Skocz do zawartości
IGNORED

jaki wzmacniacz zintegrowany z przetwornikiem DAC

Robert 7800

Rekomendowane odpowiedzi

Elara będzie idealna

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A jakieś inne propozycje?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Moderatorzy

A jakieś inne propozycje?

jedź na odsłuch, a nie zmieniasz wszystko na raz

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Rucia 1. Oczywiście że pojadę na odsłuch. Tylko chciałem zasięgnąć opini jakie kolumny do tego wzmaka. A wymienić muszę wszystko bo mój sprzęt ma już prawie 15 lat i nie spełnia już moich oczekiwań

• Moderatorzy

Rucia 1. Oczywiście że pojadę na odsłuch. Tylko chciałem zasięgnąć opini jakie kolumny do tego wzmaka. A wymienić muszę wszystko bo mój sprzęt ma już prawie 15 lat i nie spełnia już moich oczekiwań

Tylko widze, że napaliłeś się koniecznie na kombajn i od razu kolumny, nie rób błędu, że kupujesz na szybko. Pare osób Ci tu pisało, ze przetworniki w budowane są nie "najwyższych lotów". Kup na razie dobry dac, później dozbieraj na wzmacniacz, nie pali się masz na czym słuchać. Każda zmiana to powinien być krok w przód, a nie bok czy nawet w tył.

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Rucia1, słuchałem już kilku wzmaków do 3000 i osobnych DAC'ów za 2000 i nie grały lepiej niż wzmak z wbudowanym DAC. A takich opinii że wzmak z osobnym DAC zagra o wiele lepiej słyszałem mnóstwo. Puki co z tego sprzętu który odsłuchałem, za cenę w okolicach 5000 ta teoria się nie sprawdziła. Ale mam w planach jeszcze co najmniej 2 odsłuchy zanim coś kupię

• Moderatorzy

Rucia1, słuchałem już kilku wzmaków do 3000 i osobnych DAC'ów za 2000 i nie grały lepiej niż wzmak z wbudowanym DAC. A takich opinii że wzmak z osobnym DAC zagra o wiele lepiej słyszałem mnóstwo. Puki co z tego sprzętu który odsłuchałem, za cenę w okolicach 5000 ta teoria się nie sprawdziła. Ale mam w planach jeszcze co najmniej 2 odsłuchy zanim coś kupię

Twoja kasa,Twoja decyzja :) oby dobra.

Dac'a ma jeszcze np. YAMAHA A-S801.

Dobrą prasę miał też np. Hegel H80.

A takich opinii że wzmak z osobnym DAC zagra o wiele lepiej słyszałem mnóstwo.

To są opinie subiektywne, dla każdego to wiele lepiej może znaczyć co innego. W praktyce będą to niuanse których "widoczność" może zależeć od wielu rzeczy jak choćby reszta toru (akustyka pomieszczenia, kolumny, wzmacniacz, kable), płyty użyte do odsłuchu czy w końcu zmęczenie słuchu u słuchacza.

Rucia1, słuchałem już kilku wzmaków do 3000 i osobnych DAC'ów za 2000 i nie grały lepiej niż wzmak z wbudowanym DAC. Puki co z tego sprzętu który odsłuchałem, za cenę w okolicach 5000 ta teoria się nie sprawdziła.

...i może się w ogóle nie sprawdzić, bo w zdecydowanym stopniu to kolumny decydują o brzmieniu zestawu i to one bywają największym ograniczeniem.

Takie przypadkowe, krótkie odsłuchy też niewiele wniosą, bo sprzęt ma dobrze brzmieć w miejscu docelowym czyli u Ciebie.

Zamiast jeździć po salonach, byłoby lepiej gdybyś przesłuchał kilku wzmacniaczy we własnym mieszkaniu - przez kilka dni, na spokojnie, z różnym repertuarem muzycznym itd, i wybrał właśnie ten ...ale jest to tylko moje zdanie ;)

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

we własnym mieszkaniu - przez kilka dni, na spokojnie,

... dokładnie tak. wczoraj na próbę "przesłuchiwałem" interkonekty ze srebra. W drugiej godzinie ślepych odsłuchów straciłem orientację bo w zależności od rodzaju muzyki każdy z tych wybitnych w sumie kabelków prezentował różne zalety. Obecnie salony biorąc równowartość, pożyczają sprzęt na kilka dni. To zdecydowanie najlepsza metoda wyboru.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.