necie , jak regulować tego typu ramię .

gerrarda zero ?

tor masz podobny do mojego , w żadnym wypadku at95 , o wiele lepiej z lampą i kefem gra ortofon.

są manuale , w necie do tego garrarda.

nacisk ciężarkom pod ramieniem po wypoziomowaniu ramienia p.wagą ,

antyskating pokrętłem na górze .

Obroty pierścieniem / szyldem pokrętła obrotów.

i nic więcej :P

no może tylko to by wkładka w główce prosto była i ewentualnie azymut sprawdzić .

Czy gramofony DENON DP-1200 lub DP-1600 to dobre modele? Które jeszcze z Denona są godne uwagi w cenie do 2000 zł za używane w świetnym stanie?

godne uwagi , ale nie za tyle - za parę stówek więcej można kupić wyższe modele.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bez wkładki i docisku.

zawsze możesz kupić z wkładką za 170 zł za 4 tysiące

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wkładka w sumie też nie , bo jak jakaś lepsza , to na pewno ktoś coś doliczył , a nawet jakbyś mnie spytał ile godzin przebiegu ma moja to nie potrafiłbym określić .

druga sprawa jak zaczniesz kupować płyty to dojdziesz do wniosku , że bardziej się opłacało raz wydać - dajmy na to tysiaka na lepszą wkładkę i mieć w lepszej kondycji płyty niż , co raz kupować nowe i tylko ich słuchać na jakimś zajechanym trupie.

No generalnie interesują mnie dwie opcje w tej kwocie. Cos używanego w stanie bdb i tu te Denony bardzo by mi odpowoadały bo i wizualnie super wyglądają i byly produkowane w latach swietnosci winyli, maja dobre parametry, dd, automatyka, a takze moze cos z Duali z serii CS7xx, a z drugiej strony kusi mnie przetestowanie czegos nowego z naszych czasow, np Rega Planar P2. Rega słynie z produkcji dobrych ramion to i moze ich gramofon z przedzialu cenowego do 2000-2500 zl jest dobrym wyborem w tej klasie cenowej? Tylko czy ten akrylowy talerz to nie jest jego słaby punkt?

parametry nie grają , ale to twoje pieniądze i robisz z nimi co chcesz .

tu masz trochę droższy , ale też pewnie ci się spodoba.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest Kenwood KD-07 i KP-07, czy cos mi sie pomylilo? Jezeli sa jednak dwa modele to czym sie roznia?

Znając życie KP był na rynek japoński.

Mając takie pieniążki MOCNO rozważyłbym ten gramofon:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znając życie KP był na rynek japoński.

Mając takie pieniążki MOCNO rozważyłbym ten gramofon:

Ukryta Zawartość

Tak na poważnie z tym Luxmanem ?

Sme typ 3 warte koło 1,6 tys to napęd Luxa wart 1,5 tys ?

Skąd ty bierzesz takie ceny , o twoim Keniu na alle nie wspominam :D

Ukryta Zawartość

Czytasz różne fora to wiesz lepiej że u nas Frankensztajny to nie są popularne - to raz .

Dwa to za 1,5 tysiąca kupisz Luxa z ramieniem Ms Ta 1 jak dobrze pamietam i jest to samo granie .

A o połowę tańsze :D

Sme nie jest lekarstwem na wszystko , tym bardziej ten model :)

A i sprzedający czy to nie aby Wojciech Jodlowski :D

ja bym zdecydowanie wolal sme 3 niz ms ta 1

Miałem każde z tych ramion , kwestia skomponowania całości przy budżecie o ktorym mowa w tym wątku .
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.