Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo - dylematy.

Sniper222

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nowy na forum i wymysliłem sobie, żeby złożyć zestaw stereo.

Tylko tutaj mam pewne rozterki. Chciałbym podłączyć do wzmacniacza PS4 (starsza wersja z wyjściem optycznym) dekoder który tez posiada wyjście optyczne (Samsung ICU 100) odtwarzacz sieciowy i w przyszłości gramofon.

I zastanawiam się czy kupić osobne wzmacniacz i odtwarzac sieciowy, czy zamknąć wszystko w jednym pudle?

na oku mam to

Pro-Ject My Audiophile Integrated Amplifier

Onkyo TX-8270

Do wydania mam jakoś 3.5k

PS, czy lepiej w Onkyo puscic ps4 i dekoder przez hdmi i kablem hdmi pod tv?

https://www.audiostereo.pl/topic/140308-zestaw-stereo-dylematy/

Hej.

Jeśli szukasz urządzenia funkcjonalnego z HDMI to Onkyo TX-8270 jest dobrym rozwiązaniem z racji tego iż posiada HDMI.

Innym rozwiżaniem jest wzmacniacz i DAC + sieciówka. Można zakupic wzmacnaicz np Marantz PM6006, NAD C326 BEE, Onkyo A-9150 (zależy jakiego brzmienia oczekujesz od wzmaka) i dobrać do tego DAC np Cambridge Audio DacMagic Plus i wpiąć po optyku dźwięk z twoich urządzeń. Sieciówka np Yamaha WXAD-10. Zakręcisz się około 3500 zł a jakośćiowo brzmieniem wyjdzie lepiej. Zależy czy konkretnie potrzebujesz te HDMI i czy chcesz mięć to w jednym urządzeniu czy patrzysz względem jakości.

Pozdrawiam.

Onkyo TX-8270

To taki okrojony amplituner kina domowego, w środku ma płytkę 7-kanałowego wzmacniacza bez wlutowanych elementów. Lepiej i taniej kupić kompletny amplituner TX-NR676. A jeszcze lepiej wybrać amplituner z porządnym systemem korekty akustyki, czego Onkyo nie oferuje. Np. Yamahę RX-V683.

Jeśli szukasz urządzenia funkcjonalnego z HDMI to Onkyo TX-8270 jest dobrym rozwiązaniem z racji tego iż posiada HDMI.

HDMI jest mi tak naprawdę zbednę. Szukam raczej czegoś z dwoma wejściami optycznymi

Zależy czy konkretnie potrzebujesz te HDMI i czy chcesz mięć to w jednym urządzeniu czy patrzysz względem jakości.

J.W hdmi zbędne. Jakość zawsze w cenie, ale z braku miejsca wolał bym zamknąć wszystko w jednym pudle, bo w przyszłości chce jeszcze dokupić gramofon.

Lepiej i taniej kupić kompletny amplituner TX-NR676. A jeszcze lepiej wybrać amplituner z porządnym systemem korekty akustyki, czego Onkyo nie oferuje. Np. Yamahę RX-V683.

Dzięki przyjrzę się tym modelom

HDMI jest mi tak naprawdę zbednę. Szukam raczej czegoś z dwoma wejściami optycznymi

HDMI jest wygodne dla urządzeń video, bo oprócz audio i video przenosi także sterowanie urządzeniami. Można np. przeglądac menu PS4 z pilota TV. Dla audio przenosi więcej formatów niż wejście optyczne, przykładowo DSD czy bezstratne kodeki audio w DD i DTS. Formaty wielokanałowe są obsługiwane chyba tylko a amplitunerach KD, poniekąd szkoda, bo z dekoderami to nawet przy głośnikach 2.0 można np. sterować poziomem dialogów.

J.W hdmi zbędne. Jakość zawsze w cenie, ale z braku miejsca wolał bym zamknąć wszystko w jednym pudle, bo w przyszłości chce jeszcze dokupić gramofon.

Popatrz na Yamaha R-N803D znajdziesz tam dwa miejsca na optyki gramofon też podepniesz do tego funkcjonalność sieciowa. Wszystko w jednym pudle. Ten amplituner jest zrobiony na podzespołach wzmacniacza Yamaha A-S701 co skutkuje tym iż brzmi jak na amplituner naprawdę świetnie.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.