Skocz do zawartości
IGNORED

Blu Ray do 1000zł

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie też tak sobie myślę, maks do tysiaka, ale kurcze problem jest w tym że chciałby mieć komplet i obsługę jednym pilotem i fajnie jakby jeszcze nie najgorzej CD zagrało, jeszcze się troszkę używek obawiam, a znów nówka to zabójstwo, taki np: 1713, już nie wspomnę o 3313.

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Worms spokojnie 3313ud możesz kupić używany. Miałem używany i tam praktycznie nic nie może się zepsuć, obudowa jest bardzo solidna. Tylko kup z UK lub DE w PL nie bo ludzie ceny windują. Mnie irytuje jedno w 3313UD, bez tv to z wyświetlacza nic nie odpalisz z plików. Trzeba mieć TV włączony aby coś na pendrive znaleźć.

Kiedyś na forum pokazałem za ile z UK kupiłem....819zł

3c788d73214b7b71c8e0b0101066574c.jpg

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

To faktycznie dwa razy taniej jak w PL, okazja mega, trzeba szukać.

Czytałem i nawet wspominałeś że nie najgorzej w stereo, nawet może troszkę lepiej jak oppo.

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Tak jak na moje ucho to tak, 3313ud lepiej gra od Oppo 103D. Oppo zbyt "ciemny" dźwięk, przewaga niskich tonów a góra nie jest jasna. Denon ma bardziej "czysty" dźwięk, może nie jest aż tak detaliczny jak dcd1510ae ale nie jest złym "kombajnem" stereo/kd

Z tego duetu 4400h+3313ud będzie Pan zadowolony....

Co prawda są aukcje niektóre ale te czarne to chyba "kup teraz" jest opcja.

.....

Uwież mi teraz już nie dostaniesz w takiej cenie jak ja kupiłem, była negocjacja a sprzedający chciał się pozbyć dbt temu tak tanio kupiłem. Teraz ma znajomy jego i jest zadowolony. 8b599683631a4cb8727f02e0d155188c.jpg91215c1c4a3a5b2dc391d30db524d316.jpgb5395c907e5dec2f8d157423737de681.jpg

Do cierpliwych nie należę i nabyłem BDT 3313UD. Pasuje idealnie do amplitunera.

Porównań nie mam bo nic innego nie słyszałem.

Jedynie co zamierzam sprawdzić to to jak kabel RCA wpływa na muzykę z CD.

dffdf66c6ea328829e12282fe01cc21b.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Nie Dneno hd link tylko do urządzeń w to wyposażonych. Tak jak 3313ud można coax do 4400h.

Worms gratuluje zakupu teraz będziesz i w kd i w stereo zadowolony.

Dzięki chłopaki.

Właściwie to tego kabelki dlink nie otrzymałem, możliwe że dostanie mi dosłany.

Do czego to służy, jak mogę to wykorzystać?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Rozumiem że posiadałeś ten kabelek.

Porównywałeś jakość połączenia względem samego HDMI?

Tak bo to zwykły Coaxialny kabel jest, taki np. w subie używasz czy w antenie od tv :)

On przesyła tylko audio cyfrowo, nie jest drogi taki coaxialny kabel 0.3m czy 0.5m z końcówkami.

Czy słyszałem różnice??? dlink vs. hdmi nie chyba nie słyszałem jeśli chodzi o stereo bo na filmach nie testowałem, miałem od razu wpięty kabel hdlink

Chyba gdzieś kiedyś w domu miałem kabelek Coaxialny, będzie trzeba poszukać.

Dzięki stereo puszczam przez RCA i jest na bardzo wysokim poziomie póki co, bo nie słyszałem lepszych, hehe.

Ale że lubię zawsze wyciskać ze sprzętu maksa, to pewnie popróbuję uzyskać jeszcze lepszy kabelkami, no chyba że się nie da.

Trzeba teraz zaopatrzyć się w parę filmów BR, bo póki co mam tylko Noe.

Worms a masz może PS3 albo PS4?

Ja na razie oglądam BR na PS3 i ciekawi mnie porównanie do odtwarza BR z granic tysiaka czy jest jakaś różnica? Generalnie jestem zadowolony z PS ale nie mam porównania

Fakt gdzieś mam PS3, jak znajdę to mogę takie porównanie zrobić, o ile jeszcze działa.

Panowie szybki temat.

Czy miedzy PS4PRO, Panasoniciem UB420 i Sony X700/X800 sa jakies roznice w jakosci obrazu? Panasonic ma opinie najlepszej obrobki obrazu, czy faktycznie jest lepszy pod tym wzgledem od w/w modeli?

Pytanie drugie. Wzmacniacz yamahy ma tylko jedno wejscie optyczne. Czy przesylajac dzwiek PCM cyfrowo przez TV i dopiero do wzmacniacza straci on cos na jakosci niz przesylajac go bezposrednio optykiem do wzmaciacza?

Marantz PM6007, Marantz CD6007, Sony UBP-X700, Dali Oberon 7, QED Performance RCA, QED XT25

Ps4 Pro 8rdzeni, zaawansowany procesor graficzny, obsługuje skomplikowane gry 3D w 4K, poza tym jest wygodnym kombajnem multimedialnym aktualizowanym co tydzien. Zaraz dowiesz się że podobno jakiś platikowy blu ray jest lepszy na pewno.

Wzmacniacz yamahy ma tylko jedno wejscie optyczne. Czy przesylajac dzwiek PCM cyfrowo przez TV i dopiero do wzmacniacza straci on cos na jakosci niz przesylajac go bezposrednio optykiem do wzmaciacza?

Wypuszczając dźwięk (przez HDMI lub optyka) z telewizorów Philipsa i Panasonica - przy cichym odsłuchu jest całkiem w porządku, ale im głośniej, tym bardziej przeszkadzają zniekształcenia. Mając przyzwoite audio aż chce się słuchać głośniej i głośniej, bo jest tak fajnie, a podłączając ten sam sprzęt przez telewizor - głośniej włączałem tylko do testu, bo nie jestem w stanie wytrzymać tego jazgotu.

Moją wypowiedź możesz zrozumieć jako - owszem, można się spodziewać pogorszenia jakości dźwięku po przepuszczeniu go przez tv. ;)

Krzaku666, 8 rdzeni itd w PS4 Pro, ale nie sama moc obliczeniowa jest ważna, a algorytmy ją wykorzystujące również, prawda? Nie interesowałem się, czy PS4 Pro daje lepszy czy gorszy obraz od jakich to plastikowych odtwarzaczy, po prostu zauważam, iż nie sama nadwyżka mocy obliczeniowej jest istotna w tej kwestii. Przykładem jest komputer PC - moc śmiało może być większa od konsoli, gry również w 4k, z lepszą szczegółowością, a bez odpowiednich kodeków nawet DVD nie odtworzy, i na różnych kodekach da różną jakość z tego DVD.

Oczywiście masz racje, ale nie da sie ukryć że konsola Ps4pro jest odtwarzaczem blu ray i posiada wszelkie dekodery sprzetowe i daje bardzo dobry obraz. Przy tym działa szybciej i jest wygodniejsza w obsłudze ;) Ma tez dopracowane dedykowane apki. I oczywiście jest zajebicho konsolą ;) Nie odtwarza tylko płyt UHD ale to jak wiadomo i tak jest ślepa uliczka ;)

Krzaku666, szybkość działania konsoli lepsza od odtwarzaczy? To mnie zaskoczyłeś! Oczywiście istnieją powolne odtwarzacze, ale taniutki LG za 300 zł uruchamiał mi się i działał praktycznie na klik, Oppo 203 też było bardzo szybkie - wczytywanie płyt czy BD czy UHD genialnie szybkie i bezgłośne. Ile czasu uruchamia się PS4 Pro? Na szybko znalazłem filmik z pierwszym uruchomieniem, to prawie 40 sekund zeszło, ale rozumiem, że masz doświadczenie w użytkowaniu to wolę Ciebie spytać. :)

Odnośnie ślepej uliczki płyt UHD - rozwinąłbyś swój punkt widzenia? ;)

Uruchamia sie wolniej ale później szybko śmiga, zupełnie nieporównywalna wygoda obsługi :) Pod kątem odtwarzania płyt BD nie znajduję braków :) Netflix Hbo Go bardzo dopracowane :)

Ale oczywiście prosty Blu ray za 400zł też może być fajny ;)

Oppo już się wycofało ;)

Mam ps4pro i jestem trochę zniesmaczony, tylko płyty BL odtwarza a UHD już nie. To ps3 było lepsze bo i cd i mp3 odtwarza i filmy 3D. PS4Pro jedynie może gry ale trzeba mieć tv 4K aby w pełni cieszyć się z gier.

A mi tam bardziej do grania pasuje Samsung FHD 47" niż LG UHD 79".

A co włączania się, to ja mam na uśpieniu i włącza się w 3sek. I to odrazu gra działa.

Ale odtwarzacza Blu-ray, bym nim nie zastąpił raczej.

Ps4 Pro 8rdzeni, zaawansowany procesor graficzny

Tak, tak i korzysta z tego w trakcie odtwarzania z płyt BD.

Większej bzdury nie czytałem, a trochę żyje na tym świecie.

Ale człowiek uczy się całe życie, więc i takie "nowości" jak widać "mogą się przydać"...

posiada wszelkie dekodery sprzetowe

Kolejne kłamstwo, nie posiada "wszelkich" dekoderów ani sprzętowych, ani programowych.

Piszesz Waść Pan totalne bzdury, aż boli głowa.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.