Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o tych końcówkach mocy kina domowego ?

HanibalJin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów

Takie pytanie czy ktoś się spotkał z tymi końcówkami mocy i może się wypowiedzieć, i może z nich korzystał ?

Zastanawia mnie ta ostatnia szczególnie, co prawda dużo prądu je 2400W, to nie mało a np. Onkyo 1100W.

Kolumny jakie miały by napędzić to Dali Lektor seria, ale w przyszłości zmiennie je na Focale 836V lub Polkaudio RTI A9.

Onkyo PA-MC5500

Nakamichi AVP1

Crestron CNAMPX1-7x200

Nie jestem pewien czy tu na forum czy na innym jest kolega który Onkyo ma pre amp i końcówkę mocy.

Ja bym jeszcze dołożył Emotiva i Marantz oraz Parasound :)

....

A do czego Tobie nowe końcówki, stereo czy kd i czemu nowe kolumny?

Ja bym się skupił na początku nad kolumnami jakimiś lepszymi do tego wzm z możliwością końcówki mocy np. Denon pma-2020ae

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

To są końcówki mocy kina domowego 9,7,7 kanałowe i nie szukam stereo to jest dział kina domowego.

Co do kolumn to w przyszłości a tutaj zapytanie o końcówki mocy.

I nikt nie mówił że chce kupić nowe, bardziej chodzi która z nich lepsza ?

Ja miałem 7 kanałową Marantza MM 8077 - to było to, potęga brzmienia w parze z amplitunerem Marantz SR 7009, który robił jako procesor

Ja mam tak cały czas i jest super. Co więcej, jak chcę stereo, to do końcówki podłączam pm7003 i wtedy on robi za preamp a koncowka daje power na fronty, bo na samym wzmacniaczu to jednak brakowało tego fajnego basu w stereo.

U Mnie również od dłuższego czasu gra NuForce MCA20 podłączony bezpośrednio do OPPO. Zestawienie uważam bardzo dobre. Na pewno lepsze od posiadanego wcześniej kompletu Rotel Rsp 1098 RMB 1075

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

Jak będę chciał Atmosa i będę miał na niego warunki to kupię sobie procesor, amplituner dla mnie nie istnieje. Bez obrazy ale to nie ta jakość, wolę moje 5.1 na końcówkach niż twój atmos na amplitunerze. Tak jak powiedziałem, będę miał warunki to pomyślę na procesorem do Atmosam.

Gość

(Konto usunięte)

Robię już małe przygotowania pod 4K,zostanie mi jeszcze projektor do wymiany. Pozatym różnice względem modelu 105 są dość spore. Nowsza kość sabre na obu wyjściach analogowych ( stereo i 7.1), wejście HDMI bez ograniczenia i port triger do sterowania Nuforca Mca20.

U Mnie leciwe już OPPO 95 ale hula cały czas :-)

+1

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Też jestem ciekaw jak gra samo Oppo 205 na końcówkach mocy.

Mi 105D trochę w stereo nie podeszło, tak "maszyna" jest mega super.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Gość

(Konto usunięte)

Powiem tak, jest lepiej względem 105D ale szału nie ma. Obraz na moje oko jest lepszy,gra lepiej niż 105D ale moim zdaniem nie warto dopłacać kilka tysięcy by mieć lepszy dźwięk niż 105D. Działa wszystko co ma działać ,daca nie testowałem bo nie mam narazie co podłączyć do niego. Laptop w serwisie a sklep nie załatwił mi narazie Chromecasta. Używam tylko streamingu z telefonu,bubleupnp i coś tam jeszcze. Fajnie mi działa triggering z końcówką mocy, już nie muszę latać by ją włączyć czy wyłączyć. Muszę dodać że końcówka jest podłączona do wyjść 7.1 multichannel,nie mam jeszcze przedwzmacniacza . Sprzęt jest zamówiony ale czekam na gotówkę za sprzedany wzmacniacz by sfinalizować transakcję. No coś jeszcze trzeba zrobić ze starszym modelem. Jest oczywiście problem,jutro będę dzwonił do dystrybutora. Nie wiem dlaczego ale jak słucham stereo to słyszę że coś leci w pozostałych głośnikach, bardzo cicho ale coś tam leci.W modelu 105D tego nie miałem, nawet jak ustawie dwa głośniki w Oppo to i tak jest to samo. Jest funkcja DTS Neo która robi z 2 kanałów resztę ale pomimo to że jest wyłączona dalej coś puszcza na głośniki. Porozmawim jutro z serwisem, może oni wiedzą coś czego ja nie wiem. Sorki za błędy ale piszę z poziomu telefonu. Pozdrawiam

Nie wiem dlaczego ale jak słucham stereo to słyszę że coś leci w pozostałych głośnikach, bardzo cicho ale coś tam leci.W modelu 105D tego nie miałem, nawet jak ustawie dwa głośniki w Oppo to i tak jest to samo. Jest funkcja DTS Neo która robi z 2 kanałów resztę ale pomimo to że jest wyłączona dalej coś puszcza na głośniki.

Testowałem pod kątem użycia bezpośrednio z końcówkami model 203 - tam takie przebicia występowały tym bardziej słyszalne, im niżej schodziłem z głośnością w Oppo. W dodatku im ciszej, tym dźwięk znacznie się pogarszał. Miałem końcówki z potencjometrami, więc byłem w stanie ustawić na końcówkach mniejszą głośność, by w Oppo być bliżej maksymalnej. Jednak i tak musiałbym manipulować pokrętłami codziennie osobno do seansów filmowych i wieczornego cichego słuchania, do tego jakość dźwięku względem 105-tki, której kiedyś słuchałem, to przepaść (na minus 203-ki oczywiście), więc zarzuciłem temat i póki co nadal zostałem z amplitunerem + końcówka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.