Skocz do zawartości
IGNORED

3 gramofony za ok. 1000zł

mat_

Rekomendowane odpowiedzi

Może być w bok to nie zaprzeczę :)

Tylko jak myślisz , jeśli ktoś pakował takie ramię jak Acos Lustre do dd z ciężkim talerzem to robił to nie świadomie ?

ale , czy z sanyo nie będzie będzie w bok - zamiast do przodu ?

Sanyo jest ciekawy. Czy to skok w bok, czy do przodu to jednak będę polował na PCS 5 :-) Nie mam aż tyle miejsca, żeby kilka gramofonów gromadzić. Niby od jednego się zaczyna, tu już o drugim myślę, a jeden pokój już mi się w muzikzimmer powoli przemienia :-)

Tylko jak kupisz Brauna , postawisz go na stoliku to zaraz będziesz chciał więcej innych tt :D

Hi hi Sanyo wielkie jest , nie tylko z gabarytów :)

Obawiam się, że to już chyba nastąpiło :D No nic. Muszę rano wstać i zarabiać na tt.

Sanyo muszę sobie przemyśleć.

Hi skup się na jednym modelu , zbieraj kasę - coś wynajdziemy ciekawego :)

Pozdrawiam .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

też niezły , i jak w przypadku sanyo trochę w przód i w bok .

Ukryta Zawartość

Hi skup się na jednym modelu , zbieraj kasę - coś wynajdziemy ciekawego :)

Powiem szczerze, że ten PCS 5 to dla mnie numer 1. I tego będę się trzymał. Może za jakiś czas pojechałbym do Niemiec, więc dałoby go radę ściągnąć samemu.

A dzisiejszy dzień udany. Prawie 3/4 dniówki poszło na płyty. Mam już pewną taktykę na aukcje :-)

W życiu bym nie pomyślał że zapałasz taką chęcią na Brauna , jednak lepsze jest to jak kupujesz płyty - ekspresowo :)

Często zapominamy że muzyka jest najważniejsza .

Brauny designu Dietera Ramsa są obłędne.

Niestety trzeba mieć świadomosc, że to troszkę relikty. Ciężko znaleźć je w bardzo dobrym stanie wizualnym, a sam gramofon żeby grał - a nie tylko zdobił wymaga właściwie remontu - zarówno napędu, jak i okablowania.

Wiem, bo szukam jednego modelu dłuzszy czas i raz prawie już kupiłem, niestety ktoś mnie ubiegł mimo obietnicy sprzedającego.

Nie sądzę, ale jeszcze kiedyś takiego kupię, ale jak to przy sprzęcie z lat 60 trzeba szykować z 800zł na remoncik.

Niemniej... nie można mieć wszystkiego na raz. Są gramofony ciekawostki, a są takie modele, który chciałoby się zostawić na zawsze, choćby w dłuższej perspektywnie miały się kurzyć :)

W życiu bym nie pomyślał że zapałasz taką chęcią na Brauna , jednak lepsze jest to jak kupujesz płyty - ekspresowo :)

A to akurat Twoja zasługa :-)

Płyt na razie udało mi się kupić oficjalnie kilka (nieoficjalnie 14, ale o tym wiem tylko ja, allegro i Wy :P), a plus te, które miałem, to pół roku słuchania po jednej dziennie :-) Teraz czas to ładnie poukładać.

Często zapominamy że muzyka jest najważniejsza

Dokładnie. Ja jestem fanatykiem muzyki. Dla mnie życie bez muzyki nie ma sensu. Od małego zawsze miałem styczność z muzyką i zawsze ciągnęło mnie w tym kierunku, a tu, oj, mógłbym się rozpisać :-)

Nie sądzę, ale jeszcze kiedyś takiego kupię, ale jak to przy sprzęcie z lat 60 trzeba szykować z 800zł na remoncik.

Niemniej... nie można mieć wszystkiego na raz. Są gramofony ciekawostki, a są takie modele, który chciałoby się zostawić na zawsze, choćby w dłuższej perspektywnie miały się kurzyć :)

Tak samo, jak kupię sobie taki zabytek, to remont na błysk i zostawiam go sobie na zawsze.

Dokładnie. Ja jestem fanatykiem muzyki. Dla mnie życie bez muzyki nie ma sensu. Od małego zawsze miałem styczność z muzyką i zawsze ciągnęło mnie w tym kierunku, a tu, oj, mógłbym się rozpisać :-)

To pisz :)

Wielu czyta , a własne doświadczenia są bezcenne .

Twój wątek tym bardziej możesz coś bez spiny napisać .

Wiesz co, to w niedzielę coś bym naskrobał, bo w tygodniu to zawsze tego czasu brakuje :(

Pisz kiedy możesz i kiedy masz ochotę .

Zarabiaj też kasę bo sam wiesz ceny tt co dzień to w górę idą - na alle to najbardziej :D

Też ciekawy Braun

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Też ciekawy Braun

Ukryta Zawartość

Ciekawa też jest jego cena. Sam gramofon jest ładny, ale wizualnie ma niedoskonałości. Wiem, nie jest to sprzęt nowy...

Miałem napisać coś w niedzielę, ale ostatnio nie mam za wiele czasu. Grunt, że na słuchanie znalazłem :-)

Decyzji o gramofonie nie zmieniłem póki co. PCS 5 :-) W wakacje może podjechałbym do Niemiec, to coś bym złapał.

Mam też inne kosztowne hobby - od dłuższego czasu chciałem kupić sobie Vox-a Continental (kto zna chociażby Zażdi wo mnie agoń The Doors :-), czy The Animals - ten wie o co mi chodzi), ale już sobie darowałem. Nie do dostania. Z tegoż to powodu Philips leci do sypialni na miejsce Pianocrafta, a do salonu chcę kupić coś lepszego :-) Także to już inny na wątek.

Ukryta Zawartość

W wakacje może podjechałbym do Niemiec, to coś bym złapał

chyba , że z "wystawki" czyli śmietnika byś złapał jakbyś pierwszy był , bo wcale tam taniej nie jest - a zazwyczaj jest drożej zobacz se ceny ebay.de

, bo wcale tam taniej nie jest

Oferty przeglądałem już wiele wcześniej.

Taniej wcale być nie musi. W ogóle w EU sprzęt vintage ma dość wysokie ceny. W Polen PCS 5 nie widziałem do sprzedania. Tam jeszcze da się czasem trafić. Oczywiście na sprzęt ze śmietnika można się wbić.

Bolo .Za zachodnią granicą przy odbiorze osobistym kupi sporo rodzynków w świetnej cenie :)

Ceny ebay a alledrogo , zobacz po ile u nas sprzedają np Sme 3009 , czy serwisowane czy gumowe części wymienione ?

Nikt o tym nie pisze :(

Oczywiście na sprzęt ze śmietnika można się wbić.

powinno chyba być

Oczywiście na sprzęt do śmietnika można się wbić :)

U nas to zazwyczaj ze śmietników , więc może jest w tym jakiś sens

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.