Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

.......kupiłem kable głośnikowe-takie na przeczekanie.Ponieważ na razie nie były dostępne srebrne Black Cat Lectraline xe,kupiłem w Chinach kable Copper Colour Penny.Ponieważ zażyczyłem sobie ekspresową przesyłkę dhl-miałem spotkanie z urzędem celnym.ale to już mało istotne.Okazuje się,że Penny to rewelacyjne druty i posiadają zestaw cech,które lubię.Są szybkie,detaliczne,przestrzenne i ciepłe.Przypominają starsze modele Cardasa.Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego,gdyby nie fakt,że łącznie z kosztami ich cena to ok500zł.A w dodatku są zwyczajnie ładnie zrobione.Potrafiły bez jakiejkolwiek kompresji ``pokazać`` urodę mojej obecnie ulubionej płyty testowej-Charly Antolini Knock out-mastering xrcdk2. http://www.coppercolour.cn/productinfo.aspx?id=41&typeName=%B7%D2%C4%E1%CF%B5%C1%D0

Jako ciekawostka-na płycie Knock out jest ostrzeżenie w języku niemieckim(w dowolnym tłumaczeniu): odtwarzanie tej płyty jest ryzykowne dla twojego sprzętu i może prowadzić do uszkodzenia.Faktycznie,ciosy basu z kompletnej ciszy,robią wrażenie.

Edytowane przez triode
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3229548

.......kupiłem kable głośnikowe-takie na przeczekanie.Ponieważ na razie nie były dostępne srebrne Black Cat Lectraline xe,kupiłem w Chinach kable Copper Colour Penny.Ponieważ zażyczyłem sobie ekspresową przesyłkę dhl-miałem spotkanie z urzędem celnym.ale to już mało istotne.Okazuje się,że Penny to rewelacyjne druty i posiadają zestaw cech,które lubię.Są szybkie,detaliczne,przestrzenne i ciepłe.Przypominają starsze modele Cardasa.Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego,gdyby nie fakt,że łącznie z kosztami ich cena to ok500zł.A w dodatku są zwyczajnie ładnie zrobione.Potrafiły bez jakiejkolwiek kompresji ``pokazać`` urodę mojej obecnie ulubionej płyty testowej-Charly Antolini Knock out-mastering xrcdk2. http://www.coppercolour.cn/productinfo.aspx?id=41&typeName=%B7%D2%C4%E1%CF%B5%C1%D0

Jako ciekawostka-na płycie Knock out jest ostrzeżenie w języku niemieckim(w dowolnym tłumaczeniu): odtwarzanie tej płyty jest ryzykowne dla twojego sprzętu i może prowadzić do uszkodzenia.Faktycznie,ciosy basu z kompletnej ciszy,robią wrażenie.

Andrzej to już nie grasz na Stereovoxach?

Edytowane przez Rezyslaw
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3229642

Tak mnie wzięło na wspominki i widzę ,że już pięć lat minęło jak u Triode stanęły pierwsze Ariesy nr 1, jak ten czas szybko mija :)

Tak to na życzenie Andrzeja powstały ARIESY nr 1 .

W scanspeaku to była nowość seria Iluminator .Głośniki oparte o neodymowy układ magnetyczny (pojedynczy płaski pierścień) o dużym skoku membrany ,największym w ofercie 18-tek czyli +/- 9mm liniowego wychylenia ,+/- 16mm maksymalnego ! oraz nowe kopułkowo pierscieniowe i kopułkowe iluminatory z zespołem magnesów neodymowych .Niecały rok wcześniej miałem już materiały reklamowe podesłane z tym jak zbudowane są przetworniki ,jakich materiałów użyto budowy membran ,cewki itd. Postanowiliśmy to sprawdzić na żywo i w zasadzie większość z nas klubowiczów zna już mocne strony jak i słabsze tego modelu ,oraz wiemy co wpinać za wzmacniacz aby sterował dzielnie tą konstrukcję .

Ariesy wspominam mile-dały mi impuls do zmian,od Amplifona do świata tranzystorów.Mogłem również poznać i gościć w moich skromnych progach Grzegorza i kilku z Was.

Mnie także milo było poznać przez ostatnie 5 lat fantastycznych ludzi ,którzy cieszą się muzyką i niczego nikomu nie udowadniają, fajnie z wieloma z Was się spotykać ,przecież na szczęście dane nam jest gdzieś się spotkac.

Do AudioShow jeszcze daleko ale oczywiście wszystkich klubowiczów i nie tylko klubowiczów zapraszam w godzinach otwarcia targów ale i po 20.00 w sobotę do naszego pokoju wystawowego.

Tak sobie czytam od dawna i wnioski - do Minasów to jednak lampa, tranzystory sporadycznie. Nawet jak u Rezysława to końcówka tranzystorowa, ale pre lampowe. Chyba jednak lampy bliższe Minasom.

Tak zgodziłbym się z tym stwierdzeniem. Jeżeli lampa to na pewno pentoda EL34 sprawdza się grając romantycznie i w nasycony sposób średnicy z Minasami, jeżeli ktoś słucha rocka to na pewno chcialby szybszy bas ,to już trzeba wejść w dobra lampę KT88,nie typowego jazgotnika a z bardziej wyrównanym charakterem. Hybrydy też są dobre do Minasów jak Vicek 226 /226 mkII .

Albo koncówka tranzystorowa + lampowy preamp .Z pewnością z zewnętrznych preampów łatwiej pod Minasy spasowac coś na lampie prostowniczej (5AR4 ,GZ34 Mularda najlepiej ) oraz lamp 6SL7 . Z ecc ostrożniej choć wszystko kwestią co za preamp i na jakim „żelastwie” zbudowany .

Nie wiem czy zwróciliście uwagę,że pyknęło nam 0,5 mln wyświetleń! Chyba jesteśmy ciekawym wątkiem i zostaliśmy zauważeni.

Grzegorz jakaś rocznicowa przemowa?Plany,zapowiedzi i komentarze.

Andrzej jakoś na same ilości wyświetleń nie zwróciłem uwagi ,jak w rozmowie telefonicznej gdzieś mi wcześniej widniało trzysta kilkadziesiąt tysięcy wyświetleń. No to ciesze się że jesteśmy czytani, daje to dowód że wszyscy tu piszący mamy coś do powiedzenia ,każdy ma inny punkt odbioru muzyki/klocków hi-fi ale umiemy sobie o tym nawzajem opowiedzieć . Jest mi niezmiernie miło iż czytają nas .

Przemowa ? Nie jestem przygotowany do przemowy ,podkreślę jednak że warto zawsze coś od siebie napisać bo tylko konstruktywna wymiana zdań poglądów wnosi coś twórczego do tematu. Plany ? są stale , zobaczymy jak przyszły rok będzie się kształtował, na razie oferta nie ulega zmianie ,wszystko pozostaje raczej po staremu ,wchodzą nowe kolory na Minas Anor ,na ten czas koniec z mahoniem w standardzie , zobaczymy które kolory/forniry przyjmą się a które mniej. Zlecenia nietypowe stale także są wykonywane.

Andrzej ,Patryk, Rezysław fajna muzyka ona nas tu istotnie łączy ,sprzęt jest dodatkiem do muzyki.

Edytowane przez Studio16Hertz
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3229644

Andrzej to już nie grasz na Stereovoxach?

nie,Firebird cieszy nowego właściciela.Jakiś czas temu korespondowałem na F-booku z Chrisem konstruktorem i szefem Black Cat(dawniej Stereovox)-stwierdził,że Lectraline xe.........much better........ i nie gra jak typowo srebrny solid core,więc kupię,zwłaszcza ,że cena jest rozsądnie skalkulowana.Na razie Penny-cieszy!.
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3229666

Odpal sobie te kawałki jak fajnie brzmią na kolumnach, a jak sie spodobają to warto album przesłuchać i kupić :-)

Kolumny Minas Anory przesłuchałem. Podsumowując urzekły i oczarowały. Skutkiem czego zamówiłem :). Niestety poczekać trzeba bo wybarwienie nietypowe.

Ale Ale ;) coś czuje intuicyjnie że mimo uwielbienia tranzystorowych wzmacniaczy to i tak skończę na lampowym. Czas oczekiwania bym chciał zapełnić rozglądaniem się za takową konstrukcją. Lubie dość duże brzmienie nie myląc tego z dużym obszernym basem. Lubię po prostu pełne wybrzmienia nawet trochę z nutą ataku - zadziorności i czasami nawet kosztem utraty kultury prezentacji na średnicy ale bez przesady :). Wiem wiem Minasy i świetna średnica przecież po to się kupuje takie kolumny. Coś tam jednak mogę na tym polu utracić ale potrzebuję jednak czasem ofensywnego grania np do muzyki filmowej której poza np A.M. Jopek czy Dianą Krall też słucham. Może podzielicie się doświadczeniami w doborze wzmacniacza do Anorów ? Dzięki z góry.

Edytowane przez robin102

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3229673

Kolumny Minas Anory przesłuchałem. Podsumowując urzekły i oczarowały. Skutkiem czego zamówiłem :). Niestety poczekać trzeba bo wybarwienie nietypowe.

Ale Ale ;) coś czuje intuicyjnie że mimo uwielbienia tranzystorowych wzmacniaczy to i tak skończę na lampowym. Czas oczekiwania bym chciał zapełnić rozglądaniem się za takową konstrukcją. Lubie dość duże brzmienie nie myląc tego z dużym obszernym basem. Lubię po prostu pełne wybrzmienia nawet trochę z nutą ataku - zadziorności i czasami nawet kosztem utraty kultury prezentacji na średnicy ale bez przesady :). Wiem wiem Minasy i świetna średnica przecież po to się kupuje takie kolumny. Coś tam jednak mogę na tym polu utracić ale potrzebuję jednak czasem ofensywnego grania np do muzyki filmowej której poza np A.M. Jopek czy Dianą Krall też słucham. Może podzielicie się doświadczeniami w doborze wzmacniacza do Anorów ? Dzięki z góry.

Jak to ma być lampa to do tych preferencji sprawdzi się kt88 .

Napiszdo Grześka on na tym "zjadł zęby"

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3229681

Nie nie do Pana Grzegorza to już ja pisał nie będę :) Sporo czasu Mu zabrałem. Ja wiem co to nadmierne kradziejstwo czasu dla człowieka który prowadzi firmę. Was tu chciałem do zeznań przymusić :). Na przykłąd czy w lampowych konstrukcjach na KT88 znajdę stopień umożliwiający podłączanie słuchawek. No i kretyńskie wręcz pytanie czy takie wzmacniacze bywają o zabudowanym stopniu lampowym aby nie śliczniły się do mnie wystawione pionowo bańki bo mam po prostu trochę inną estetykę postrzegania klocków :) Aby to przypominało normalny wzmak zamknięty w standardowych rozmiarach pudle. Na tą chwilę mam faworyta do mojego portfela i uszu w postaci polskiej Hybrydy od HAIKU ( w zasięgu ręki u kolegi jest) ale nie przesłuchana z Minasami bo ich nie mam więc temat szeroko otwarty mam.

Jakieś konkretne propozycje modeli bym prosił nowych ale i używany i w sumie może nawet ze wskazaniem na używane. A może Jolida hybrydowa ? Tak se dywaguje.

Edytowane przez robin102

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3229687

A tak się składa ze obecnie na znanym portalu aukcyjnym jest wystawiona mingda na kt90, moglbys sie przyjrzeć tematowi dzwiekowo powinna trafic w twoje gusta, albo od kolegi Patryka tez ciekawa propozycja. Niestety obie zbudowane klasycznie jak to lampa. Jeżeli cos o zwartej bryle to pozostaje raczej tylko hybryda lub np. McIntosh MA2275 :D

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3229697

Robin a widziałeś na żywo cayina z założoną osłoną? Przecież te lampy są naprawdę mało widoczne. W nocy to tylko jakieś pojedyncze pomarańczowe punkciki widać z pod tej obudowy i mi akurat to się podoba.

Edytowane przez choina

Stereo Cayin A70 MKII, Marantz 67SE, Studio Hertz 16 Minas Anor 2,5III

Kino Yamaha 767, Blu-ray Panasonic, Himedia 600, Dali concept 1, JBL ES 150, Epson TW 3200

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3229771

W sklepach widuje lampowe ale zawsze omijam wzrokiem co by się nie denerwować :)

Choina a o którym modelu wspominasz konkretnie. O tym co masz ?

Tak przy okazji do Tych co mieli lub mają Minas Anor od nowości jako pierwyj właściciel. Czy te przetworniki w kolorze brązu. Zapomniałem chwilowo oznaczeń długo się rozgrywają układają mechanicznie ? Czy może po miesiącu grania graja tak samo jak dnia trzeciego ?

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3230025
Gość rochu

(Konto usunięte)

W sklepach widuje(...)

Z tego co piszesz o swoich preferencjach to lampa nie jest dla ciebie.

Minasy także.

Opisywanego przez ciebie Haiku miałem przez pół roku u siebie.

Raczej nie jest ofensywny i dynamiczny, jest jeszcze cieplejszą wersją dźwięku starego Amplifona.

Gra ciepło, milutko, czarująco, niespieszno.

Fajnie wygląda i bardzo miło go wspominam.

Rozglądnij się raczej za zestawem NAIM/Harbeth a jeśli ma być taniej to starszy Creek/Epos/DNM Reson.

Jeżeli zaś upierasz się przy lampie to hybrydowy amp i CD Unison Research z serii Unico/Sonus Faber/ DNM Reson.

Edytowane przez rochu
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3230095

Choina a o którym modelu wspominasz konkretnie. O tym co masz ?

Tak, ale inne cayiny mają chyba podobną osłonę na lampy.

Opisywanego przez ciebie Haiku miałem przez pół roku u siebie.

Raczej nie jest ofensywny i dynamiczny, jest jeszcze cieplejszą wersją dźwięku starego Amplifona.

Fajnie wygląda i bardzo miło go wspominam.

Robin moze faktycznieTen haiku to będzie to czego szukasz. Minasy grają raczej szybkim i punktowym basem, powinny się ze soba zgrać.

Z resztą Grzegorz wyłożył ci jak na tacy z czym Minasy najlepiej Łączyć.

Tak zgodziłbym się z tym stwierdzeniem. Jeżeli lampa to na pewno pentoda EL34 sprawdza się grając romantycznie i w nasycony sposób średnicy z Minasami, jeżeli ktoś słucha rocka to na pewno chcialby szybszy bas ,to już trzeba wejść w dobra lampę KT88,nie typowego jazgotnika a z bardziej wyrównanym charakterem. Hybrydy też są dobre do Minasów jak Vicek 226 /226 mkII .

Albo koncówka tranzystorowa + lampowy preamp .Z pewnością z zewnętrznych preampów łatwiej pod Minasy spasowac coś na lampie prostowniczej (5AR4 ,GZ34 Mularda najlepiej ) oraz lamp 6SL7 . Z ecc ostrożniej choć wszystko kwestią co za preamp i na jakim „żelastwie” zbudowany .

Miałem u siebie na odsłuchu Cayina A55TP i CS55A. Pomimo, że ten drugi ma wejście słuchawkowe i DAC na pokładzie to wybrałem A55TP bo u mnie zagrał się lepiej z Minasami.

Wiem z własnego doświadczenia, że tranzystor do 4tyś za nowy, zagra gorzej z Minasami niż lampa w tych samych pieniądzach.

Z tego co czytam Robin, to dla ciebie chyba ważniejsze są walory estetyczne niż foniczne. Ja wiem, że musi się tez w jakimś stopniu podobać, ale z tych dwóch ja już wolę żeby mi dobrze grało a mniej podobało :)

Najlepiej pogodzić jedno z drugim jednak nie zawsze się da.

Edytowane przez choina

Kino Yamaha 767, Blu-ray Panasonic, Himedia 600, Dali concept 1, JBL ES 150, Epson TW 3200

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3230143

No zobacz jak to jest z percepcją osobniczą i warunkami odsłuchu. Też tego HAIKU u kolegi słuchałem nie raz. Odebrałem subiektywnie wprost przeciwnie do tego co piszesz. krótko mówiąc diabeł wcielony. Szybki dynamiczny klarowny dźwięk niczym nie skrępowany niesamowitym kopnięciem na dole i bogatą średnicą może trochę mniej kulturalnie niż z lampy ale na bogato. HAIKU napędzał podłogowe Sonus Faber Liuto. Przyzwoite kolumny to już są raczej dla mnie :)

Z tego co piszesz o swoich preferencjach to lampa nie jest dla ciebie.

Minasy także.

Raczej nie w sensie ze dla mnie :) Minasy se osłuchałem. Podoba się te granie jak cholera i to z lampowym wzmakiem też szczególnie się podoba dla uszu. Dla oczu już mniej. Ja wychowany na tranzystorach w sensie produkcji elementów dyskretnych. Lampa dla nas technologów to zawsze było samo zło :D ale tylko krowa zdania nie zmienia.

Z tego co czytam Robin, to dla ciebie chyba ważniejsze są walory estetyczne niż foniczne. Ja wiem, że musi się tez w jakimś stopniu podobać, ale z tych dwóch ja już wolę żeby mi dobrze grało a mniej podobało :)

Najlepiej pogodzić jedno z drugim jednak nie zawsze się da.

Musi się dać. U mnie nie ma kompromisów :) Ma pięknie grać i pięknie wyglądać dla mnie subiektywnie.

Każdy przetwornik potrzebuje czasu aby się ułożyć zwłaszcza midbasy

Wiem wiem tylko jedne grają przyzwoicie po kilkunastu godzinach inne po kilkuset :) Stąd moje pytanie. Edytowane przez robin102

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3230189

Ktoś tu źle słyszy??? ;-)

Ja mam względnie świeży audiogram od laryngologa. Wszystko okejos a nawet lepiej zważywszy na stopień zużycia i przejechanych kilometrów :) Gusta tylko mamy rożne i to co dalej za uszami w środku łepetyny. Edytowane przez robin102

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3230200

W temacie pompowanego basu na 102 się zgadzamy :) też go nie wymagam od kolumn ale ma być go stosownie dużo i bardzo czytelnie. Z naciskiem na bardzo czytelnie.

Edytowane przez robin102

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3230210

Miałem u siebie na odsłuchu Cayina A55TP i CS55A. Pomimo, że ten drugi ma wejście słuchawkowe i DAC na pokładzie to wybrałem A55TP bo u mnie zagrał się lepiej z Minasami.

A mógł byś to trochę rozwinąć jeśli jeszcze pamiętasz wrażenia. Czym lepiej zagrał albo czym wygrał zawody do Twojego portfela ten model bez DACa ?

Czy może kwestia finansowa że jeśli nie słychać za bardzo różnicy ;) to po co przepłacać :)

Edytowane przez robin102

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3230872

A mógł byś to trochę rozwinąć. Czym lepiej zagrał albo czym wygrał zawody do Twojego portfela ten model bez DACa ?

Czy może kwestia finansowa że jeśli nie słychać za bardzo różnicy ;) to po co przepłacać :)

Wzmacniacze grają bardzo zbliżonym dźwiękiem.

Jednak jak dla mnie to CS55 zagrał ostrzej na średnicy niż A55TP. Generalnie mniej ciepła było w Minasach z tym wzmacniaczem.

Na Dac-a nie patrzyłem bo i tak planuję zewnętrzny, ze wej. słuchawkowego też nie korzystam.

CS55 ma za to fajną regulację biasu, nie musisz podpinać się miernikiem, żeby sprawdzić lampy po wymianie tylko patrzysz na wskaźnik na obudowie.

W moim przypadku nie było sensu dopłacać do CS55

Robin proponuję ci wstrzymać się z szukaniem wzmacniacza, bo to nie ma sensu teraz. Jesteś po 3godz odsłuchu i już wiesz jak mniej więcej grają minasy, ale nie wiesz z czym lepiej. Ja zanim podjąłem decyzje byłem 2x po trzy godz. na odsłuchu w salonie i z tego co tam usłyszałem to byłem pewny, że skończy się na lampie. Jednak ostateczna decyzje podjąłem po odsłuchu tranzystor kontra lampa u siebie w domu.

Jak już będziesz miał kolumny to pograj na nich z tym nadem co masz. Porównaj go z jakimś mocnym tranzystorem i wzmacniaczem lampowym. Zobaczysz czego ci brakuje a czego jest za dużo. Czy faktycznie chcesz iść w stronę ciepła lampy, czy może jednak mocy tranzystora.

Na tą chwile jak nie masz na czym porównywać to tylko zrobisz sobie mętlik w głowie.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3230915

Słuszna słuszność w tym co piszesz Choina o tym słuchaniu. Generalnie to ja z racji przejechanych km w życiu już osłuchany jakby odniesienia swoje mam i zaufanie do tego co mi odpowiada. Niestety lampowych to słuchałem 3-4 razy w życiu. Wzmak to plan na najbliższą wiosnę najwcześniej a do tego czasu muszę zaciągnąć się klimatem lampowym i wiedzą w temacie tych wzmacniaczy. Raczej posiłkując się doświadczeniami userów forum. Jak to robin z lasu pomieszkuje ostatnio w lesie więc ani dostępu do sklepów odsłuchowych ani konia by do nich dojechać :)

Już widzę że niestety to chyba bez 4-5 kzł się nie obędzie a jak kesz już taki dość dla mnie znaczący to jednak trzeba kupować powolutku rozpytując tu i tam więc wybaczcie moje ciągłe dopytywani i podpytywania czasem do znudzenia. Niestety w temacie lampowym jestem na dziś lajkonik :)

Na przykład tak se słucham oczami na stronach internetowych i taki oto na bańkach KT88:

http://cayin.eu/vp-100i-lampowy-wzmacniacz-mocy-push-pull/

przypadł mi do gustu czytelniczego. Gdzieś widziałem go tanio jako używkę.

Cayiny zaczynają do mnie wizualnie przemawiać a to już jest dobrze :)

Najpierw jednak po kupnie Minasów zacznę od HAIKU hybrydy bo z innymi kolumnami mnie oczarował tamten wzmak więc warto sprawdzić z Minasami. Cena tego HAIKU też atrakcyjna dla mnie.

Edytowane przez robin102

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3231058

Mam przyjemnosc przywitania wszystkich w klubie. Od dzisiaj grają u mnie Canto grand i moge smialo powiedziec ze postoją u mnie długie lata.

Chcialem rownież podziekowac ze obsługe bo czasy mamy takie a nie inne i takie podejscie do klienta niestety jest juz rzadko spotykane.

Edytowane przez greenmack
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3231266

greenmack

Też zasmakowałeś się w S16hz, teraz już wiesz/posiadasz kolumny manufaktury z Tych, która podchodzi do klienta ponad stan.

Witamy :-)

Cieszy mnie że można odsłuchać i nabyć te kolumny w paru salonach jak Elektropunkt i innych.

Miło jak salony audio swoje Polskie produkty także promują. Za to cenię Te salony!

Tym bardziej że Nasze deklasują "Hi End-owe" zachodnie firmy kolumnowe :-)

pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3231307

Od dzisiaj grają u mnie Canto grand

Jak możesz to napisz z czym grają. A najważniejsze w jak dużym pokoju i w jakiej odległości od tylnej ściany.

Pozdro.

Moon 240i, Klipsch Heresy III, Mini PC, M2Tech HiFace Evo + Tomanek ?

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3231347

na dzisiaj grają z denonem pma 700 do tego pliki flac puszczane z kompa wiec tak naprawde nie mają z czym grac choc denonik jest poczciwy za te grosze co jest warty, najgorzej mam ze zrodłem.

Nastepne w kolejnosci jest jakies zrodło i tu mam zagwozdke co wybrac a potem ląduje u mnie lampa tez z Tych;p

Co do odległosci to narazie sam je ustawiam i musze poszukac dobrego ustawienia, dam znac za pare dni. Wielkosc pokoju to tylko 15 metrow ale kolumny stoją na dłuzszej scianie wiec są dosc blisko siebie , musze chyba przemeblowac troche pokoj ale najpierw musze nabic pkt u kobiety;p

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/244/#findComment-3231410
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.