Skocz do zawartości
IGNORED

CD czy adapter do lampy?

BlueDot

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Magazyn plików, różne formaty plików i ich próbkowania, transport plików, konfiguracja tego wszystkiego, DAC który to obsłuży i inne pizdryki. CD czy winy to banał przy tym. Wkładasz płytę i grasz.

Jak już masz to sadzasz pupę i słuchasz, formaty mnie nie ineresują, transkoduję wsio do LPCM 16/44...nie ma co komplikować...

Oczywiście winyle jak najbardziej...ja jestem na etapie wkładki...to dopiero zagwozdka ;-)

Jak już masz to sadzasz pupę i słuchasz, formaty mnie nie ineresują, transkoduję wsio do LPCM 16/44...nie ma co komplikować...

Oczywiście winyle jak najbardziej...ja jestem na etapie wkładki...to dopiero zagwozdka ;-)

Nie no zgadza się jak już z wszystkim się uporasz i wszystko działa to wygoda jest niesamowita :)

Z plikami wcale tak prosto nie jest. Sporo zmiennych w systemie i trzeba poświęcić sporo czasu aby to ogarnąć.

Magazyn plików, różne formaty plików i ich próbkowania, transport plików, konfiguracja tego wszystkiego, DAC który to obsłuży i inne pizdryki. CD czy winy to banał przy tym. Wkładasz płytę i grasz.

Ewidentnie nie masz winyla. PC + DAC, albo NAS + streamer + DAC; spinasz i grasz, żadna filozofia. Winyl ? Gramofon, wkładka, przedwzmacniacz, poziomowanie, stabilizacja. Płyty też gdzieś fizycznie trzeba przechowywać, czyścić, chronić przed kurzem. Niektóre gatunki muzyki są w ogóle niedostępne w Polsce, trzeba sprowadzać zza granicy ...

Rega RP2+ // Pro-Ject DAC Box RS // Yamaha A-S1100 // KEF R700

Ewidentnie nie masz winyla. PC + DAC, albo NAS + streamer + DAC; spinasz i grasz, żadna filozofia. Winyl ? Gramofon, wkładka, przedwzmacniacz, poziomowanie, stabilizacja. Płyty też gdzieś fizycznie trzeba przechowywać, czyścić, chronić przed kurzem. Niektóre gatunki muzyki są w ogóle niedostępne w Polsce, trzeba sprowadzać zza granicy ...

Nie mam. W teorii jest prosto jak piszesz. W praktyce różnie bywa. Coś nie działa, coś czegoś nie widzi, coś czegoś nie obsługuje itp. problemy.

Jednak jak już wszystko śmiga cały muzyczny świat przed Tobą :)

rozmowa dotyczyła pewnej sprawnosci manualnej przy ustawianiu , obsłudze winyli itd , przy plikach mamy raczej tylko klikanie a tego można nauczyc 3 lata widząc jak obecna latorosl bierze sie do grzebania w sprzetach tatusiów

Cir .

O ile było by mniej problemów z Fontkiem a ile by było więcej zainteresowanych wyrobem AA gdy by nie te obroty :)

rozumiem oczywiscie o czym piszesz , temat był pare razy podnoszony

trudno mi dyskutować

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

rozmowa dotyczyła pewnej sprawnosci manualnej przy ustawianiu , obsłudze winyli itd , przy plikach mamy raczej tylko klikanie a tego można nauczyc 3 lata widząc jak obecna latorosl bierze sie do grzebania w sprzetach tatusiów

I mnie osobiście to klikanie bardzo odpowiada. Rozumując analogicznie takiego 3 latka też można nauczyć grania z winyli :)

Niech sobie każdy gra z czego mu pasuje.

. Płyty też gdzieś fizycznie trzeba przechowywać,

Nawet nie zdajesz sobie sprawy jakim uzdrowicielem akustyki komnaty są regały zapełnione winylami :)))

...Już nie wspomnę - jak to pięknie wygląda ...oraz to jest Twoje - nie "wypożyczane/użyczane/udostępniane".

I mnie osobiście to klikanie bardzo odpowiada. Rozumując analogicznie takiego 3 latka też można nauczyć grania z winyli :)

Niech sobie każdy gra z czego mu pasuje.

niestety nie bo u 3latka jest zbyt słaba koordynacja wzrokowo-ruchowa

widze ze nic nie rozumiesz albo nie chcesz

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Nawet nie zdajesz sobie sprawy jakim uzdrowicielem akustyki komnaty są regały zapełnione winylami :)))

...Już nie wspomnę - jak to pięknie wygląda ...oraz to jest Twoje - nie "wypożyczane/użyczane/udostępniane".

Tak tak, mam wystawkę, i winyle i CD. Co prawda na cały regał jeszcze za mało, ale kolekcja cały czas rośnie ;)

Rega RP2+ // Pro-Ject DAC Box RS // Yamaha A-S1100 // KEF R700

rozumiem oczywiscie o czym piszesz , temat był pare razy podnoszony

trudno mi dyskutować

Mnie też :)

Założyciel wątku powinien tego trochę poczytać :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Barbarzyńca ;-)

Jaskiniowiec :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.